YEREL HABERLER - 02 Nisan 2012 Pazartesi 10:56

ÜRGÜP BELEDİYE BAŞKANI FAHRİ YILDIZ`DAN KARDEŞ ŞEHİR PROKOPİ`YE ZİYARET

A
A
A
ÜRGÜP BELEDİYE BAŞKANI FAHRİ YILDIZ`DAN KARDEŞ ŞEHİR PROKOPİ`YE ZİYARET

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Belediye meclis üyeleri ve eşlerinden oluşan 13 kişilik heyetle birlikte Yunanistan`ın Evia adasında bulunan kardeş şehir Prokopi`ye ziyarette bulundu.
Yunanistan gezisinin ilk gününde Batı Trakya`daki Türklerin durumunu yakından görmek amacıyla Gümülcine yakınlarındaki Iasmos (Yassı köy`e) uğrayan Başkan Yıldız ve beraberindekiler, belediye başkan yardımcısı Mehmet Mehmet tarafından karşılandı. Yassı Köy Camii`nde düzenlenen dini bilgilerin yer aldığı yarışmayı izleyerek dereceye giren öğrencilere plaket takdim ederek okul harçlığı veren Yıldız`a köyün ileri gelenleri ve cami imamı İsmet Hoca ve Gümülcüne Müftü yardımcısı Fehim Kelam teşekkür etti.
Selanik`te bir gün kalarak, Ulu önder Atatürk`ün doğduğu evi ve şehrin önemli tarihi mekanlarını ziyarette bulunan heyet daha sonra Evia adasına geçti. Başkan Yıldız ve beraberindekiler buradan Limni kasabasına geçerek Limni belediyesi meclis salonunda, Krıeos, Mantudi, Agıa Anna, Limni ve Prokopi`nin birleştirilmesi sonucu oluşan tek belediyelik sisteminin başkanı Anestis Psarros ve yetkili belediye başkan yardımcıları ile birlikte düzenlenen programa katıldı.
Limni`de kalınan 2 günlük süre içinde Başkan Yıldız ve beraberindeki heyet Limni`nin önemli tarihi ve kültürel değerlerini gezdi.
Halkida`da ise Başkan Yıldız ve heyetini Halkida Ürgüplüler Dernek Başkanı karşıladı.
Ürgüp heyeti Yunanistan`daki son durağında Kavala`da Kavalalı Mehmet Ali Paşanın evi, Osmanlı mahallesi ve Osmanlı Kalesini gezerek yurda döndü.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kontrolden çıkan tırın raylara uçtuğu kazada tren seferleri durduruldu: 1 ölü Aydın Efeler ilçesinde seyir halindeki bir tır otoban çıkışı döner kavşaktan düz gidip yaklaşık 40 metre uçtu. Demiryolu üzerinde askıda kalan tırın sürücüsü hayatını kaybetti, kaza nedeniyle Aydın-Denizli arasındaki tren seferleri karşılıklı olarak durduruldu. Kaza saat 23:40 sıralarında Efeler İlçesi Aydın-Denizli otoyolu Pınardere Kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 35 BHM 182 plakalı dorseyi taşıyan Yunus Uğurlu (28) yönetimindeki 45 AKC 644 plakalı tır, otobandan çıkıp Aydın-Denizli karayoluna gireceği sırada Pınardere Kavşağından dönmeden direk tren yoluna uçtu. Önce yol kenarındaki demir bariyerleri kıran tır ardından karayolu ile demir yolu arasındaki yaklaşık 3 metre yüksekliğinde 15 metre uzunluğundaki çukuru adete uçarak geçti. Demiryolu raylarına takılarak durabilen tırın dorsesinde bulunan tonlarca ağırlığındaki yük kupayı kağıt gibi ezdi. Kazayı gören vatandaşların durumu 112 ihbar hattına bildirmesi üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve AFAD ve güvenlik ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri tır sürücüsü Yunus Uğurlu’nun hayatını kaybettiğini tespit etti. Talihsiz gencin cenazesi itfaiye ve AFAD ekipleri tarafından kısa sürede sıkıştığı yerden çıkarıldı. Bu sırada tırın bir kısmının demiryolu üzerinde kalması nedeniyle Aydın-Denizli arasındaki tren seferleri iptal edildi. Bölgedeki elektrik hatlarındaki akım kesildi. Kurtarma çalışmaları tamamlanıp hasar gören raylar tamir edilinceye kadar Aydın-Denizli arasındaki tren seferlerinin iptal edildiği duyuruldu.