POLİTİKA - 02 Nisan 2012 Pazartesi 16:33

İŞ VE MESLEK DANIŞMANLARI ATAMA TÖRENİ

A
A
A
İŞ VE MESLEK DANIŞMANLARI ATAMA TÖRENİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, mesleksizlikten kaynaklanan işsizlik sorununa çözüm üretmeyi ve işsizlik sorununu 2023 yılında yüzde 5`e indirmeyi hedeflediklerini belirterek, "Bunun için yine talimatlarımızla, aktif iş gücü programlarına 2012 yılında 1,5 milyar liralık bir kaynak ayrılmış bulunmaktadır" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ankara Ticaret Odası`nda (ATO) gerçekleştirilen Türkiye İş Kurumu iş ve meslek danışmanları atama törenine katıldı. Bakan Çelik, törende yaptığı konuşmada, işsizliği 2023`te yüzde 5`e indirgeyen `Ulusal İstihdam Stratejisi`ne son şeklini vermek için tüm kurum ve kuruluşların nihai görüşlerinin alındığını bildirdi. Taşeron uygulaması ve kıdem tazminatını güçlendirecek teknik düzeyde
çalışmaların sürdürüldüğüne dikkati çeken Çelik, "Sayın Başbakanım krizlerle boğuşan Avrupa`da işten çıkarılmalar tedbir olarak düşünülürken, Türkiye işsizliğin azaltılmasında önemli mesafeler katediyor" diye konuştu.
Çelik, işsizlikle mücadelenin bundan sonra da sürdürüleceğini belirterek, bu amaçla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın 61. hükümet programında belirttiği `Her işsizin bir meslek danışmanı olacak` sözünün hayata geçirildiğini söyledi. Bu uygulamayla istihdam hizmetlerinde yeni bir boyut kazandırılacağına dikkati çeken Çelik, mesleki problem yaşayan İşkur`a kayıtlı işsizlerin en kısa sürede iş bulmalarını sağlayacaklarını anlattı. Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bugün tarihi bir görev üstlenecek olan iş ve meslek danışmalarımıza şunları ifade etmek istiyorum. Sizler, işverenleriniz birebir gönüllü insan kaynakları temsilcisi olacaksınız. Hem işçimize hem de işverenimize yol göstererek, işverenlerimizin gelecekte ihtiyaç duydukları meslekleri de belirleyerek onlar için bir yol haritası belirleyeceksiniz. İşsizlerimize kişilik testleri uygulayarak, onları yakından tanıyarak bilgi ve becerilerini analiz etmelisiniz."
Mesleksizlikten kaynaklanan işsizlik sorununa çözüm üretmeyi ve işsizlik sorununu 2023 yılında yüzde 5`e indirmeyi hedeflediklerini belirten Çelik, "Bunun için yine talimatlarımızla, aktif iş gücü programlarına 2012 yılında 1,5 milyar liralık bir kaynak ayrılmış bulunmaktadır" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Yunusemre Belediyesinde engelli birimi hayata geçecek Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, makamında Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Başkan Balaban, engelsiz bir şehir için çalışacaklarını söyledi. Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız ve yönetimi, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’ı ziyaret etti. Başkan Balaban’a görevinde başarılar dileyen Dernek Başkanı Yasemin Yıldız, derneğin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi, bedensel engelliler olarak yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Yasemin Yıldız ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, “Dernek başkanı olarak kendisine teşekkür ederim. 2008 yılında dernek başkanı olduğumda kendisinden büyük destek görmüştük. Makamına da çok yakıştı. Elbette sıkıntılarımız var, bunları da istişare ederek çözmek istiyoruz” dedi. “Engelli birimi oluşturacağız” Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Balaban ise, engelsiz bir şehir için belediye olarak çalışacaklarını söyledi. Başkan Balaban, “Tüm sivil toplum örgütlerine eşit mesafedeyiz. Değişik engelli bireylerin kurduğu dernekler var. Bu derneklerle bir platform oluşturursanız mücadeleniz daha güçlü olur inancındayım. Belediyemizde de bir engelli birimi oluşturacağız. Birimde de engelli bir vatandaşımız olacak. Bunun da çalışmasını yapıyoruz. Haziran ayı içerisinde de oluşturacağız" dedi.