YEREL HABERLER - 30 Mart 2012 Cuma 16:02

19 MAYIS`TA OKULLAR HALKIN HİZMETİNE AÇILIYOR

A
A
A
19 MAYIS`TA OKULLAR HALKIN HİZMETİNE AÇILIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğiyle hazırlanan ``Okullar Hayat Olsun Projesi`` 19 Mayıs ilçesinde hayata geçiriliyor.
Samsun 19 Mayıs İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 19 Mayıs Belediyesi, Dereköy Belediyesi, Yörükler Belediyesi ve Bafra Orman İşletme Müdürlüğü arasında, okulların eğitim öğretim saatleri dışında vatandaşların hizmetine açılması için ``Okullar Hayat Olsun Projesi``nin 19 Mayıs ilçesi uygulama protokolü imzalandı.
Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora`nın katılımıyla gerçekleşen ``Okullar Hayat Olsun Projesi`` protokolünde 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Dereköy Belediye Başkanı Ahmet Topal, Yörükler Belediye Başkanı Süleyman Eroğlu, Bafra Orman İşletme Müdürü Ahmet Ulukan ile 19 Mayıs İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Aslantaş, kurum ve okul müdürleri katıldı.
19 Mayıs İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Dilek tarafından yapılan ``Okullar Hayat Olsun Projesi``nin tanıtımından sonra Bafra Orman İşletme Müdürü Ahmet Ulukan yaptığı konuşmada, yeni nesillerin yeşille büyüyebilmeleri için üzerlerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduklarını belirtti.
19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, ``Hepimiz okullardan geldik. Çocuklarımızın özgüvenlerini kazanmaları, kendilerini ifade etmeleri, öğrenmeyi öğrenmeleri eğitimin en önemli ayağıdır. Okulların halkımızın hizmetine sunulması ile ilçemizde sosyal, kültürel, sportif etkinlikler ve katılım oranlarında da ciddi artışlar olacaktır. Eğitimin tüm basamaklarında belediyeler olarak bundan önce vardık, bundan sonra da olacağız`` dedi.
Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, ``Bir toplumun en önemli vazifesi eğitimdir. Eğitim yoksa hiçbir şey ayakta kalamaz; eğitim varsa her şey ayağa kalkar. 19 Mayıs ilçesinde bu proje kapsamında planlanan ve hatta gerçekleştirilmeye başlanan faaliyetleri oldukça dolu ve etkili gördüm`` diye konuştu.
19 Mayıs İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile belediyeler ve diğer kurumlar arasındaki bu yüksek enerji ve sinerjinin kendisini oldukça mutlu ettiğini belirten Cora, katılımcılara teşekkür etti. Okulların en etkili şekilde kullanılmasında okullar Hayat Olsun Projesi`nin oldukça önemli bir proje olacağı belirtti.
Konuşmaların ardından Okullar Hayat Olsun Projesi 19 Mayıs Uygulama Protokolü imzalanarak yürürlüğe girdi.
Protokolde okul bahçelerinin kamelyalarla ve dinlenme alanlarıyla düzenlenmesi ve ağaçlandırılması, okullara teknolojik ekipman ve bakım desteği sağlanması, halkın sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleri okullarda yapması için gerekli düzenlemelerin yapılması, hayat boyu öğrenme kapsamında yetişkinler için kurs ve seminerler yapılması gibi okulların halka yönelik olarak kullanılması için bir dizi etkinlik yer alması amaçlanıyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Arda Güler boş geçmedi, Real Madrid farklı kazandı İspanya La Liga şampiyonu Real Madrid, konuk ettiği Alaves’i 5-0 mağlup ederken, maça sonradan giren Arda Güler de 1 gole imza attı. La Liga’nın 36. haftasında Real Madrid, sahasında Alaves ile karşılaştı. Santiago Bernabeu’da oynanan müsakada ev sahibi 10. dakikada 1-0 öne geçti. Toni Kroos’un ortasında Jude Bellingham’ın arka direkten içeriye çevirdiği top doğrudan kaleye giderek filelerle buluştu. Eflatun-beyazlılar, ataklarını sıklaştırırken, 27. dakikada Camavinga ceza sahası içerisinde son çizgiye inerek çevirdiği meşin yuvarlağı Vinicius Junior tek dokunuşla topu ağlara gönderdi. Jude Bellingham’ın pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Valverde sert şutunda gole imza attı ve ev sahibi bu golle soyunma odasına 3-0 önde girdi. 70. dakikada Vinicius Junior, Bellingham’ın pasında dar açıdan yaptığı vuruşta farkı 4’e çıkardı. Arda Güler’den ligde 4. gol Alaves karşısında 62. dakikada oyuna giren milli futbolcu Arda Güler, 81. dakikada fileleri havalandırdı. Sol kanattan topla ilerleyen Rodrygo, ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruşta savunmadan seken topa düzgün bir vuruş yapan Arda, takımının 5. golünü attı. 19 yaşındaki futbolcu, 9 kez forma giydiği ligde 4. kez gol sevinci yaşadı. Real Madrid, üst üste 9. maçını kazanırken son 4 maçta kalesini gole kapattı. Carlo Ancelotti’nin öğrencileri puanını 93’e yükseltti. Bellingham 19, Vinicius 15. golüne ulaştı Real Madrid’in şampiyonluğunda önemli paya sahip olan Jude Bellingham, oynadığı son 3 lig maçında da fileleri havalandırdı. 20 yaşındaki orta saha, 27. maçında 19. golüne ulaştı. İngiliz futbolcu bu maçta 2 de asiste imza atarak 3 gole doğrudan katkı sağladı. Takımın en önemli hücum oyuncularından Vinicius Junior ise ligde 15. kez gol sevinci yaşadı. Brezilyalı futbolcu La Liga’da 25 karşılaşmada görev yaptı.