YEREL HABERLER - 02 Nisan 2012 Pazartesi 19:26

OОUZ BOYLARI KONFEDERASYONU KONGRESİ BURSA`DA YAPILDI

A
A
A
OОUZ BOYLARI KONFEDERASYONU KONGRESİ BURSA`DA YAPILDI

Kurucuları arasında Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Kocaeli ve Adana gibi kentlerdeki kurulu Türkmen Yörük dernekleri federasyonlarının bulunduğu Oğuz Boyları Konfederasyonu genel kurulu Bursa`da yapıldı.
Dağ-Der Kültür Merkezi`ndeki kongreye Bursa merkezli Hüdavendigar Türkmen Yörük Dernekleri Federasyonu ev sahipliği yaptı. Kongrede Eskişehir`den Ertuğrulgazi Osmangazi Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Niyazi Çapa, Oğuz Boyları Konfederasyonu Başkanlığı`na getirildi. Dokuz kişilik yönetime Bursa`da 10 yıl önce Dağ-Der`in öncülüğünde kurulan Hüdavendigar Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu Başkanı Fahrettin Beşli de girdi. Konfederasyonda Balıkesir`i Karesi Oğuz Boyları Federasyonu, Kocaeli`ni Marmara Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu, Adana`yı ise Toroslar Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu temsil etti.
Genel kurulda ayrıca üç yılda bir değişik kentlerde toplanılması, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüşülmesi, Yörük ve Türkmenlerinin sesinin yükseltilmesi gibi kararlar da alındı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir