YEREL HABERLER - 02 Nisan 2012 Pazartesi 09:58

ENGELLİLERDEN KAYMAKAM GÖDEKMERDAN`A DESTEK

A
A
A
ENGELLİLERDEN KAYMAKAM GÖDEKMERDAN`A DESTEK

Bodrum Engelliler Derneği üyeleri, kendilerine sağladığı imkan ve verdiği desteklerden dolayı Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan`a teşekkür etti.
Geçtiğimiz hafta bir engelliye için düzenlenen tekerlekli sandalye töreninde başka bir engellinin Kaymakam Gödekmerdan`a tepki göstermesinin ardından Bodrum Engelliler Derneği açıklamalarda bulundu. Kaymakam Gödekmerdan`ın engellilere her zaman yardımcı olduğunu belirten dernek üyeleri, ``Kaymakamımız bizi hiçbir zaman boş yollamadı. Her şeyimizle yakından ilgilendi ifadelerini kullandılar.
Dernek Başkanı Şerafettin Değirmenci, engelli bireyin yaptığı ani çıkışın kendilerini rencide ettiğini ifade ederek, ``Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan`ın engelli bir vatandaşımıza hediye ettiği akülü tekerlekli sandalyenin teslim edilmesi sırasında, maalesef kendisine engelli bir birey tarafından provoke edilmek istercesine yersiz zamansız bir çıkışla karşılaşmış olduğunu öğrenmek bizleri rencide etmiştir. Kaymakam göreve geldiği günden bu yana, randevu taleplerimize olumlu cevaplar vermiş, bizlerle görüşmüş tüm sıkıntı ve ihtiyaçlarımızı dinlemiştir. Tüm projelerimizin arkasında durmaya söz vermiş ve projelerimizin arkasında da durmuştur. Milli Eğitim müdürlüğünce derneğimize tahsis edilen ve bir yıl önce taşındığımız İslamhaneleri okulumuzun tadil edilmesi konusunu ele almış ve Bodrum`a yakışacak ölçülerde bir iş eğitimi ve atölyesi haline gelmesi için gayret etmektedirler. Derneğimizin kurucusu ve 6 yıl başkanlığını yapmış olan kader arkadaşım görme engelli Seher arkadaşımın, kaymakam beyi ziyaret ederek Kaymakamlık bürosuna bir engelli bürosu açmak isteğini sunmuş kaymakam beyden olumlu yanıt almıştır. Duyarlı ve özverili bir mülki amiri gereksiz bir şekilde yıpratmaya çalışmak her şeyden önce, yine bize zarar verecektir. Bu türlü yersiz davranışların zararsız ve art niyetli olmadığından emin olmadığımız fevri davranışlar bize toplumsal duyarsızlık olarak geri dönmektedir. Biz Sayın Gödekmerdan`a saygılarımızı ve teşekkürlerimizi bildirir, başarılı çalışmalarının devamını temenni ederiz`` dedi.
Bodrum Engelliler Derneği Kurucusu ve eski başkanı Seher Kara ise, 2005 yılında derneği kurduklarını ifade ederek, ``40 yıldır görme engelli olarak yaşıyorum. Burada bir grup kurduk ve 2005 yılından bu yana ben 6 yıl dernek başkanlığını sürdürdüm. Biz gerçekten göreve geldiğinden bu yana yakın ilgisini hissettik`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir