YEREL HABERLER - 01 Nisan 2012 Pazar 10:36

TÜİK`E ATIK YÖNETİMİ EОİTİMİ VERİLDİ

A
A
A
TÜİK`E ATIK YÖNETİMİ EОİTİMİ VERİLDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ`ın düzenlediği akademide Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) çalışanlarına ``Atık Yönetimi`` eğitimi verdi.
TÜİK çalışanlarına verilen eğitim İZAYDAŞ tesislerinde gerçekleştirildi. Ulusal istatistik verileri oluşturma işleri kapsamında, atık istatistikleri ile ilgili de işlemler yapan TÜİK mensupları, atığın tanımından sınıflandırılmasına ve atığın yönetilmesindeki yasal süreçler hakkında verilen eğitimlerin ardından İZAYDAŞ işletme turu yaparak, ülkemizin en büyük ve kapsamlı atık bertaraf tesisini yerinde inceleme fırsatı buldular.
Katılım belgesi töreninde konuşan İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, istatistiki verilerin ekonomik ve sosyal alandaki karar vericilerin tutundukları en önemli dal olduğunu, dolayısıyla atık istatistiklerinin oluşturulmasında eğitim almış ve konuya hakim personellerin daha doğru verileri elde ederek, geleceği doğru okumamıza yardımcı olacaklarını belirtti.
TÜİK katılımcıları da, çok yararlı olduğuna inandıkları bir eğitim çalışmasına katılmaktan ve konu ile ilgili bakış açılarının genişlemesinden memnuniyet duyduklarını, bu eğitimlere tüm TÜİK çalışanlarının katılması gerektiğini belirttiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir