YEREL HABERLER - 02 Nisan 2012 Pazartesi 16:27

VOLEYBOLCULAR MELEK`İ UNUTMADI

A
A
A
VOLEYBOLCULAR MELEK`İ UNUTMADI

Okul maçları için Erzurum`a gelen İsmail Ebul-iz İlköğretim Okulu öğrencilerini taşıyan midibüsün buzlanma nedeniyle kayganlaşan yolda kontroldan çıkarak devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 13 yaşındaki Melek Aktaş için maçlar öncesinde anma töreni düzenlendi. Minik öğrenciler bedenleri ile Melek ismi yazdı. GHSGM jet hızıyla Şırnak`ı otomatikman yarı finallere çıkmasını kararlaştırdı.
Erzurum`da 38 okulun katılımı ile başlayan turnuva öncesi sporcuların bedenleri ile salona ``˜Melek` ismi yazıldı. İsmail Ebul-iz İlköğretim Okulu`nun yıldız ve minik grup takımlarına Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından maç oynamadan finallere katılma hakkı tanındığı belırtildi.
Cizre ekibinin katılmadığı turnuva Cemal Gürsel Spor Salonu`nda Adıyaman ile Erzincan Yıldız Voleybol takımları arasındaki maç ile başladı. Maç öncesi salonu dolduran öğrenciler, kazada yaşamını yitiren Melek`in adını bedenleri ile spor salonuna yazdılar.
Voleybol İl Hakem Kurulu Başkanı Özgür Arıkan, turnuvanın dün gece gelen acı haberle yasa büründüğünü belirterek, "Turnuva öncesi Melek Aktaş`ın ismini öğrenciler bedenleri ile sahaya yazdı. Bir dakikalık saygı duruşunda bulunduk. Melek`e Allah`tan rahmet ailesine başsağlığı, yaralılara da şifa diliyoruz" dedi.
Bu arada yapılan seremoni sonrasında Küçükler ve Yıldızlar Voleybol Grup Birinciliği maçları Cemal Gürsel Spor Salonu ile Atatürk Üniversitesi Spor Salonu`nda başladı. Gençlik Hizmteleri ve Spor Genel Müdürlüğü yetkilileri kaza geçiren Şırnak Cizre ekibinin doğrudan yarı finallere yükseldiğini açıklarken her türlü desteğinde verileceğini açıkladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Bayburt’ta Engelliler Haftası etkinlikleri devam ediyor Engelliler Haftası, Bayburt’ta çeşitli etkinliklerle kutlanırken, özel eğitim okullarının hazırladığı salon programı ve sergi çalışması renkli görüntülere sahne oldu. Engelliler Haftası programı, Çoruh Kültür Merkezindeki sergi açılışıyla başladı. Özel eğitim okulları tarafından hazırlanan ortak sergi, konuklar tarafından yoğun ilgi gördü. Sergi açılışının ardından salon programına geçildi. Bayburt Özel Eğitim Anaokulunun koordine ettiği salon programı Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen programda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı seslendirildi. Açılış konuşmaları sonrasında öğrenciler gösterilerini sergiledi. Şingah Özel Eğitim Anaokulu, Bayburt Özel Eğitim Anaokulu, Atatürk İlkokulu ve Veysel Efendi Ortaokulu öğrencileri müzikli gösterileriyle hem eğlendi, hem eğlendirdi. Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerinden oluşan koro ekibi de şarkılarıyla programa renk kattı. Program, Özel Eğitim Uygulama Okulunun puzzle ve müzikli koreografi etkinliği ile sona erdi. Engelliler Haftası kutlamalarının fidan dikimi, at binme etkinliği ve seyir terası gezisiyle hafta boyunca devam edeceği bildirildi.