YEREL HABERLER - 31 Mart 2012 Cumartesi 19:01

KARTEPELİ UMRECİLER DÖNDÜ

A
A
A
KARTEPELİ UMRECİLER DÖNDÜ

Kartepe`nin Uzuntarla bölgesinden kutsal topraklara giderek umre ziyaretinde bulunan 23 vatandaş evlerine sağlıklı bir şekilde döndü. Eve dönüş ardından Bağdat Sosyal Tesislerinde şükür mevlidi tertip eden umrecileri bölge halkı yalnız bırakmadı. Uzuntarlada ki cemiyete katılarak umre vazifesini yerine getiren vatandaşların duygularına ortak olan Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da umrecileri tek tek tebrik ederek ``Allah Kabul Etsin`` dileklerini iletti.
Güzel havanın etkisiyle Bağdat Sosyal Tesisleri`nde düzenlenen şükür mevlidi cemiyetinde Uzuntarlalı din görevlileri Kur`an-ı Kerim tilavetleri ve mevlid-i şerif okudular. Umreden dönenler için düzenlenen cemiyette Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, belediye meclis üyesi Musa Demirtaş, Uzuntarla mahalle muhtarları ve bölge halkı hazır bulundu.
Uzuntarla halkının yoğun ilgi gösterdiği cemiyet sonunda konuklara umrecilerin ikramları olan etli pilav, hurma, tatlı ve ayran ikram edildi. Cemiyete katılarak bölge halkının duygularına ortak olan Başkan Karabalık da yapılan dualar ardından umrecileri tebrik ederek Allah Kabul Etsin dileklerini iletti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Egeli Kadın Girişimciler 15 Mayıs’ta Kuşadası’nda buluşuyor Ege bölgesinde bulunan kadın girişimciler, Kuşadası Ticaret Odası organizasyonunda 15 Mayıs 2024 tarihinde Kuşadası’nda buluşuyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Ege Bölgesinin Kadın Girişimcilerini Kuşadası’nda ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi ve kadınların ekonomik hayatta aktif olmalarını her zaman desteklediklerini belirterek “Odamız Yönetiminde ve Meclisimizde kadın yöneticilerimizle birlikte çalışıyoruz. 15 Mayıs’ta gerçekleştireceğimiz bu organizasyonumuzun da bölgedeki iş kadınlarına fayda sağlayacağını düşünüyorum” Dedi. Akdoğan; aynı zamanda Aslı Şafak ve Adviye Bergemann gibi iki önemli ismin konuşmacı olarak katılacağı programda, sektörel yuvarlak masa görüşmeleri olacağını da söyledi. Turizm, sağlık, yeme-içme sektörü, taşımacılık, emlak, el sanatları gibi pek çok sektörde bir araya gelecek olan kadınların, bölgesel olarak tanışma ve network ağlarını geliştirme fırsatı bulabilecekleri “Egeli Kadın Girişimciler Buluşuyor” konulu etkinliğe, bölgede iş hayatında aktif olan tüm kadınları davet etti. Kuşadası Ticaret Odası organizasyonunda gerçekleşecek olan programda, sektörel toplantılar kısmında katılımcı sayısı sınırlı olduğundan 9 Mayıs 2024 tarihi, mesai bitimine kadar Kuşadası Ticaret Odası ile irtibata geçilmesi gerekiyor.