YEREL HABERLER - 31 Mart 2012 Cumartesi 10:08

VALİ ÖZTÜRK ODESA`DA OLİMPİYAT TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

A
A
A
VALİ ÖZTÜRK ODESA`DA OLİMPİYAT TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

Ukrayna`nın Kiev şehrinde düzenlenen UITT Fuarına Katılan Erzurum Valisi ve KUDAKA Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Öztürk `2012 EURO Odesa Bölgesi` turizm formunda, Erzurum`u tanıttı, Universiade 2011 tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.
28-30 Mart 2012 tarihlerinde Ukrayna`nın Kiev şehrinde düzenlenen UITT Ukrayna Turizm ve Seyahat Fuarı`nda, Kiev büyükelçisi ve Turizm Bakanlığı yetkilileriyle birlikte Türkiye standının açılışını yapan Vali Öztürk, KUDAKA standını ziyaret eden konuklarla bizzat ilgilendi, ziyaretçilerin Türkiye ve Erzurum hakkındaki sorularına cevap verdi.
ÖZTÜRK TURİZM FORMUNA KATILDI
Fuarın son gününde ikili görüşme ve resmi temaslarda bulunmak üzere Odesa şehrine geçen Vali Öztürk, Odesa Bölgesel Yönetim Valisi ile Türkiye Odesa Başkonsolosu Hüseyin Ergani`yi ziyaret etti. Öztürk, resmi temasların ardından Odessa Bölgesel Yönetimi tarafından gerçekleştirilen, EURO 2012 Futbol Şampiyonası sürecinde Odesa`nın turizm potansiyel ve yatırım olanaklarının nasıl pazarlanabileceği konulu ``˜`2012 EURO Odesa Bölgesi`` adlı geniş katılımlı turizm forumuna katıldı.
ÖZTÜRK ERZURUM`U ANLATTI
Odesa ile kardeş şehirlerin yöneticileri, yabancı diplomatik temsilciler, yabancı tur operatörleri ve seyahat acentelerinin katılım sağladığı forumda bir konuşma yapan Öztürk katılımcılarla 2011 Universiade tecrübe ve tespitlerini paylaştı. Universiade 2011 organizasyonundaki başarının toplumsal işbirliğiyle oluşan sinerjiden kaynaklandığını belirten Öztürk, Erzurum`un tarih, doğa, kış, termal başta olmak üzere tüm turizm imkan, yetenek ve kabiliyetlerinin organizasyonla vizyona taşındığını, Erzurum`un kış turizminde bir dünya markası haline geldiğini kaydetti. Öztürk, konuşmasında sporla turizmin içi içe olduğuna vurgu yaparak, Erzurum`dan örnekler verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir