YEREL HABERLER - 31 Mart 2012 Cumartesi 12:49

IОDIR`DA KURAL DIŞI MOTOSİKLET KULLANMAYA GEÇİT YOK

A
A
A
IОDIR`DA KURAL DIŞI MOTOSİKLET KULLANMAYA GEÇİT YOK

Iğdır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kasksız, ehliyetsiz motosiklet kullanan kişilere yönelik denetimlerine başladı.
Iğdır Emniyeti Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, eğitimsiz ve ehliyetsiz insanların motor kullanımını azaltmak amacıyla motosiklet avına çıktı. Tansu Çiller Caddesi üzerinde bulunan kavşakta denetimlerini sürdüren trafik polisleri; plakasız, kasksız, sürücü belgesiz motosiklet kullanan kişiler hakkında işlem yaptı. Denetlemelerde, ehliyetsiz kullanılan plakası ve ruhsatı olmayan motosikletler toplanılarak kurtarıcı yardımı ile otoparka çekildi. Yetkililer, denetimlerde bu saat itibarı ile 15 motosiklet
sürücüsü hakkında işlem yapıldığını, plakasız, ruhsatsız ve ehliyetsiz kullanılan araçlara el konularak otoparka çekildiği bildirildi.
Yapılan denetimlerde trafik polisinin yakından izleyen vatandaşlar, uygulamalarını çok yerinde buldukların belirtti. Kasksız ve sürücü belgesi olmadan trafiğe çıkmanın tehlikeli olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, bazı sürücülerin trafikte arkalarına birçok kişi, kadın ve çocuk aldıklarını gördüklerini, bu şekilde hem kendi canlarını hem de arkalarındaki kişilerin canlarını tehlikeye attıklarını söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Ezine’de orman yangını kontrol altına alındı Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Kızılköy köyü yakınlarında çıkan orman yangını ekiplerin havadan ve karadan yapılan müdahale sonrasında kontrol altına alındı. Yangında ağılının dibine kadar gelen alevlerden çiftçi Mustafa Girgin, büyük ve küçükbaş hayvanlarını son anda kurtardı. Yanan alanlar dron ile havadan görüntülendi. Ezine ilçesine bağlı Kızılköy köyü civarında saat 16.13 sıralarında orman yangını çıktı. Yangına Orman Bölge Müdürlüğü ekipler saat 16.20’de ilk müdahaleyi yaptı. Bölgeye havadan ve karadan çok sayıda ekip sevk edildi. Yangına 3 uçak, 3 helikopter, 9 hizmet aracı, 1 treyler, 3 itfaiye aracı, 2 ilk müdahale aracı, 13 arazöz, 6 su ikmal aracı, 1 dozer ve toplam 345 personelle müdahale edildi. Yapılan hummalı çalışmalar sonrasında yangın saat 18.30 itibari ile kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünden yangına ilişkin yapılan açıklamada, “13.06.2024 tarihinde saat 16:13’de Çanakkale 112 AÇM’den bildirilen Ezine Kızılköy Köyü civarında orman alanından duman yükseldiği ihbarı üzerine ekiplerimiz derhal yangın mahalline sevk edilmiştir. İlk müdahale yangın başlangıcından 7 daikka sonra saat 16:20’de yer ekiplerimizce yapılmıştır. Yangının rüzgarın etkisi ile hızla yayılma eğilimi göstermesi ve ekili ziraat alanlarından orman alanına sirayet etmesi nedeniyle ekiplerimize destek amacı ile derhal Çanakkale’de konuşlu uçaklarımız ve yangın söndürme ve yönetim helikopterleri yangın mahalline hareket ettirilmiştir.Yangını kontrol altına alma ve söndürme çalışmalarımız ekiplerimizin yoğun ve koordineli müdahalesi ile saat 18:30 itibariyle tamamlanmış olup, soğutma çalışmaları devam etmektedir” denildi. Yangında ağılının dibine kadar gelen alevlerden çiftçi Mustafa Girgin, büyük ve küçükbaş hayvanlarını son anda kurtardı. Çiftçi Mustafa Girgin, “Köye gittim. Bana telefon geldi. Senin çiftliğin yakınında yangın var dediler. Sonra geldim hayvanlarımı kurtardım. Ben mallarımı kurtarmaya çalıştım. Hayvanlarımı kurtardım. 17 büyükbaş ve 20 tane koyunum var. Onları son anda kurtardım” dedi. Yanan alanlar dron ile havadan görüntülendi.
Kastamonu Kastamonu Valisi Dallı: “Evi yanan vatandaşlarımızın evleri, tespit çalışmalarının sonunda yeniden yapılacak” Kastamonu’nun Araç ilçesinde 12 evin yandığı köyde incelemelerde bulunan Kastamonu Valisi Meftun Dallı, “Evi yanan vatandaşlarımızın evleri, tespit çalışmalarının sonunda yeniden yapılacak” dedi. Olay, saat 15.00 sıralarında Kastamonu’nun Araç ilçesi Susuz köyü İsbağlar Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, mahallede yaşayan Hikmet Dalçık’ın evinin bahçesinde, bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, 11 eve daha sıçradı. Yaklaşık 20 vatandaşın yaşadığı köyde çıkan yangını gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine Kastamonu’nun Araç ilçesinde, Karabük’ten ve Çankırı’dan çok sayıda itfaiye ve orman ekipleri sevk edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekiplerin müdahalesi ile yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Çıkan yangında can kaybı ya da yaralanan olmazken 12 ev kullanılmaz hale geldi. “Evi yanan vatandaşlarımızın evleri, tespit çalışmalarının sonunda yeniden yapılacak inşallah” Köye gelen Kastamonu Valisi Meftun Dallı, ekiplerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Vatandaşlara ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulunan Vali Dallı, yangınla ilgili açıklamalarda bulundu. Yangında can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirten Vali Dallı, “Metruk bir evde yangın çıktı. Ekiplerimiz yangını kontrol altına aldı. Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerimiz, helikopter müdahale etti. Şu an yangın kontrol altında. Büyük oranda söndürülmüş durumda. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Bunun en önemli sebebi aşırı hava sıcaklıkları ve havadaki nem oranının düşmesi. Muhtemelen yangında bu etkili oldu. Can kaybımız yok. 3 hayvanımız telef olmuş. Genel hayatı etkileyen bir yangın olarak sayılacak. Evi yanan vatandaşlarımızın evleri, tespit çalışmalarının sonunda yeniden yapılacak inşallah. İlgili tüm kurumlarımızla mağdur olan vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarının karşılanması için gereken ne varsa yapacağız. Kaymakamlığımız, Sosyal Yardımlaşma Vakfımız, AFAD, Kızılay burada. Diğer kurumlarımız da üstlerine düşeni yapacak. Vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz, ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacağız. Allah beterinden esirgesin, bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun” dedi.
Muş Muş’ta içme suyu isale hattı çalışmalarında sona gelindi Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “324 bin kişinin 2050 yılına kadar içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacı karşılanacak olup yıllık memba kalitesinde 26,7 Milyon metreküp su temin edilecektir” Devlet Su İşleri (DSİ) yatırımları kapsamında Şehir genelinde içme suyu ihtiyacını karşılamak ve suyun kesintisiz bir şekilde temin edilmesini sağlamak amacıyla başlatılan içme suyu isale hattı çalışmalarında sona gelindi. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Muş’a yönelik gerçekleştirdiği önemli yatırımlarla bölgedeki su kaynaklarının sürdürülebilirliğini artırmaya devam ediyor. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Muş il merkezi ve civar yerleşimlerinde içme suyu problemini kökünden çözmek için başlatılan projede adım adım sona yaklaştığını belirtti. Muş İçme suyu temini projesi kapsamında 1. kısım yapım işlerinin devam ettiğini açıklayan Genel Müdür Balta, “Çalışmaları devam eden Muş İçmesuyu Temini 1. Kısım işler kapsamında; Muş il merkezi, Sungu, Karaağaçlı, Hasköy, Kızılağaç, Düzkışla ve Korkut yerleşimlerinin içme suyu ihtiyaçlarının karşılanması için yaklaşık 80 kilometre isale hattı ve gerekli içme suyu tesisleri inşa edilecektir. Söz konusu yerleşim yerlerinde yaşayan 324 bin kişinin 2050 yılına kadar içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacı karşılanacak olup yıllık memba kalitesinde 26,7 Milyon metreküp su temin edilecektir. Şimdiye kadar olan fiziki gerçekleşmesi yüzde 97 mertebesindedir” dedi. Diğer taraftan 2023 yılı Eylül ayı itibarı ile il merkezine su temini sağlandığını ifade eden Balta, “Hasköy ilçesinin su temini amacıyla isale hattı döşenmiş, Hasköy su deposunun betonarme imalatları tamamlanmış ve mekanik imalatlar bitme aşamasına gelmiştir. Sungu beldesinin su deposu betonarme imalatları tamamlanmış olup, mekanik imalatları devam etmektedir. Karaağaçlı beldesi su deposu betonarme imalatları tamamlanma aşamasında olup isale hattı döşenmesi devam etmektedir. Korkut hattı üzerinde bulunan Düzkışla beldesi ve Korkut ilçesi su teminleri için isale hattı döşenmesi devam etmektedir” ifadelerini kullandı. 2. kısım işlere ait proje yapımı tamamlandığını da ifade eden Balta şunları kaydetti, “Bu kapsamda, Yeşilova, Serinova, Kırköy, Yaygın, Konukbekler, Muş OSB yerleşimlerinin içme suyu ihtiyaçlarının karşılanması için yaklaşık 70 kilometre isale hattı ve gerekli içme suyu tesisleri inşa edilecektir. Söz konusu yerleşim yerlerinde yaşayan 97 bin kişinin 2050 yılına kadar içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacı karşılanacak olup yıllık memba kalitesinde 5,19 Milyon metreküp su temin edilecektir” şeklinde konuştu.
Eskişehir Eskişehir Valiliği, Kurban Bayramı’nda alınacak trafik tedbirlerini açıkladı Eskişehir Valiliği, Kurban Bayramı’nda alınacak trafik tedbirleri çerçevesinde trafik düzeninin ve güvenliğinin sağlanması amacıyla belli bölgelere kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların girişine izin verilmeyeceğini duyurdu. Valilik, Kurban Bayramı tatili ve 2023-2024 eğitim-öğretim yılının sona ermesinin aynı döneme rastlaması nedeni ile vatandaşların 14-15 Haziran tarihlerinde özellikle büyük şehirlerden diğer şehirler ile turizm bölgeleri istikametine gidebileceği ve taşıt trafiğinin büyük oranda yoğunlaşabileceği göz önünde bulundurularak alınan trafik tedbirlerini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre; trafik yoğunluğunun olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi ve ölümlü/yaralanmalı trafik kazalarının önlenmesi amacıyla 14 Haziran 2024 Cuma günü saat 06.00’dan itibaren 16 Haziran 2024 Pazar günü saat 05.00’e kadar D300 karayolunda Ankara, Eskişehir ve Afyonkarahisar ili katılımlarından itibaren, Antalya ili istikametine kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların arada kalan girişler dahil seyirlerine izin verilmeyerek trafik düzeni ve güvenliğine katkı sağlanacak. Tedarik süreçlerinin aksamaması için de yaş sebze/meyve, süt ve süt ürünleri gibi bozulabilir gıdalar, dondurulmuş gıdalar, canlı ve kesme çiçek, ilaç, tıbbi malzeme, posta/süreli yayın, kurbanlık ile akaryakıt taşıyan kamyon, çekici ve tanker cinsi taşıtların öncelikle ana arterler haricindeki güzergahlarda, zorunluluk halinde ise ana arterler üzerinde en az süreyle bulunacak şekilde istisnai olarak seyir etmelerine müsaade edilecek.