YEREL HABERLER - 01 Nisan 2012 Pazar 14:50

AMASRA`NIN ÇEHRESİ DEĞžİŞTİ

A
A
A
AMASRA`NIN ÇEHRESİ DEĞžİŞTİ

Batı Karadeniz Bölgesi`nin tarihi ve turistlik ilçesi Amasra`nın yapılan çalışmalar sonrasında çehresi değişti.
Bartın`ın Amasra ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Emin Timur, belediye başkanlığı görevine geldikten Amasra`nın su, kanalizasyon ve çehresi ile ilgili önemli çalışmalar yaptığını belirtti. Başkan Timur, ``Belediye Başkanlığı görevine geldikten sonra su konusunda önemli düzenlemeler yaptık. Amasra`da yaklaşık 3 yıldır önemli bir su sıkıntısı yaşanmadı. Bizden önce yaklaşık yılın 6 ayı su sıkıntısı yaşanırdı. Özellikle yaz aylarında tam turizm sezonunda sular günlerdir akmazdı. Sadece geçen yıl 10 gün gibi bir süre zarfında su kesildi. Onun dışında önemli bir su sıkıntısı olmadı. Tabi durup, dururken su kesintisi yapılmadı. Önemli yatırımlar yaptık. Hala da yapmaya devam ediyoruz. 104 kodunda ki su depomuzu faaliyete geçireceğiz. Uğurlar köyünde su hattında yenilikler yaptık. Bartın Kaman köyü arasındaki hattımızı değiştirdik. Geçen sene İller Bankası vasıtasıyla 300 bin liralık liralık yeni borular aldık. Su depoları tamamen eskimişti, bütün su depolarının tadilatını elden geçiriyoruz. Sağlıklı bir hala getirerek içleri tamamen seramik ile kaplanıyor. Bu yaza su sıkıntısı olmaması için her türlü önlemi aldık. Almaya da devam edeceğiz`` dedi.
BELEDİYE PERSONELİ MAAŞINI ALIYOR
Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, Amasra belediye personelinin maaşlarının zamanında aldığını ve ancak bazen maddi yönden sıkıntı yaşandığında 1 aylık bir aksama olduğunu belirtti. Başkan Timur, ``Ben belediye başkanlığı görevine geldiğimde işçilerin 3 aylık alacakları vardı. Hemen akabinde işçilerimiz ile toplu sözleşme yaparak işçilerimize önemli bir maaş iyileştirmesi yaptık. İşçilerin maaşlarında büyük oradan artışlar sağladık. Şu anda işçilerimiz 2 aylık alacağı var. Yarın bir aylık alacak ödemelerini yapacağız. Biz göreve gelmeden önce Amasra Belediyesi elektrik, sigorta, vergi parası ödemiyordu. Buna rağmen işçi alacakları vardı. Üstelik Amasra`ya yatırım yapılmazdı. Biz belediye göreve geldikten sonra işçi paralarını çok vakit geçmeden ödemeye çalıştık. İşçilerin maaş ödemeleri gecikiyorsa bu da Sosyal Sigortalar Kurumu`nun paramıza el koymasından kaynaklanıyor. Şu anda 400 bin lira paramız bankada bloke halindedir. SSK ile anlaşmaya çalışıyoruz. İşçi maaşlarındaki ödeme sıkıntımız da bundan kaynaklanmaktadır. Amasra Belediyesi olarak yatırımlara devam ediyoruz. Amasra`nın çehresi değişiyor. Bunu ben değil, dışarıdan gelen halkımız ifade ediyor" diye konuştu.
KANALİZASYON GİDERİNİ DENİZE VERİYORUZ
Amasra`nın kanalizasyon sorununun çözüleceğini yapım aşamasında olduğunu belirten Emin Timur şunları söyledi:
``Amasra`nın kanalizasyonu yıllar önce yapıldı ama zaman, zaman sıkıntılar yaşanıyor. Özellikle arıtma tesisimiz yok. Kanalizasyonu denize veriyoruz. Bununla ilgili İller Bankası ile çalışmamız devam ediyor. Proje ihalesi bitti. Yapım projesi aşamasına geldi. Açık deniz deşarj ve ön arıtma sistemi yakın bir zamanda başlayarak önemli bir sorunumuzu çözmüş olacağız. Yine 1 adet kanal açma aracı aldık. Daha önceden Bartın Belediyesinden aracı temin ederdik. Kanala açma aracını alarak Amasra halkının hizmetine sunduk. Bu da büyük bir eksikliğimizi tamamladı.``
MEMURLAR İLE TOPLU SÖZLEŞME İMZALADIK
Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, çalışanların daha fazla pay alması için 3. kez toplu sözleşme yapıldığını belirtti. Başkan Timur konuşmasını şöyle tamamladı:
``Belediye Başkanı olduktan sonra üçüncü toplu sözleşmeyi yaptık. Çalışanların daha fazla daha fazla pay alması için elimizden geleni yapıyoruz. Bazılarını dediği gibi, `İşçilerin paraları zamanında ödenmiyor` evet bazen sıkıntılarımız oluyor. Sosyal haklarında önemli gelişmeler yaptık. Eğer SSK ile bir sıkıntımız olmasaydı paralarda zamanında ödenmiş olacaktı. Memurların bu konuda iyileştirmeleri bizim için önemliydi. Memurlarımıza 400 lira maaş artışı sağladık."
Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, ağır kış şartlarına rağmen önümüzdeki günlerde Amasra`nın turizm ile güzel günler geçireceğine inandığını da sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Arda Güler boş geçmedi, Real Madrid farklı kazandı İspanya La Liga şampiyonu Real Madrid, konuk ettiği Alaves’i 5-0 mağlup ederken, maça sonradan giren Arda Güler de 1 gole imza attı. La Liga’nın 36. haftasında Real Madrid, sahasında Alaves ile karşılaştı. Santiago Bernabeu’da oynanan müsakada ev sahibi 10. dakikada 1-0 öne geçti. Toni Kroos’un ortasında Jude Bellingham’ın arka direkten içeriye çevirdiği top doğrudan kaleye giderek filelerle buluştu. Eflatun-beyazlılar, ataklarını sıklaştırırken, 27. dakikada Camavinga ceza sahası içerisinde son çizgiye inerek çevirdiği meşin yuvarlağı Vinicius Junior tek dokunuşla topu ağlara gönderdi. Jude Bellingham’ın pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Valverde sert şutunda gole imza attı ve ev sahibi bu golle soyunma odasına 3-0 önde girdi. 70. dakikada Vinicius Junior, Bellingham’ın pasında dar açıdan yaptığı vuruşta farkı 4’e çıkardı. Arda Güler’den ligde 4. gol Alaves karşısında 62. dakikada oyuna giren milli futbolcu Arda Güler, 81. dakikada fileleri havalandırdı. Sol kanattan topla ilerleyen Rodrygo, ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruşta savunmadan seken topa düzgün bir vuruş yapan Arda, takımının 5. golünü attı. 19 yaşındaki futbolcu, 9 kez forma giydiği ligde 4. kez gol sevinci yaşadı. Real Madrid, üst üste 9. maçını kazanırken son 4 maçta kalesini gole kapattı. Carlo Ancelotti’nin öğrencileri puanını 93’e yükseltti. Bellingham 19, Vinicius 15. golüne ulaştı Real Madrid’in şampiyonluğunda önemli paya sahip olan Jude Bellingham, oynadığı son 3 lig maçında da fileleri havalandırdı. 20 yaşındaki orta saha, 27. maçında 19. golüne ulaştı. İngiliz futbolcu bu maçta 2 de asiste imza atarak 3 gole doğrudan katkı sağladı. Takımın en önemli hücum oyuncularından Vinicius Junior ise ligde 15. kez gol sevinci yaşadı. Brezilyalı futbolcu La Liga’da 25 karşılaşmada görev yaptı.