GENEL - 02 Nisan 2012 Pazartesi 14:24

AK PARTİLİ VEKİLLER GİMTAT`IN AÇILIŞINI YAPTI

A
A
A
AK PARTİLİ VEKİLLER GİMTAT`IN AÇILIŞINI YAPTI

AK Parti Bitlis Milletvekilleri Vedat Demiröz ve Vahit Kiler, Bitlis`in Tatvan ilçesindeki toptancılar tarafından kurulan Gıda ve İhtiyaç Malzemeleri Tatvan Toptancılar Derneğinin (GİMTAT) açılışını yaptı. Açılışta konuşan Milletvekili Vahit Kiler, toptancıların tek çatı altında toplanmalarının önemine değinerek, toptancılar sadece alım işleriyle değil yakın bir sürede üretim işlerine de girmesi gerektiğini belirtti.
Vahit Kiler, toptancıların alış verişini yaptıkları ürünleri bizzat kendilerinin üretmeyi denemelerinin kendilerine artı kazançlar sağlayacağını kaydetti. Toptancıların üreticiyle iyi pazarlık yapması gerektiğini ifade eden Kiler, toptancıların tek çatı altına toplanmakla ilk adımı attığına inandığını söyledi.
Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz ise toptancıların aynı çatı altında toplandıktan sonra bölgeye istihdam sağlamaya başlaması gerektiğini bunun içinde üretime yönelmenin ve üretmenin faydalı olacağını ifade etti.
Açılan yeni yerlerin kendilerini son derece mutlu ettiğini kaydeden Vali Yılmaz, Tatvan`ın her geçen gün geliştiğini bu gelişimden pay almak isteyen bankaların Tatvan`da şubelerini açtıklarına dikkat çekti. Tatvan`da 14 banka şubesinin açıldığını 4 yeni banka şubesinin de açılacağını belirten Yılmaz, dernek yöneticilerine derneğin hayırlı olması dileğinde bulundu.
GİMTAT Derneği Başkanı Muzaffer Güzeluçar da, kendilerini kırmayarak açılış heyecanı yaşadıkları bu günde yanlarında bulunarak sevinçlerini paylaşan herkese teşekkür etti.
Derneğin açılışına Ak Parti Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler, Vedat Demiröz, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz, AK Parti Bitlis İl Başkanı Fatih Kadirioğlu, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal Dağdağan, Tatvan Emniyet Müdürü Erol Akar, İl Genel Meclis Üyesi Mirza Irmak, AK Parti Tatvan İlçe Başkanı Adnan Süphanoğlu, Mutki Belediye Başkanı Vahdettin Barlak, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa Hanımlar konağı yoğun ilgi görüyor Haliliye Belediye tarafından kadınlar için hizmete sunulan Osmangazi Hanımlar Konağı yoğun ilgi görüyor. Dikiş nakış ve trikotaş atölyesi ile el emeklerini sergileyen kadınlar, ahşap boyama atölyesi ile eski ev eşyalarını yeniliyor. Spor salonu ve kafeteryanın yer aldığı merkez, üreten kadınlar ile doluyor. Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla kadınlara pozitif ayrıcalıklar sunan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, faaliyetlerini devam ettiriyor. Kadınlara yönelik kurslarla hem meslek öğrenmeleri hem de aile ekonomisine katkı sunmalarını hedefleyen Haliliye Belediyesi, İpekyol ve Osmangazi mahallelerine Hanımlar Konağı kazandırdı. Kadınlar tarafından yoğun talep görmesi sonucu Osmangazi Mahalle sakinlerinin de hizmetine sunulan Hanımlar Konağı ile bölgedeki kadınlara, vakit geçirebilecekleri bir ortam sunuluyor. Merkezde sunulan dikiş-nakış atölyesi ve trikotaj atölyesinde usta öğreticiler eşliğinde eğitim alan kursiyer kadınlar, el emeklerini sergiliyor. Ahşap boyama atölyesinde de evde kullanmadıkları ve eski eşyalarını dönüştüren kadınlar, ürünlerini yeniden değerlendirerek, tasarrufu sağlıyor. Aldıkları eğitimlerle hem meslek öğrenen hem de aile ekonomisine katkı sağlayan kadınlar, keyifli zaman geçiriyor. Bu kursların yanı sıra spor hocası eşliğinde sunulan fitnes salonunda ise spor yapan kursiyerlere, sağlıklı yaşamın ipuçları öğretiliyor. Kendilerine verilen program dahilinde düzenli olarak spor yapan kadınlar, kafeterya hizmetinin de bulunduğu Hanımlar Konağında hoş sohbet etme imkanı buluyor. Osmangazi Mahallesi’ne kazandırılan Hanımlar Konağı ile verimli zaman geçirdiklerini ve kendilerini geliştirdiklerini ifade eden kursiyerler, sunulan bu imkanlardan dolayı Haliliye Belediyesine ve Başkan Mehmet Canpolat’a teşekkür etti.
Kocaeli Çayırova Millet Bahçesi’nde sona doğru Çayırova ilçesinde 70 bin metrekarelik alan üzerine kurulan ve içerisinde çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, yansıma havuzları, kafeler ve kütüphane bulunan millet bahçesinde sona geliniyor. Farklı türden bin 500 ağacı barındıran Millet Bahçesi’nde Çayırovalılar adeta doğa ile iç içe olacak. Daha önce Çayırova’ya 33 bin metrekare büyüklüğünde dev bir park kazandıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Akse Mahallesi’nde inşa ettiği Millet Bahçesi ile Çayırovalıların daha rahat ortamda bir araya gelmelerine imkân sağlayacak. Millet Bahçesi içerisinde barındıracağı sosyal donatı alanlarıyla, yeşiliyle, kütüphanesiyle, yürüyüş parkurlarıyla, dinlenme ve piknik alanlarıyla yepyeni bir sosyal yaşam alanına sahip olacak. Büyükşehir, Çayırova Millet Bahçesi’nde son rötuşları yapıyor. Yürüyüş yollarının boyamasını yapan Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri şu an çevre duvarlarının korkuluklarını inşa ediyor. İş kapsamında meyve bahçesinin yolunu yaparak bitki dikimine devam eden ekipler önümüzdeki günlerde piknik masası ve bankların montajını yapacak. Kamelya konulacak yerlerin hazırlığının tamamlandığı projede son olarak giriş kapısı ve tabelaların montajı yapıldı. Çayırova’ya yeni bir soluk getirecek Millet Bahçesi, 7’den 70’e herkese hitap edecek. Projede 125 metrekare giriş meydanı, 2 bin metre yürüyüş yolu, 700 metre bisiklet yolu, bin 740 metrekare çocuk oyun alanları, bin 200 metrekare kaykay pisti, 250 metrekare gül bahçesi, 2 bin metrekare piknik alanı, 55 bin metrekare yeşil alan, fitness alanı, futbol ve basketbol sahaları bulunuyor.