YEREL HABERLER - 03 Nisan 2012 Salı 12:22

NAZİLLİLİ MİNİKLER PİDE YAPMAYI ÖОRENDİ

A
A
A
NAZİLLİLİ MİNİKLER PİDE YAPMAYI ÖОRENDİ

Nazilli`de okul öncesi eğitimde çocukların araştırma yapma, problem çözme ve olayı yerinde gözlemleme yolu ile doğrudan öğrenme gereksinimlerini karşılamak amacıyla düzenlenen alan gezileri devam ediyor.
Alan gezisi kapsamında Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri pide yapmayı öğrendi.
Nazilli Kısmet Pide Salonunu ziyaret eden Zübeyde Hanım Anaokulu okul yönetimi ve öğrencileri ilk olarak pidenin tarifini aldılar. Pidenin yapılışını yakından inceleyen minikler daha sonra ustaya yardım ederek pidenin hazırlanmasına yardımcı oldular. Hazırlanan pideleri yakından inceleyen minikler, öğle yemeğinde de hazırladıkları pideleri yediler.
``ALAN GEZİLERİ, ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNİ DESTEKLİYOR``
Okulda çocuklar, ilköğretime bilişsel düzeyde hazırlanırken, paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğreniyorlar diyen Okul Müdürü Hicran Toprakçı; ``Okul öncesi eğitimin önemli amaçlarından biri olan çocuklarda öğrenmeye ilgi uyandırmayı yaptığımız inceleme ve alan gezileri ile destekliyoruz. Araştırmalar uygun fiziksel ve sosyal çevre koşullarında ve sağlıklı etkileşim ortamında yetişen çocukların, daha hızlı ve başarılı gelişim gösterdiğini ortaya koymuştur. Alan gezileri de çocukların tüm gelişim alanlarını desteklemektedir. Çocuklar gezilerde gözlem yapma, inceleme, merak duygularını giderme gibi fırsatlar bularak bilişsel gelişimle ilgili kavramları kazanmaktadırlar. Çocuğun çevresi ile iyi iletişim kurması, arkadaşları ile işbirliği yapması, grupla beraber çalışma, sorumluluğunu yerine getirme ve yaratıcılığın gelişmesi içinde bu tür geziler önemli fırsattır. Geziler çocukların yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlar. Çocukların ilgisini çekecek, yöresel, kültürel ve güncel önem taşıyan her mekân çocuk için doğal öğrenme alanıdır.``
``OKUL ÖNCESİ EОİTİM ŞART``
Okul olarak bu bilinçle her fırsatı değerlendirmeye her ortamı ve her olayı öğrenme aracı olarak kullanmaya çalışıyoruz diyen Toprakçı; ``Bu hafta içerisinde kütüphaneyi ziyaret eden öğrencilerimiz için Nazilli de önemli bir yere sahip olan pidenin yapılış aşamalarını izlemek üzere pide fırınına götürdük. Yapılışını izledikleri pideleri arkadaşlarıyla birlikte yemekte çocuklarımıza ayrı bir keyif ve kazanım sağladı. Yarında okulumuzda çocuklarımıza bir tiyatro oyunu izleme imkanı sunduk. Hafta sonu da okul aile birliğimizce düzenlenen gezi ile çocuklarımızı İzmir Sasalı Doğal Yaşam Parkı ve Kemalpaşa At Çiftliği ne aileleri ile birlikte götürmeyi planlıyoruz. Yarınlarımızın yetişkinleri olacak olan çocuklarımızı sevgi ve güven ortamı içinde, kendine güvenen, bireysel ve toplumsal sorumluluğunun bilincinde, kültürel ve manevi değerlere saygılı, yeterliliklerinin farkında olan, problem çözme becerisine sahip, girişimci, estetik duyguları gelişmiş, yaratıcı ve başarılı öğrenciler yetiştirerek ilköğretime ve geleceğe hazırlamak için üzerimize düşen görevi layıkıyla yapmaya çalışıyoruz ve mutlu çocuk, mutlu okul, mutlu aile ve mutlu Türkiye için okul öncesi eğitim şart diyoruz`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kontrolden çıkan tırın raylara uçtuğu kazada tren seferleri durduruldu: 1 ölü Aydın Efeler ilçesinde seyir halindeki bir tır otoban çıkışı döner kavşaktan düz gidip yaklaşık 40 metre uçtu. Demiryolu üzerinde askıda kalan tırın sürücüsü hayatını kaybetti, kaza nedeniyle Aydın-Denizli arasındaki tren seferleri karşılıklı olarak durduruldu. Kaza saat 23:40 sıralarında Efeler İlçesi Aydın-Denizli otoyolu Pınardere Kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 35 BHM 182 plakalı dorseyi taşıyan Yunus Uğurlu (28) yönetimindeki 45 AKC 644 plakalı tır, otobandan çıkıp Aydın-Denizli karayoluna gireceği sırada Pınardere Kavşağından dönmeden direk tren yoluna uçtu. Önce yol kenarındaki demir bariyerleri kıran tır ardından karayolu ile demir yolu arasındaki yaklaşık 3 metre yüksekliğinde 15 metre uzunluğundaki çukuru adete uçarak geçti. Demiryolu raylarına takılarak durabilen tırın dorsesinde bulunan tonlarca ağırlığındaki yük kupayı kağıt gibi ezdi. Kazayı gören vatandaşların durumu 112 ihbar hattına bildirmesi üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve AFAD ve güvenlik ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri tır sürücüsü Yunus Uğurlu’nun hayatını kaybettiğini tespit etti. Talihsiz gencin cenazesi itfaiye ve AFAD ekipleri tarafından kısa sürede sıkıştığı yerden çıkarıldı. Bu sırada tırın bir kısmının demiryolu üzerinde kalması nedeniyle Aydın-Denizli arasındaki tren seferleri iptal edildi. Bölgedeki elektrik hatlarındaki akım kesildi. Kurtarma çalışmaları tamamlanıp hasar gören raylar tamir edilinceye kadar Aydın-Denizli arasındaki tren seferlerinin iptal edildiği duyuruldu.