YEREL HABERLER - 31 Mart 2012 Cumartesi 10:57

BAŞKAN POLAT YGS`YE GİRECEK ÖОRENCİLERE BAŞARILAR DİLEDİ

A
A
A
BAŞKAN POLAT YGS`YE GİRECEK ÖОRENCİLERE BAŞARILAR DİLEDİ

Bayburt Belediye Başkanı H.Ali Polat YGS`ye Girecek Öğrencilere Başarılar Diledi
Başkan Polat, yaptığı yaılı açıklamada, ``Geleceğimizi inşa etmeye aday geleceğin mühendisleri, doktorları, öğretmenleri, bilim adamları olacak tüm öğrencilerimize girecekleri Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı`nda (YGS) başarılar diliyorum. Allah hepinizin yardımcısı olsun.`` Dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ 25 metre derinlikte delil aradılar Elazığ’da kaybolan ve 8 gün sonra Anneler Gününde toprağa gömülü halde ekipler tarafından bulunan bir çocuk annesi Dilara Günana cinayetinde ekipler, delil arama çalışmalarını sürdürdü. İtfaiye ekipleri ve dalgıç polisler, şüpheli şahsın evinin önündeki 25 metre derinliği bulunan su kuyusunda çalışma yaptı. İddiaya göre, 1 çocuk annesi 25 yaşındaki Dilara Günana, 4 Mayısta akrabalarının bulunduğu Sedeftepe köyüne gitti. Günana’dan haber alamayan ailesi durumu polise bildirdi. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan geniş çaplı çalışmada, kadının cesedi merkeze bağlı Sedeftepe köyü Armutluk mevkisinde toprağa gömülü halde bulundu. Topraktan çıkartılan kadının cesedi, otopsi yapılmak üzere Fırat Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Otopsinin ardından morgdan alınan Günana’nın cansız bedeni memleketi Tunceli’nin Pertek ilçesinde defnedildi. Olaya ilişkin 4 şüpheli adliyeye sevk edilirken bir yandan da diğer delillerin bulunması için çalışmalar sürdü. Şüpheli şahıs V.K.’nın ifadesinde Günana’ya ait telefonları evin önündeki kuyuya attığını belirtmesi üzerine bölgeye itfaiye ile dalgıç polisler sevk edildi. Dün başlayan çalışmalarda ilk olarak itfaiye ekipleri tarafından 25 metre derinliğindeki kuyuya trifor sistemi kuruldu. Ardından pompa ile kuyu içerisindeki su çekildi. Daha sonra dalgıç polis, makara sistemi ile kuyuya indi. Dünkü aramada Günana’na ait kredi kartı bulunurken bugün de çalışmalara sürdü. Uzun süren çalışmalarda telefonlara rastlanamadı.
Isparta Ayazmana Mesireliği yeni yüzüyle kullanımına hazırlandı Isparta’da bulunan Ayazmana Mesireliği Isparta Belediyesi tarafından yeniden onarıldı. Mesirelik alan tamamen elden geçirilerek aydınlatma, zemin ve piknik alanları düzenlemesi ile yeniden ele alındı. Isparta’nın önemli mesirelik alanlarından biri olan Ayazmana Mesireliği yeniden ele alındı. Mesirelik alanda yenileme çalışmaları gerçekleştirilirken, bunlardan biri de mesirelik alana giriş bölgesindeki giriş takının yenilenmesi oldu. Uzun yıllar önce yapılan ve zamanla yıpranan giriş takında yapılan incelemeler sonrasında iç kısmında çatlaklar tespit edilmişti. Bundan dolayı harekete geçen Isparta Belediyesi bölgede takın risk oluşturmaması amacıyla mart ayı içinde yıkımını gerçekleştirmiş ve yenisinin yapılması için çalışma başlatmıştı. Gerçekleştirilen çalışmalar sonrasında öncelikle yıkımı yapılan Ayazmana Mesirelik giriş takının yerine daha modern bir şekilde yeni tak yapımına başlandı. İnşaat çalışmaları kapsamında yapılacak olan yeni takın iç bölümü betonarme, dış cephesi ise köfke taşı ile kaplanacak. Çalışmalarda temel betonu atılan giriş takının haziran ayı ortasında tamamlanması planlanıyor. Ayazmana Mesireliği’nde giriş takının yapımının yanı sıra şu ana kadar 2 havuzun çevresi begonit taşlarla kaplandı, aydınlatması yapılıyor. Yine havuzların üst kısmı ile piknik alanı arasında kalan yolda da begonit çalışması gerçekleştirilecek. Mesirelik alanda da düzenlemeye gidiliyor. Bu çerçevede yıkılan taş duvarların tamiratları gerçekleştirildi. Mesirelik alan tamamen elden geçirilerek hem aydınlatma hem zemin düzenlemesi hem de piknik alanları yeniden ele alınıyor.
Samsun Samsun 500 bin kadife çiçeği ile renklendirildi Samsun Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, park, bahçe, kavşak ve refüjlerde yaptığı peyzaj çalışmalarıyla yeşil alanları renklendiriyor. Bu kapsamda son bir buçuk ayda kentte yaklaşık 500 bin kadife çiçeği fidesi toprakla buluşturuldu. Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan alt ve üstyapı yatırımlarını sürdürürken bir yandan da park, bahçe, kavşak ve refüjlerde yaptığı peyzaj çalışmalarına devam ediyor. İlkbaharın gelmesiyle birlikte tabiatın canlandığı bu dönemde çalışmalara hız verildi. Çoğunluğu kadın personel tarafından oluşan ekiplerle yapılan çalışmalarda son bir buçuk ayda yaklaşık 500 bin kadife çiçeği fidesi dikildi. Mayıs ayının sonuna doğru bitilmesi planlanan çalışmalarla birlikte Samsun’da yeşil alanlar rengarenk bir görünümde olmaya devam edecek. ’Daha yeşil bir Samsun’ için çalıştıklarını söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Yeşil alanlarda, park ve bahçelerden trafik adalarına, refüjlere kadar birçok alanda ekiplerimiz tarafından şehrimizin daha estetik ve daha yeşil bir görünüme kavuşması için çalışmalar gerçekleştiriliyor. Çoğunluğu kadın personelimiz tarafından oluşan ekiplerimizle ilkbahar döneminde peyzaj çalışmalarımız yoğun olarak yapılıyor. Samsun’da mevcut yeşil alanlarımızı koruyup, güzelleştirip, kişi başına düşen yeşil alan miktarını daha da artırmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.