YEREL HABERLER - 03 Nisan 2012 Salı 17:54

GAZİ İLKÖОRETİM OKULU`NDA ÖDÜL TÖRENİ

A
A
A
GAZİ İLKÖОRETİM OKULU`NDA ÖDÜL TÖRENİ

Kilis`te yapılan Türkiye İşitme Engelliler Judo Şampiyonası ve İzmir`de yapılan Görme Engelliler Atletizm Şampiyonası`nda büyük başarı kazanan Gazi İlköğretim Okulu öğrencilerine, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan tarafından çeşitli hediyeler verildi.
Okulda düzenlenen törene Spor-Der Başkanı Yusuf Babar, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Alagöz, Okul Müdürü Bedir Kızıl ve sporcular katıldı. İzmir`de yapılan Türkiye Görme Engelliler Atletizm Şampiyonası`nda 200 metrede Türkiye rekorunu kırmış, bin 500 metrede Türkiye birincisi olan Aslı Adalı, 8 Mart`ta Türk Milli Takım kampına çağırılmış, 24-30 Mart tarihlerinde Tunus`ta yapılan 37 ülkenin katıldığı 6. Uluslararası Görme Engelliler Atletizm Şampiyonası`nda 400 metrede dünya ikincisi oldu. Ayrıca
30-31 Mart`ta Kilis`te yapılan Türkiye İşitme Engelliler Judo Şampiyonası`nda yıldız ümit erkekler kategorisinde 38 kiloda Erdoğan Akaman Türkiye birincisi, 42 kiloda Mehmet Yoldaş Türkiye ikincisi, 50 kiloda Kemal Beke Türkiye üçüncüsü, 66 kiloda Emrah Bağcı Türkiye birincisi, açık sıklette Emrah Bağcı Türkiye ikincisi, yıldız ümit bayanlar kategorisinde 40 kiloda Dilan Çelik Türkiye birincisi, 52 kiloda Sevgi Çiğdem İdacı Türkiye birincisi, 57 kiloda Kübra Aydın Türkiye birincisi, açık sıklette Kübra
Aydın Türkiye birincisi ve genç bayanlar kategorisinde 44 kiloda Gülay Canpolat Türkiye birincisi oldu.
Sporda derece alan öğrencileri tek tek tebrik ederek çeşitli hediyeler veren İl Milli Eğitim Müdürü Özkan, "Öğrencilerimizin gösterdiği bu başarı, Adıyaman`ımız için çok güzel bir sonuç. Başarılarının uluslararası boyutta olması ayrı bir önemde. Öğretmen ve antrenörlerimizin gayretiyle, inşallah bu kupaların devamını bekliyoruz" dedi.
Daha sonra Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, dereceye giren öğrencilere hediye takdim etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Mr. Dosso Dossi Dj setinin başına geçti, yüzbinleri eğlendirdi ‘‘RAMS Müzik Festivali By Mr. Dosso Dossi’’ Yenikapı etkinlik alanında gerçekleşti. Etkinlikte Sefo, Murda, Burak Bulut, Kurtuluş Kuş gibi ünlü isimler performans sergiledi. ‘‘RAMS Müzik Festivali By Mr Dosso Dossi’’ adı altında gerçekleştirilen konser yüzbinleri bir araya getirdi. 100 metre uzunluğunda, 15 metre yükseklikte kurulan sahnede; havai fişek gösterisi ve lazer şovlarla katılımcılar unutulmaz anlar yaşadı. Ücretsiz olarak düzenlenen etkinlikte Sefo, Murda, Zara, Burak Bulut, Kurtuluş Kuş, Ayaz Erdoğan, Siyam ve Mustafa Baran sahne aldı.Tek parça halinde toplam bin 500 metre kare led ekran önünde sahne alan şarkıcılar, alanı dolduran yaklaşık 200 bin kişiye müzik ziyafeti sundu. ‘Mr. Dosso Dossi’ adıyla DJ setinin başına geçerek Türkiye’nin birçok yerinde açık hava konserleri düzenleyen Hikmet Eraslan bu kez İstanbul’da yüzbinleri bir araya getirdi. Hareketli parçaları dijital efektler, lazer ve havai fişeklerle sunan Eraslan, İstanbul’da uzunca süre konuşulacak bir performans gerçekleştirdi. İstanbul dışından da katılımcıların olduğunu ifade eden Eraslan, ‘‘Amacımız Türkiye’yi insanlarımızı mutlu etmek ve ücretsiz olarak en iyisini sunabilmek. Müziğin büyülü dünyasında halkımızı eğlendirmek. RAMS ve Dosso Dossi Holding ile bu faaliyeti gerçekleştirdik. Sanatın ve müziğin daha geniş kitlelere ulaşmasına katkıda bulunmak için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz’’ dedi. Türkiye’nin en büyük sahnesini kurduklarını ifade eden Eraslan, ‘‘Türkiye’nin en iyi sanatçıları sahne aldı. Yaptığımız bu faaliyetlerin tamamını sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz. İnsanları mutlu edecek işlerle, iş adamı kimliğimizin aslında bu faaliyetlerde yarar sağlayabildiğini göstermek ve diğer insanların da motive olmalarını istedik. Umuyorum ki istedikleri etkinlikleri geçekleştirmek insanlar için motive edici olacaktır. İnşallah bu tarz etkinliklerin devamı sadece bizim aracılığımız ile değil başka iş adamları tarafından da gelir’’ diye konuştu.
Ankara CHP lideri Özel, gençlerle birlikte Anıtkabir’e yürüdü Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin gençlik kolları tarafından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen Büyük Gençlik Yürüyüşüne katıldı. Özel, “Atatürk’ün huzuruna 47 yıl aradan sonra birinci parti olmanın gururuyla çıktık” dedi. CHP Gençlik Kolları tarafından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla binlerce gencin katılımıyla Büyük Gençlik Yürüyüşü düzenlendi. 81 ilden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna gelen gençler, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in eşliğinde Ankara Güvenpark’tan Anıtkabir’e yürüdü. Yürüyüş esnasında, gençler tarafından “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atılarak davullarla ritim tutuldu. Beraberindeki gençler ile Aslanlı Yol’dan yürüyen Özel, önce Atatürk’ün mozolesine daha sonra ise İsmet İnönü’nün mezarına karanfil bıraktı. Yürüyüş esnasında basın açıklamasında bulunan Özel, son yapılan seçimlerin ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna 47 yıl aradan sonra birinci parti olmanın gururuyla çıktıklarını dile getirerek, “Burada başarının sırrını çok sayıda gazeteci tartışıyor. ‘Nasıl yaptınız’ diye bana soruyorlar. 1980 darbesi; siyasi partilerin, sendikaların, örgütlenmenin bilhassa solun üzerinden paletleriyle geçti. O günden bugüne siyaset kalesinin başarı kapısını başarı kapasını bir türlü aşamıyordu. Üzerinde 3 koca kilit vardı. Biz, partimizin kongresinden ‘değişim’ sloganıyla, genç ve dinamik kadrolarla çok sayıda genç ve kadın arkadaşımızla birlikte yetkiyi aldıktan sonra oturduk ve önümüzdeki duruma baktık. CHP’nin Parti Meclisi’nin yaş ortalaması 43’tür. CHP MYK’nın yaş ortalaması 46’dır” ifadelerini kullandı. “Birisi işgal donanmasına binip kaçarken, bizimki Bandırma Vapuruna binip Samsun’a çıkıp, Kurtuluş Savaşını başlatıyordu” Özel, Türkiye’de bir daha beka sorunu olursa gençlerin ülkeye sahip çıkacağına dikkat çekerek, “Size güveniyor ve inanıyoruz. 31 Mart akşamı söyledim. Bundan önce herkes kafasına göre bir beka sorunu tarif ediyordu. Bir ülkenin esas beka sorunu işgalin tehlikesi değildir çünkü bu ülke işgal edilmeye kalktığında kimin ne tavır koyduğunu biliyoruz. Bugün her şeyden beka sorunu söyleyenler, çok övündüklerine baksınlar. İşgal kuvvetleri İstanbul’a gelince, o övündükleri işgal donanmasına kırmızı halıları sererken, onları saraylarda ağırlarken, sıkışınca Yıldız Sarayının iskelesinden İngiliz zırhlısına binip kaçarken, bizim peşinden gittiğimiz Kartal istimbotunun ucunda yanındaki yaverine ‘Merak etme çocuk. Geldikleri gibi gidecekler’ diyordu. Yine birisi işgal donanmasına binip kaçarken, bizimki Bandırma Vapuruna binip Samsun’a çıkıp, Kurtuluş Savaşını başlatıyordu. O yüzden bir gün yeniden Türkiye’de bir beka sorunu olursa, hiç kimse merak etmesin. Atatürk’ün emanet ettiği gençler gerekirse ölüm pahasına bu Cumhuriyete sahip çıkacaklar” dedi.