YEREL HABERLER - 02 Nisan 2012 Pazartesi 12:05

MİLLETVEKİLİ MEHMET ERDOОAN, TYB GENEL KURULUNA KATILDI

A
A
A
MİLLETVEKİLİ MEHMET ERDOОAN, TYB GENEL KURULUNA KATILDI

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Çanakkale Şehitleri arasında binlerce yazar ve düşünürün bulunduğunu bildirdi.
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Genel Kurulu`nda konuşan Milletvekili Mehmet Erdoğan, ``Çanakkale Savaşında şehit olan yüz binlerce insanımızın arasında binlerce yazar, düşünür, ilim ve fikir adamımız da vardı. Bu savaş sonrası Türkiye`nin bir dönem fikir ve düşünce dünyası da kesintiye uğradı. 1977 yılında kurulan TYB`nin kurucuları arasında Mehmet Doğan`ın yanı sıra rahmetli Galip Erdem, Mehmet Akif İnan gibi düşünce dünyamızın ünlüleri de vardı. Türkiye Yazarlar Birliği`nin kurulmasının ve bünyesine önemli isimleri almasının ardından kesintiye uğrayan bu dönem noktalanmış oldu. Türkiye Yazarlar Birliği`nin yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği faaliyetleri takdirle izliyor büyük bir bölümüne de katılıyorum. Son olarak Kosova`da düzenlenen Mehmet Akif Ersoy etkinliklerine giderek burada Türk dünyasının bugün uluslar arası üne sahip düşünürleri, yazarları ve alimleriyle bir araya geldim. Genel kurulun başarıyla geçmesini ve düşünce hayatımıza yeni isimlerin kazandırılmasını diliyorum`` dedi.
Düzenlenen genel kurula AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan`ın yanı sıra TYB üyelerinden Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, İsmail Bozkurt ve Erzincan temsilcisi H. İbrahim Özdemir, Gaziantep TYB Dernek Başkanı Metin Zirekli ve eski başkanlardan Hanifi Akın, AK Parti eski Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu, Server Vakfı Başkanı Mehmet Ali Bulut ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile Türkiye`nin çeşitli illerinden gelen delegeler katıldı.
İki listenin yarıştığı TYB 17. Olağan Kongresinde İbrahim Ulvi Yavuz`un listesi kazandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Hıdırellez Şenliği’nde renkli görüntüler oluştu Bozüyük’te gelenek ve göreneklerin yok olmasını önlemek ve insanları bir araya getirerek birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla düzenlenen Geleneksel Hıdırellez Şenliği, Aksutekke köyünde yapıldı. Her yıl 6 Mayıs tarihinde düzenlenerek geleneksel hale gelen ve Aksutekke köyü okul bahçesinde yapılan Hıdırellez Şenliği’ne Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, davetliler ve köy sakinleri katıldı. Başkan Bakkalcıoğlu, beraberindeki CHP İl Başkanı Ali Özdemir, İlçe Başkanı İsmail Akçasoy, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte şenlik alanındaki tüm masaları ziyaret ederek selamladı. Davetlilerle sohbet eden Başkan Bakkalcıoğlu, Hıdırellez Bayramı’nı kutlayarak, “Baharın müjdecisi, bereketin simgesi Hıdırellez’in memleketimize sağlık, bolluk, bereket ve huzur dolu günler getirmesini diliyorum” dedi. Köy muhtarı Zekai Özkan, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, “Köyümüzde her yıl geleneksel olarak 6 Mayıs tarihinde kutladığımız ve yıllardır süregelen geleneğimizi sürdürüyoruz” dedi. Şenlikte vatandaşlar eğlenceli yarışmalara katılarak ve oyunlar oynayarak baharın gelişini kutladı. Misafirlere yemek ikramının da yapıldığı etkinlikte protokol üyeleri halat çekme yarışına katıldı.