GENEL - 04 Nisan 2012 Çarşamba 09:32

MUHTAR KENT: "ONLARCA BÜYÜK ŞİRKETİN CEO`SU TÜRK OLACAK"

A
A
A
MUHTAR KENT: "ONLARCA BÜYÜK ŞİRKETİN CEO`SU TÜRK OLACAK"

Coca Cola Dünya Başkanı ve Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Muhtar Kent, dünyada Türk lobiciliğinin gelişimi için global şirketlerde daha fazla üst düzey yöneticinin olması gerektiğini söyledi. ``Bugün belki de ben bu yolu açtım" diyen Kent, bir büyük global şirketin CEO`su olduğunu hatırlattı.
Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) tarafından Hilton Otel`de düzenlenen 64. Ege Toplantıları`na konuk olan Muhtar Kent, 770 bin çalışanı ve 206 ülkede faaliyet gösteren bir şirketin başkanı olarak çok farklı ülkelere ziyaretlerde bulunduğunu, farklı insanlarla tanıştığını ancak kalbinin her zaman Ege`de olduğunu belirtti. 15 yıl gibi bir süre içinde Türk yöneticilerin onlarca büyük şirkette üst düzey yönetici olacağına inandığını dile getiren Kent, "Çünkü Türklerde muazzam bir girişimcilik ruhu, kriz
yönetimi, hızlı karar alma tecrübesi, risk alabilme geleneği ve inançlı yönetim geleneği var. İnanıyorum ki bu özellikler bizim yöneticilerimizi çok daha başarılı noktalara ulaştıracak. Lobiciliğin başında da bu geliyor. Güç büyük şirketlerde üst yönetimlerde rol alabilmek ama arkasından da örgütlenmek gerekiyor" dedi.
Coca Cola olarak vizyonlarının, `dünyayı serinletmek, iyimserlik, mutlulukla dolu anlara ilham vermek, değişiklik yapmak ve değer oluşturmak` olduğunu ifade eden Kent, şöyle konuştu: "İşte bizim vizyonumuz bu kadar basit. İlk defa dünyada içecek endrüstrisinde tabiattan, bitkiden şişe ürettik. Bütün dünyadaki üretimimizi buna kaydırıyoruz. Artık petlerin yerini bitkiden ürettiğimiz şişeler alacak. Geçen yıl bunlardan 10 milyar adet ürettik."
Dünyada bugün en önemli konulardan birisinin `birçok şeyi aynı anda yapmak` olduğunu anlatan Kent, şunları söyledi: "Bugün birçok şeyi aynı anda yapmanız lazım. Kalıcı toplumlar yaparken aynı zamanda ortaklarımıza değer katmamız, çalışanlarımızı vizyonumuza göre motive etmemiz, nasıl kalıcı bir dünya yapabiliriz, sürdürülebilirlik oluşturabiliriz, fark oluşturabiliriz diye düşünmemiz lazım"
Dünyada büyümenin sınırının gitgide zorlaştığını vurgulayan Kent, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çünkü yükseldikçe oksijen azalır. Kişi başına milli gelirde 5 bin dolardan 10 bin dolara gelmekle, 10 binden 20 bine gelmek arasında çok fark var. Bunlar ülkeler için de, şirketler için de geçerli. Tüketicilere her zaman aynı sözü verebilmek, marka bir sözdür. İyi bir marka sözün tutulmasıdır. Şahıslar olarak hepimizin büyümesi lazım. Büyümek demek öğrenmek demektir"
Coca Cola`nın çevre ve topluma yaptığı yatırımlar hakkında bilgi veren Kent, yıllık 600 milyar litre ile dünyanın en fazla su kullanan şirketi olarak 2020 yılına kadar bu suyun tamamını doğaya iade etmeyi taahhüt ettiklerini sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, kelepçe takılınca gülerek polis aracına gitti Aksaray’da ruhsatsız tabancayla polise yakalanan sürücü önce basın mensuplarına, “Ağabey çekmesen” dedi, ardından kelepçe takılınca başına kapüşonu çekip gülerek polis aracına gitti. Olay, Büyük Bölcek Mahallesi Kültür Park Caddesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bekçilerle birlikte uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri şüphe üzerine Büyük Bölcek Caddesi istikametine seyreden F.A. (30) idaresindeki otomobili durdurdu. Trafik ekipleri tarafından ehliyet, ruhsat ve araç sorgulaması yapılan otomobilde asayiş ekipleri tarafından arama yapıldı. Yapılan aramada otomobil içerisinde bir adet ruhsatsız tabanca ve bir miktar mermi ele geçirildi. Bunun üzerine sürücü polis ekiplerince gözaltına alınırken, kendini görüntülemek isteyen basın mensuplarına, “Ağabey çekmesen” deyip arkasını dönerek tepki gösterdi. Elleri kelepçelenerek gözaltına alınan ve yüzünün görünmesini istemeyen sürücü, kafasına ceketinin kapüşonunu takarak 2 kolunda bekçilerle gülerek polis aracına gitti. Otomobil, sürücünün bir yakınına teslim edilirken gözaltına alınan şahıs ifadesi alınmak ve adli işlemler için polis merkezi amirliğine götürüldü. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.