GENEL - 03 Nisan 2012 Salı 18:13

BÜYÜKŞEHİR DAVASININ İLK GÜNÜ SONA ERDİ

A
A
A
BÜYÜKŞEHİR DAVASININ İLK GÜNÜ SONA ERDİ

Geçen yıl Mayıs ve Kasım aylarında İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik düzenlenen operasyon sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile 130 sanığın yargılandığı duruşmanın birinci günü sona erdi. 300 sayfalık savunmasının bir bölümünü okuyan Kocaoğlu, adliye çıkışında yaptığı açıkalamada; `Davayı hep birlikte izleyeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi`nin nasıl çalıştığını İzmirlilere ve Türkiye`ye ispat edeceğiz" dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi`ne 2011 yılında Mayıs ve Kasım aylarında düzenlenen operasyonlar sonrasında açılan davanın ilk duruşması sona erdi. Adliye önünde yoğun bir kalabalık tarafından tezahüratlarla karşılanan Kocaoğlu`na sık sık; "İzmir Aziz`dir Aziz kalacak` sloganlarıyla destek geldi. Hakkında 397 yıl hapis cezası istemi ile 130 sanıkla hakim karşısına çıkan Kocaoğlu`nun 300 sayfalık savunmasının bir bölümünü avukatı Ercan Demir eşliğinde öğleden sonra görsel bir sunum eşliğinde yaptı. Başkan
Kocaoğlu, adliye çıkışında yaptığı açıklamada savunmasının bir bölümünde belediyeciliğin temel esaslarına yer verdiğini belirterek şu açıklamada bulundu: "Bugün belediyecilik tarihinde temel esaslara dair bir savunma yaptım. Savunmamın birinci bölümü tamamlandı. Yarın tamamen bize iddianamede iddia edilen suçlarla ilgili operasyonlarla bugüne kadar gelinen süreci, belediye mevzuatını, devlet ve kamu ihalesini ve vergi mevzuatını belirli eksikliklerle çok büyük hatalar taşıdığı inancı ile mevzuat konusunda
mahkeme başkanına bilgi vereceğim. İzmir Büyükşehir Belediyesi`nin görevleri ve bize yüklenmeye çalışılan suçlarla ilgili savunma yapacağım."
Bu davanın 160 yıllık Türkiye belediyecilik tarihinde ilk defa görülen bir dava olduğunu anlatan Kocaoğlu, şunları söyledi: "Suçlamalarla belediyeye yapılan ilk büyük davadır. Bu davayı hep birlikte izleyeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi`nin yaptığı eylemleri, işleri nasıl yaptığını İzmirlilere ve Türkiye`ye ispat edeceğiz."
Açıklamanın ardından Başkan Kocaoğlu adliyeden ayrıldı. Duruşmanın yarın sabah saat 09.00`da İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülmeye devam edeceği belirtildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir