YEREL HABERLER - 30 Mart 2012 Cuma 15:42

HAVRAN`DA ÖRNEK PROJE

A
A
A
HAVRAN`DA ÖRNEK PROJE

Balıkesir`in Havran ilçesinde, `Yaşlılığa Değer, Yaşlanmaya Değer Projesi` kapsamında, düzenlenen ziyaret duygusal anların yaşanmasına neden oldu.
Yaklaşık 4 yıldır Havran Belediyesi Şerife- Ali Soylu Huzurevi`nde kalan 60 yaşındaki Ayten Sarı, Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje kapsamında 10 yıldır göremediği eski komşu ve arkadaşları ile hasret giderdi.
Beraberinde huzurevi müdiresi Yasemin Ertuğ, projede görevli okul müdürleri Nuri İnan ve Murat Ünver öncülüğünde, huzurevinden alınan Alman gurbetçi Ayten Sarı, Edremit`te şehir turu ardından Akçay`a götürüldü. Arkadaşları ve komşuları ile hasret gideren Sarı, burada candan bir şekilde karşılandı. İkramlar eşliğinde eski günleri yâd eden ve unutamayacağı bir gün geçiren huzurevi sakini Ayten Sarı daha sonra kordan boyunda Türk kahvesi içtikten sonra huzurevine geri döndü. Huzurevi sakini Ayten Sarı, organizasyonda emeği geçen yetkililere teşekkür etti.
Havran Belediyesi Şerife- Ali Soylu Huzurevi`nin sunduğu, `Yaşlılığa Değer, Yaşlanmaya Değer Projesi` kapsamında, Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve 6 ay sürecek proje çeşitli etkinliklerle devam edecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Galatasaray’da Okan Buruk derbinin 11’ini bozmadı Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, son oynadıkları Fenerbahçe derbisinin 11’ine göre Samsunspor karşısında değişiklik yapmadı. Trendyol Süper Lig’in 15. haftasında Galatasaray evinde Samsunspor ile karşılaşıyor. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk son oynadıkları Fenerbahçe derbisinin ardından kırmızı-beyazlılar karşısında da aynı 11’e görev verdi . Sarı-kırmızılılarda sakatlıkları devam eden Ismail Jakobs, Wilfried Singo ve Kaan Ayhan, kırmızı kart cezalısı Roland Sallai ile bahis soruşturması kapsamında hak mahrumiyeti cezası alan Eren Elmalı ve Metehan Baltacı kadroda yer almadı. Galatasaray’ın 11’i Galatasaray mücadeleye; Uğurcan Çakır, Davinson Sanchez, Mario Lemina, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş, Lucas Torreira, İlkay Gündoğan, Gabriel Sara, Leroy Sane, Barış Alper Yılmaz ve Victor Osimhen 11’i ile başladı. Yedeklerde ise Batuhan Şen, Günay Güvenç, Mauro Icardi, Yunus Akgün, Berkan Kutlu, Ahmed Kutucu, Yusuf Demir, Gökdeniz Gürpüz, Çağrı Balta ve Arda Ünyay bekledi. Lucas Torreira’ya özel pankart Sarı-kırmızılı taraftarlar, Uruguaylı futbolcu Lucas Torreira için pankart hazırladı. Pankartın üzerinde Torreira’nın, Fenerbahçe derbisinden sonra söylediği ’Takımım ve bu renkler için canımı veririm’ sözü ve o maçtaki bir fotoğrafı yer aldı. Lucas Torreira, müsabaka öncesinde bu pankartın yanına giderek fotoğraf çektirdi. Öte yandan Galatasaray taraftarı tribünlere destek pankartları astı. Pankartlarda ’Galatasaray tek, siz hepiniz’, ’Bu takım bu sene söke söke şampiyon’, ’Kenetlenenin! başka Galatasaray yok’ ve ’Şampiyon olduğumuzda da basiretiniz bağlanayacak’ yazıları yer aldı. Eyüp Aydın 11’de başladı Bu sezon Galatasaray’dan, Samsunspor’a kiralık olarak giden Eyüp Aydın karşılaşmaya 11’de başladı. 21 yaşındaki futbolcu, kırmızı-beyazlılarla hepsi lig olmak üzere 3 maçta görev almıştı. Anlamlı organizasyon Galatasaray - Samsunspor karşılaşmasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü koordinesinde, Galatasaray ev sahipliğinde anlamlı bir etkinlik yapıldı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında, Emirgan Görme Engelliler Kurumundan hizmet alan 8 vatandaş müsabakayı stadyumdan takip etti. Müsabaka canlı betimleme anlatımla görme engelli bireylere aktarıldı. Faruk Karadoğan için saygı duruşu Geçtiğimiz günlerde vefat eden A Milli Futbol Takımı ile Beşiktaş, Adanaspor, Gençlerbirliği ve Çukurova İdman Yurdu Spor’un eski futbolcusu Faruk Karadoğan için müsabakaları öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Bilecik Mustafa Kemal Atatürk’ün Bilecik’e gelişi canlandırıldı Mustafa Kemal Atatürk’ün Bilecik’e gelişinin ve tarihe ’Bilecik Mülakatı’ olarak geçen tarihi görüşmenin 105. yıl dönümü düzenlenen anlamlı etkinliklerle kutlanırken, Mustafa Kemal Atatürk o gün kentte geldiği kara tren ile gelişi yeniden canlandırıldı. 1920 tarihinde TBMM ve Hükümet Başkanı Mustafa Kemal Atatürk ile İstanbul (Osmanlı) Hükümeti tarafından görevlendirilen Dahiliye Nazırı A. İzzet Paşa başkanlığındaki temsilcilerin Bilecik Mülakatı’nın yapıldığı tarihi İstasyon Binasını bir araya geldi. Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihi görüşmenin 105. yıl dönümü, Bilecik’te düzenlenen anlamlı etkinliklerle kutlandı. Programa Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer, Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Kurt, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Seda Bayrakçı, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasında Milli Mücadele tarihimizin bu kritik dönüm noktasını bir kez daha hatırlatarak geleceğe taşıdı. Programda, Bilecik’in Kurtuluş Savaşı’ndaki stratejik rolü ve Cumhuriyetin temellerini oluşturan bu mirasın korunmasının önemine vurgu yapıldı. Tiyatral canlandırmalar büyük ilgi gördü Etkinlik kapsamında okunan milli mücadele temalı şiirler okunmasının ardından, geleneksel halk oyunlarından oluşan folklor gösterisi izleyicilerden tam not aldı. En dikkat çeken bölümü ise, Atatürk’ün Bilecik ziyareti ve Bilecik Mülakatı’nın temsili olarak sahnelendiği tiyatral gösteri oldu. Bu canlandırma, tarihi bir atmosfer oluşturarak, katılımcıları adeta o günlere götürdü. Tarihi günlere ışık tutan sergi açıldı Etkinlikler çerçevesinde ayrıca, ’5 Aralık 2025 Atatürk’ün Bilecik’e Teşrifleri ve Bilecik Mülakatı’nın 105. Yıldönümü’ konulu sergi ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Sergide, Atatürk’ün Bilecik ziyaretiyle ilgili fotoğraflar, belgeler ve döneme ait çeşitli materyaller yer aldı.
Bilecik Mustafa Kemal Atatürk’ün Bilecik’e gelişi canlandırıldı Mustafa Kemal Atatürk’ün Bilecik’e gelişinin ve tarihe ’Bilecik Mülakatı’ olarak geçen tarihi görüşmenin 105. yıl dönümü düzenlenen anlamlı etkinliklerle kutlanırken, Mustafa Kemal Atatürk o gün kentte geldiği kara tren ile gelişi yeniden canlandırıldı. 1920 tarihinde TBMM ve Hükümet Başkanı Mustafa Kemal Atatürk ile İstanbul (Osmanlı) Hükümeti tarafından görevlendirilen Dahiliye Nazırı A. İzzet Paşa başkanlığındaki temsilcilerin Bilecik Mülakatı’nın yapıldığı tarihi İstasyon Binasını bir araya geldi. Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihi görüşmenin 105. yıl dönümü, Bilecik’te düzenlenen anlamlı etkinliklerle kutlandı. Programa Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer, Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Kurt, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Seda Bayrakçı, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasında Milli Mücadele tarihimizin bu kritik dönüm noktasını bir kez daha hatırlatarak geleceğe taşıdı. Programda, Bilecik’in Kurtuluş Savaşı’ndaki stratejik rolü ve Cumhuriyetin temellerini oluşturan bu mirasın korunmasının önemine vurgu yapıldı. Tiyatral canlandırmalar büyük ilgi gördü Etkinlik kapsamında okunan milli mücadele temalı şiirler okunmasının ardından, geleneksel halk oyunlarından oluşan folklor gösterisi izleyicilerden tam not aldı. En dikkat çeken bölümü ise, Atatürk’ün Bilecik ziyareti ve Bilecik Mülakatı’nın temsili olarak sahnelendiği tiyatral gösteri oldu. Bu canlandırma, tarihi bir atmosfer oluşturarak, katılımcıları adeta o günlere götürdü. Tarihi günlere ışık tutan sergi açıldı Etkinlikler çerçevesinde ayrıca, ’5 Aralık 2025 Atatürk’ün Bilecik’e Teşrifleri ve Bilecik Mülakatı’nın 105. Yıldönümü’ konulu sergi ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Sergide, Atatürk’ün Bilecik ziyaretiyle ilgili fotoğraflar, belgeler ve döneme ait çeşitli materyaller yer aldı. (CKT-ÖK-Y)