YEREL HABERLER - 03 Nisan 2012 Salı 14:36

UŞAK İL ÖZEL İDARESİ`NİN TARİHİ FARK ET PROJESİ

A
A
A
UŞAK İL ÖZEL İDARESİ`NİN TARİHİ FARK ET PROJESİ

Uşak Valisi Özdemir Çakacak, kentin sahip olduğu tarihi ve kültürel varlıkları tanıtmak istediklerini ifade etti. Özel İdare tarafından yürütülen ``˜Tarihi Fark Et` projesinin kapanış kokteyline katılan Vali Çakacak, projenin amacına ulaştığını söyledi.
Uşak İl Özel İdaresi`nce hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından finanse edilen ``˜Tarihi Fark Et` adlı projenin kapanış kokteyli düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezi`nde düzenlenen kapanış kokteyline Vali Özdemir Çakacak`ın yanı sıra İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, ilçe kaymakamları, daire müdürleri ve davetliler katıldı. Proje Koordinatörü Hasan Ortaç yaptığı sunumla projeyi anlattı. Yaklaşık 242 bin TL tutarındaki projeyi Zafer Kalkınma Ajansı`nın 205 bin TL maddi destek sağladığını ifade eden Hasan Ortaç, proje kapsamında ilin ören yerlerini gösteren 250 adet levha ve tabela hazırlattıklarını söyledi.
Uşak Valisi Özdemir Çakacak ise konuşmasında Zafer Kalkınma Ajansı`nın sağladığı teknik ve mali desteklerden bahsetti. Uşak`ın zengin bir kültürel ve tarihi mirasa sahip olduğunu ve `Tarihi Fark Et` projesi ile tanıtımdaki eksiklikleri gidermeyi amaçladıklarını kaydeden Vali Özdemir Çakacak, ``Zafer Kalkınma Ajansı Yönetimi olarak bölgesel kalkınmayı hedefliyoruz. ZEKA`ya ulaştırılan projeler bağımsız denetçiler tarafından inceleniyor. Uşak 2010 yılında ZEKA`ya 39 proje gönderdi. Bu projelerin 18 tanesi ön incelemeyi geçti. 14 tanesi ise maddi destek almaya hak kazandı. ZEKA olarak biz bu 14 projeye yaklaşık 3 milyon 376 bin TL maddi destek sağladık. 2011 yılındaki proje çağrısında ise Uşak olarak ajansa 34 proje müracaat ettik. Bunların 32 tanesi ön incelemeyi geçti. Mayıs ayında destek alacak projeler açıklanacak. Ayrıca ZEKA`ya SÜKAP kapsamında 10 proje müracaatı yaptık. Bunların tamamı da ön incelemeyi geçti`` dedi.
Özel İdare olarak tüm sivil toplum örgütlerine ve kamu kurumlarına proje yazma konusunda teknik destek vermeye hazır olduklarını da anlatan Vali Çakacak ile beraberindekiler törenin ardından fuaye alanındaki fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir