POLİTİKA - 01 Nisan 2012 Pazar 13:02

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROОLU ESKİŞEHİR`DE

A
A
A
CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROОLU ESKİŞEHİR`DE

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti hükümeti zamma sarılmadan bu ülkeyi yönetmesi gerektiğini söyledi.
Kılıçdaroğlu, İkinci İnönü Savaşının 91. yıl dönümü kutlama törenlerine katılmak üzere Eskişehir`in İnönü ilçesine geldi. Belediye Başkanlığı ziyaretinde konuşan Kılıçdaroğlu, "Ekonomiyi çok iyi yönetiyoruz diyorlar. Ekonomide bir sorun yok diyorlar. Türkiye bütün dünyaya örnek diyorlar. Nasıl bir örnektir bu Türkiye`ye" dedi.
Vatandaşın daha nefes almadan zam yağmuruyla karşı karşıya kaldığını kaydeden Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Elektriğe, doğalgaza, bakın üç hafta geçti akaryakıta üç kere zam yapıldı. Diyecekler ki petrol, doğalgaz bizde yok, biz bunları ithal ediyoruz. Fiyat arttıkça bizde fiyatlara yansıtıyoruz. Bakın diğer ülkeler neden böyle değil. Dünyanın en pahalı mazotu bizde, dünya`nın en pahalı benzini bizde. Dünya`nın en pahalı doğalgazı bizde. Bu zamlar diğer ülkelere de yansıyor. Önemli olan şudur. Zamma
sarılmadan ülkeyi yönetmek. Siz zamma sarılarak, siz zammı çözüm görerek ekonomiyi yönetmeye kalkarsanız, bunun faturası ağırlıklı olarak vatandaşa çıkar. Önümüzdeki süreçte vatandaş zammı hissedecektir. Vatandaş daha zammı hissetmedi. Faturalar vatandaşın önüne gitmedi. Daha onlar mı; sağlıkta biliyorsunuz reçete başına zam geldi. Özel hastanelerde katkı payı yüzde 90!a çıktı. Bu ne demektir oraya gitmeyin demektir. Eğer zam ile bir ülkeyi yönetmeye kalkıyorsanız, halka zulüm ediyorsunuz demektir.
Boşuna demiyorum. Erdoğan zulmün artsın diye. Zulmün artsın ki biran evvel git. Bu milletin yakasından düş. Hangi Türkiye Cumhuriyeti Hükümet, bu kadar insafsızca arka arkaya zamları yaptı. Kendileri mal mülk sahibi oldular. Dünyalıklarını yaptılar. Sanki öteki dünya`ya götüreceklerini sanıyorlar. peki vatandaşın sizden çektiği nedir. Birileri elektrik kaçakçılığı yapar. Faturayı gariban vatandaşa çıkarır".
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4+4+4 eğitim kanunu ile ilgili Cumhurbaşkanı gereğini yapmazsa Anayasa Mahkemesi`ne gideceklerini ifade etti.
Kılıçdaroğlu, "Aykırı bir düzenleme varsa Anayasa Mahkemesi`ne gideceğiz. Bu bizim doğal hakkımız. Eğer aykırılık yoksa mesele de yok. Hukukçularımız bu konuda çalışma yapıyor. Siyasi iktidarların beklentilerine uygun olarak karar vermek, Cumhurbaşkanlarına yakışmaz. Umuyorum Cumhurbaşkanı bu konuda sorumluluk içerisinde hareket eder" dedi.
Kılıçdaroğlu, kamuoyunda `4+4+4` olarak bilinen ve zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran kanunda aykırılık olması halinde Anayasa Mahkemesi`ne gideceklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`e de seslenen Kılıçdaroğlu, bu konudaki kararını, bulunduğu makamın hakkını vererek vermesi gerektiğini vurguladı.
"Hiç kimse sorumluluktan kaçmamalı" diyerek, Cumhurbaşkanı Gül`e çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi; "Herkes bulunduğu makamın hakkını vermek zorunda. Siyasi iktidarların beklentilerine uygun olarak karar vermek, Cumhurbaşkanlarına yakışmaz. Cumhurbaşkanları ülkeyi temsil ederler, ülkenin geleceğini temsil ederler. Sayın Cumhurbaşkanı`nın da sorumlulukları vardır. Umuyorum Sayın Cumhurbaşkanı belirli bir sorumluluk içerisinde hareket eder. Bu ülkede bizim Anayasa Mahkemesi`ne gitme gibi bir
hakkımız var. Anayasa`ya aykırı bir düzenleme varsa hukukçular buna karar verirler. Biz de Anayasa Mahkemesi`ne gideriz. Bu bizim en doğal hakkımız. Şimdi yine Başbakan kızacak: `Vay efendim yine Anayasa Mahkemesi`ne gittiniz` diye. O Başbakan`a şunu hatırlatmak isterim. Fransız Parlamentosu`nda hem iktidar, hem muhalefet, hem de iktidar senatörleri Ermeni soykırımı iddiası üzerine Anayasa Mahkemesi`ne başvurdular. Sonra Anayasa Mahkemesi karar verdi. İşte bak Tayyip Erdoğan, bu ülkede demokrasi vardır.
Kızdı mı onların başbakanı, `Siz `Niye Anayasa Mahkemesi`ne başvuruyorsunuz` diye. Çünkü hukuk yolu her yurttaş ve kurum için haktır. Hukukun önünü tıkamak demokrasiyi bilmemek demektir. Biz de bir aykırılık varsa Anayasa Mahkemesi`ne gideceğiz. Anayasa`ya aykırı bir durum yoksa mesele de yok. Bunun kararını ben değil, hukukçular verecek."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Okul müdürünü vuran öğrenci ile babası tutuklandı Mersin’in Anamur ilçesinde okul müdürünü vuran 12 yaşındaki öğrenci ile azmettirme suçundan gözaltına alınan babası çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Olay, dün sabah saat: 08.30 sıralarında ilçeye bağlı Çarıklar Mahallesi’ndeki Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulu’nun bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, M.K. (12), okulun önünde oturan okul müdürü Ender Kara’ya (39) doğru hızla gelerek tüfekle ateş etti. Haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Kara, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri ise çocuğu okulda gözaltına aldı. Olayda kullanılan ruhsatsız tüfeğe el konulurken baba Y.K. de (55) Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındı. Baba ve oğlunun savcılıkta ifadesi alınmasının ardından tasarlayarak, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs ve azmettirme suçlarından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüpheli baba azmettirme, oğlu ise öldürmeye teşebbüs suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Valilik olayla ilgili açıklama yapmıştı Mersin Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada; "İlimiz Anamur İlçesi Çarıklar Mahallesinde bulunan Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulunda, 22.12.2025 günü saat: 08.30 sıralarında M.K. isimli öğrenci, okul bahçesinde, Okul Müdürü E.K.’yı tüfek ile karın bölgesinden yaralamıştır. Yaralanan Okul Müdürü E.K. derhal hastaneye kaldırılmış olup, tedavisi devam etmektedir. Olayı gerçekleştiren öğrenci gözaltına alınmış, konuya ilişkin adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denilmişti. Öteyandan Mersin’deki bir hastaneye sevk edilen okul müdürünün tedavisinin yoğun bakım servisinde sürdüğü bildirildi.