YEREL HABERLER - 03 Nisan 2012 Salı 16:27

ÖZDEN`DEN TOKİ`YLE İLGİLİ RAHATLATAN AÇIKLAMA

A
A
A
ÖZDEN`DEN TOKİ`YLE İLGİLİ RAHATLATAN AÇIKLAMA

AK Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden, Milas`taki TOKİ konutlarıyla ilgili akıllarda soru işaretlerini gideren açıklamalarda bulundu. Özden, yaklaşık 2 ay içinde firmanın, binaları TOKİ`ye devredeceğini ve başvuru takviminin belirleneceğini söyledi.
AK Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden, Milas`ta yapımı tamamlanmak üzere olan 300 konutluk TOKİ yoksul konutlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Bazı kötü niyetli kimselerin yoksul vatandaşları ``˜TOKİ başvurusu alıyoruz` şeklinde dolandırdığı duyumlarına da değinen Özden, ``Milas ilçemizde geçtiğimiz yıl Mart 2011``˜de yapımına başlanan 300 konutluk ``˜TOKİ Yoksul Evleri Projesi`nin çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. Ancak hemşerilerimize ``˜para verin sizi de kaydettirelim` tarzında kişileri kandırmaya yönelik çalışma içinde olduklarını duydum. Bu tür yalan yanlış sözler bizleri üzmektedir. Kimse bu tür vaatlere kanmasın. Bu işin tek muhatabı TOKİ`dir. TOKİ ile görüşmelerimiz devam etmektedir`` dedi.
Özden, müteahhit firmanın yaklaşık 2 ay sonra binaları TOKİ`ye devretmesinin beklendiğini ifade ederek; ``300 konutluk TOKİ Yoksul Evleri Projesinin şu an itibari ile yüzde 82`si tamamlanmış durumdadır. Bina içi ve çevre peyzaj çalışmaları devam etmektedir. Müteahhit firma konutların yüzde 90`ını tamamladıktan sonra bir aksilik olmazsa yaklaşık 1,5- 2 ay içerisinde TOKİ`ye devrini gerçekleştirecektir.`` şeklinde konuştu.
Binaların nasıl ve ne şekilde yoksul vatandaşlara dağıtılacağına da değinen Milletvekili Özden: ``Daha sonraki aşamada TOKİ teslim aldığı 300 konutun yoksul vatandaşlarımıza satışı konusunda maliyetini çıkarıp Milas Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bildirip, vakıf müdürlüğü bunu yoksul vatandaşlarımıza duyuruya çıkaracaktır. Hiçbir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımız Milas Sosyal Yardımlaşma Vakfına müracaatlarını yapacaklardır. Müracaat sayısı fazla olursa konut sahipleri kura ile belirlenecektir`` şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Öğrenci servisi kaza yaptı: 15 yaralı Şırnak’ın Cizre ilçesinde öğrencileri taşıyan servis aracı ile kamyonetin çarpışması sonucu 14’ü öğrenci 15 kişi yaralandı. Şırnak’ın Cizre ilçesinde bu sabah saat 07.10 sularında öğrenci servisi ile hafriyat kamyonu çarpıştı. Cizre ilçe girişinde bulunan köprü üzerinden geçiş yapmak üzere olan öğrenci servisi ile Silop’i yolu güzergahından Cizre’ye doğru seyir halinde olan Halil Zeybek yönetimindeki 21 ADK 056 plakalı Ford marka hafriyat kamyonu ile Sinan Sevgi yönetimindeki 73 M 104 plakalı Ford marka öğrenci servisi çarpıştı. Servisin içerisinde bulunan Ç.B., Z.A., G.Y., N.Y., O.Y., M.Y., E.Y., Y.Y., İ.B., İ.E., İ.A., C.Y., İ.E., İ.A. isimli öğrenciler ve servis şoförü Sinan Sevgi yaralandı. Olay 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar edilmesi üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve emniyet ekipleri yönlendirildi. Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde öğrenci ve servis şoförüne yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar Cizre Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Vali Cevdet Atay öğrencileri ziyaret etti Meydana gelen trafik kazasının ardından Şırnak Valisi Cevdet Atay, Cizre Kaymakamı Nazlı Demir ile birlikte Cizre Devlet Hastanesi’ne geçerek yaralanan öğrencilerin durumları hakkında doktorlardan bilgi aldı. Vali Atay daha sonra müşahede altında bulunan öğrencilere geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.