YEREL HABERLER - 30 Mart 2012 Cuma 18:17

DEPREMDE ZARAR GÖREN SİMAV HÜKÜMET BİNASI YIKILIYOR

A
A
A
DEPREMDE ZARAR GÖREN SİMAV HÜKÜMET BİNASI YIKILIYOR

19 Mayıs 2011`deki 5,9`luk depremin vurduğu Kütahya Simav`da 34 yıllık Hükümet Binasının yıkımı ilçede günün konusu oldu.
Dev iş makinelerinin yardımıyla üç gündür süren yıkım çalışmalarını vatandaşlarda yakından izliyor.
İtfaiyenin tazyikli su tutarak destek verdiği çalışmaları yerinde inceleyen kaymakam Yüksel Ünal, 19 Mayıstaki 5.9`luk depremden orta hasarlı etkilenen 4 katlı bin 500 metrekarelik hükümet binasını güçlendirme yapmak yerine başka bir yere yenisini yapmanın daha mantıklı bir iş olacağını düşündükleri için yıkımına karar verdiklerini bildirdi.
Otogar çevresinde 7 bin 500 metrekarelik bir alan üzerine yapılan yeni hükümet binasının çağdaş görüntüsü ile Simav`da modern bir görünüm kazandıracağını ifade eden Kaymakam Ünal, ``Yıkılan hükümet konağında en son görev yapan kaymakam ben oldum. Önümüzdeki birkaç aylık süreçte hizmete açılması planlanan yeni hükümet konağında da ilk görev yapan kaymakam ben olacağım için çok mutluyum`` dedi.
Yeni hükümet konağının tamamlanması ile birlikte kaymakamlık başta olmak üzere zor şartlar altında ilçenin dört bir köşesinde görev yapan resmi kurumların tek bir çatı altında toplanmasının vatandaşlara işlerini görmede büyük kolaylıklar sağlayacağını dile getiren Kaymakam Ünal, ``Şimdi güle oynaya yıktığımız hükümet konağımızın yenisini de inşallah yine güle oynaya vatandaşlarımızla birlikte açarız`` dedi.
Çalışmaları yakından takip etmek için her gün Cumhuriyet Meydanına gelen Kaymakam Ünal`a vatandaşlarda alkışlarıyla destek veriyor.
Simav`ın en işlik ve merkezi yeri sayılan Cumhuriyet Meydanını süsleyen Hükümet Konağının yıkım çalışmalarını meraklı gözlerle izleyen vatandaşlarda yıkım çalışmaları esnasında 19 Mayıstaki 5.9`luk depremin şokunu bir kez daha yaşadıklarını kaydetti.
Bazı vatandaşlarda Hükümet Konağının yıkıldığı yerin yeşil alan olacak olmasını olumlu bulduklarını bildirdi.
Süleyman Kınık isimli vatandaş, ``Depremin şokunu yaşıyoruz. Yıkım ile birlikte bu binada yaşadığımız hatıralarımızın da kaybolup gittiğine tanık oluyoruz`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Bozkır’da 2025 yılında suçlulara göz açtırılmadı Konya’nın Bozkır ilçesinde 2025 yılı boyunca sürdürülen denetim ve operasyonlarda suçla mücadelede önemli sonuçlar alındı. Edinilen bilgiye göre, Bozkır Kaymakamlığı koordinasyonunda, Bozkır İlçe Jandarma Komutanlığı ve Bozkır İlçe Emniyet Amirliği ekipleri tarafından 2025 yılı boyunca kesintisiz sürdürülen denetim ve operasyonlarda suçla mücadelede ciddi bir artış ve suç olaylarında düşüş gözlemlendi. Yıl içinde narkotik suçlara yönelik artırılan denetimler neticesinde, 36 şahıs hakkında uyuşturucu madde ticareti ve bulundurma suçlarından işlem yapıldı. Operasyonlarda; bonzai, esrar, metamfetamin gibi sentetik uyuşturucuların yanı sıra, 160 kök kenevir ve 14 gram kenevir tohumu ele geçirildi. İlçe genelinde narkotik olaylara müdahalede, bir önceki yıla kıyasla yüzde 82’lik önemli bir artış sağlandı. Tarihi ve kültürel değerlere zarar veren kaçak kazı faaliyetlerine yönelik yapılan çalışmalarda ise, kaçak kazı yaptığı tespit edilen 9 şahıs yakalanarak adliyeye sevk edildi. Kaçak kazı olaylarına müdahalede, önceki yıllara göre yüzde 25’lik bir artış kaydedildi. Polis sorumluluk bölgesinde, aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarda 24 şahıs tutuklanarak adliyeye gönderildi. Bu alanda 2024 yılına göre yüzde 50’lik bir artış yaşandı. Jandarma sorumluluk bölgesinde ise aranan 29 şahıs yakalandı ve bu kategoride de yüzde 26’lık bir artış gerçekleşti. 2025 yılında ilçe genelinde meydana gelen suç olaylarının sayısında, 2024 yılına kıyasla yüzde 18 oranında bir azalma tespit edildi. Bunun yanı sıra, işlenen suçların aydınlatılma oranı yüzde 95’ten yüzde 99’a yükseltilerek, emniyet ve asayiş hizmetlerinde önemli bir verimlilik sağlandı. Vatandaş sağlığını tehdit eden usulsüzlüklere karşı yürütülen gıda denetimlerinde ise, bozulmuş veya değiştirilmiş gıda ürünleri satan/saklayan 8 şahıs hakkında işlem yapıldı. Söz konusu işletmelere toplam 4 milyon Türk Lirası idari para cezası uygulandı. İlgili firma, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ilan ettiği tahsis listelerinden yayınlanarak kamuoyu bilgisine sunuldu. Bozkır Kaymakamlığı, yürütülen tüm bu çalışmaların 2026 yılında da aynı kararlılıkla sürdürüleceğini, vatandaşların huzur ve güvenliğinin en öncelikli hedef olduğunu bildirdi.