YEREL HABERLER - 02 Nisan 2012 Pazartesi 15:03

ARICILARDAN SAHTE BAL İLE MÜCADELEYE TAM DESTEK

A
A
A
ARICILARDAN SAHTE BAL İLE MÜCADELEYE TAM DESTEK

Zonguldak`ın Alaplı ilçesi Gümeli-Alaplı Arıcılar Derneği Başkanı Hüseyin Tosun, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan piyasadaki sahte ballara yönelik çalışmaya tam destek verdiklerini söyledi.
Alaplı-Gümeli Arıcılar Derneği Başkanı Hüseyin Tosun, piyasaya da bulunan sahte bal ile mücadele için sağlıksız bal üreten firmaları teşhir etmeye başlayan ve bazı markaların da arzını ve reklamını durduran Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının çalışmalarına tam destek verdiklerini söyledi. Arıcılar Derneği olarak piyasada ki sahte bal satışlarının karşısında olduklarını belirten Tosun, ``Gümeli Arıcılar Derneği olarak daha önceden yaptığımız uzun çalışmalar neticesinde tüketicilerimizin daha kaliteli bal tüketmeleri ve arıcılarımızın da daha kaliteli bal üretmeleri için çok yoğun bir çalışma yaptık. Önce bölgeyi organikleştirmek amacıyla 3 sertifikasyon firması ile çalışmaya başladık. Ziraat Odası işbirliği ile yaptığımız organik tarım seferberliği ile bu yıl 2 sertifikasyon firmasına kayıtlı 400`e yakın üreticimiz organik fındık üretir duruma geldi. Biz bu yıldan itibaren önümüzdeki yıl daha çok fazla olmak koşuluğuyla organik arcılığa da geçiş yapacağız. 2 yıl içinde de organik bal üretmeye başlayacağız. Bir süreden beri takip ettiğimiz bu yıl bakanlık tarafından da yayından kaldırılan ve satışı yasaklanan balların bizde karşısındayız. Biz daha öncede söyledik. Türkiye`de üç çeşit bal üretiliyor. Bir tanesi arıların yaptığı doğal bal, bir tanesi bazı arıcıların arılara şekerden yaptırdığı bal, diğeri ise fabrikaların yaptığı hiç arı ile ilgili olmayan ballar var. Biz tamamen doğal, tüketicilerin sağlığı ile ilgili şikayeti olmayan organik bal üretmek istiyoruz. Bu konuda da oldukça iddialıyız. Bakanlık ve yetkililerden de isteğimiz fabrikalar olsun, fason şirketlerin glikozdan yaptırdıkları balların karşısındayız. Bunların denetlenmesini istiyoruz`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’te kar sevinci Son yıllarda ciddi kuraklığın yaşandığı Gaziantep’te gece saatlerinde başlayan ve sabah saatlerinde etkili olan kar kentte sevince neden oldu. Gaziantep’te günlerdir etkili olan dondurucu soğuk, kar yağışının artmasıyla beraber etkisini yitirirken, gece saatlerinde başlayan kar yağışı sabah saatlerine doğru etkisini iyice artırdı. Kentte uzun bir aradan sonra yoğun kar yağışı etkili oldu. Gece saatlerinden itibaren başlayan yoğun kar yağışı kadar devam ediyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildiği kentte karın tadını en çok çocuklar çıkardı. Kar yağışı kenti beyaza bürürken, geçtiğimiz hafta sonundan itibaren etkili olan soğuk havanın etkisi ise kar yağışı ile etkisini azda olsa azalttı. Kar yağışının 2 gün boyunca devam etmesi bekleniyor. İş dönüşü araçları ile evlerine gitmek isteyen vatandaşlar, kar yağışı sonrası kayganlaşan yollarda zor anlar yaşadı. Kentin bazı noktalarında trafikte yoğunluk yaşanırken, araçlarını bulundukları yerden çıkaramayan sürücüler ise toplu taşıma araçlarını tercih etti. Şehirlerarası yollarda ulaşımda aksaklıklar yaşanmaması için ekipler çalışmalarını yoğunlaştırdı. Hava sıcaklığının eksi 3 derece olarak ölçüldüğü kentte, gün boyu ve yarın da kar yağışının devam etmesi bekleniyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle trafikte sürücüler zorluk çekerken, araçlarına kış lastiği ve zincir takmayan sürücüler trafikte zor anlar yaşadı. Yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim-öğretime de bir gün ara verilirken, yetkililer sürücülerin kesinlikle kış lastiksiz ve zincirsiz yola çıkmamaları hususunda uyarılarda bulundu. Uzun bir aradan sonra kar yağmasını sevinçle karşılayan vatandaşlar, kar yağışının tadını çıkardı. Kar yağışı en çok çocukları mutlu ederken yetişkinler de kar keyfinden geri kalmadı. Kar yağışı sebebiyle yol kenarında park halinde bulunan otomobillerin üstleri de kar ile kaplandı. Kar atarak şakalaşan vatandaşlar kimi zaman da dengesini kaybederek yere düştü. Sabaha kadar kenti beyaza bürüyen kar yağışı nedeniyle mutlu olduklarını belirten vatandaşlar, kar yağışından dolayı duydukları mutlulukla birlikte fıstık ve zeytin gibi tarım ürünleri için kar yağışının fayda sağlayacağını dile getirdiler. Uzun bir aradan sonra kar görmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren vatandaşlar, kar yağışının keyfini çıkardıklarını söyledi.
Gaziantep SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dağlı: "Dayanışmanın güçlendiği ve ortak vicdanı hakim olduğu bir gelecek en büyük temennimizdir" SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, yeni yıl nedeniyle yayımladığı mesajında, "Dayanışma kültürünün güçlendiği ve ortak vicdanın hâkim olduğu bir gelecek, en büyük temennimizdir" dedi. Günümüz dünyasında bilimin, aklın ve insani değerlerin her zamankinden daha fazla önem kazandığına vurgu yapan Prof. Dr. Dağlı, "Karşı karşıya olduğumuz küresel sorunlar ancak bilimsel düşünce, sağduyu ve sorumluluk bilinciyle aşılabilir" dedi. "Barışın, adaletin ve karşılıklı anlayışın sağlanması yalnızca belirli toplumların değil, tüm insanlığın ortak sorumluluğudur" diiyen Prof. Dr. Dağlı, "Daha adil, daha huzurlu ve sürdürülebilir bir dünya; ancak ortak değerler etrafında kenetlenerek ve geleceği birlikte inşa etme iradesi göstererek mümkün olacaktır. SANKO Üniversitesi olarak; kurulduğumuz günden bu yana eğitim, araştırma ve topluma katkı alanlarında önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Akademik ve idari personelimize ve öğrencilerimize bu başarılardaki katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Yeni yılda da eğitimde kaliteyi artırmaya yönelik çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz" ifadelilerini kullandı. Yeni yılın yeni hedefler ve yeni fırsatlar sunduğunu belirten Prof. Dr. Dağlı, "2026 yılının ülkemiz, yüce milletimiz ve tüm insanlık için barış, umut ve güzel gelişmelere vesile olmasını diliyor; birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu güçlendirmesini temenni ediyorum" ifadelerine yer verdi.