YEREL HABERLER - 04 Nisan 2012 Çarşamba 11:10

IОDIR`DA KORSAN CD, DVD VE KİTAP DENETİMİ

A
A
A
IОDIR`DA KORSAN CD, DVD VE KİTAP DENETİMİ

DVD ve kitap satışı yapan iş yerlerine yönelik denetimler gerçekleştirildi.
Iğdır Emniyet Müdürlüğü ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevlilerinden oluşturulan İl Denetim Komisyonu, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında CD-DVD ve kitap satışı yapan iş yerlerine yönelik denetim yaptı. Denetimlerde satış ruhsatı olmayan ve bandrolsüz satış yapan iş yerleri hakkında tutanaklar tutularak cezai işlem uygulandı.
Konu ile ilgili açıklama yapan Iğdır İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile İl Denetim Kurulu "Korsana Hayır" projesi kapsamında, il merkezinde, CD-DVD ve kitap satışı yapan iş yerlerine yönelik denetimler yaptıklarını söyledi. Engindeniz, ruhsatı olmayan işletmelere hakkında tutanaklar tutularak 15 günlük süre verildiğini, bandrolsüz ürün satan ve kiralayan iş yerlerine yönelik cezai işlemler uygulandığını kaydetti.
Komisyon görevlisi Çağlar Yıldır ise, sanatçıların, yazarların ve emeği gecen her insanın haklarını korumak adına bu tür denetimleri gerekleştirdiklerini ve uygulamaların devam edeceğini belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Marmaris’te yaban domuzları için çözüm yolları aranıyor Marmaris’te son yıllarda şehir merkezinde sürüler halinde görülmeye başlanan yaban domuzları ile ilgili Marmaris Belediyesi ilk adımı attı. Veteriner hekimlerle toplantı yapan Başkan Acar Ünlü, diğer kurumlarla işbirliği halinde çözüm bulmaya çalışacaklarını ifade etti. Marmaris Belediyesi, son zamanlarda ilçe gündemini meşgul eden yaban domuzları ile ilgili çözüm yollarını bulmak adına ilk adımı attı. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, ilçede görev yapan veteriner hekimlerden oluşan bir heyetle bir araya gelerek neler yapılması gerektiğiyle ilgili fikir alışverişinde bulundu. Özellikle şehir merkezine kadar inen yaban domuzlarının birçok riski de beraberinde getirdiğini ifade eden Başkan Ünlü, “Domuzlar hepimizi ilgilendiren toplumsal bir sorun haline gelmeye başladı. Turizm hareketliliği de başlıyor. Bu sorun hem güvenlik hem de toplumsal açıdan önemli bir noktada. O yüzden biz de konunun uzmanı olarak veterinerlerle bir araya gelerek konuyu değerlendirmek istedik. Çünkü herkesin bir fikri var ama gerçek doğru nedir sizlerle konuşmak istedik, uzman olarak görüşlerinizi almak istedik” diye konuştu. Başkan Ünlü, alınacak kararları da Kaymakamlık ve diğer resmi kurumlarla paylaşarak çözüm bulmaya çalışacaklarını da sözlerine ekledi. Yaban domuzlarının şehir merkezinde sıkça görülmesine rağmen hastalık ve güvenlik gibi ciddi riskleri beraberinde getirdiğini ve çok çabuk ürediğini söyleyen veteriner hekimler ise özellikle insanların bu hayvanları beslememesi gerektiğini dile getirdiler. Domuzların kedi köpek gibi sokak hayvanı olmadığını söyleyen veterinerler, özellikle yangınlardan sonra daha çok görülmeye başlandığını belirterek insanların bu hayvanları beslemesi ile birlikte kente daha çok alıştılar. Bu da beraberinde hastalık, salgın, güvenlik gibi büyük riskleri getirdiğini söyledi. Yaklaşık bir saat süren toplantı sonunda alınan kararlar bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulacak. Toplantı 16 Mayıs Perşembe günü saat 16.30’da Marmaris Belediyesi’nde yapılacak.
Elazığ Elazığ’da ‘Bilişim Çağında Dezenformasyon’ konferansı gerçekleşti Elazığ’da Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Fırat Üniversitesi tarafından ortaklaşa ‘Bilişim Çağında Dezenformasyon’ konferansı gerçekleştirildi. Konferansa, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, yardımcısı Prof. Dr. Soner Özgen, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Dezenformasyon doğruyu veya yanlışı bulunmayan ve kasıtlı olarak yayılan bilgiyi çarpıtma anlamına geldiğini belirten Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nural İmik Tanyıldızı, “Bilgiye ulaşımın çok kolay hale geldiği dijital dünyada dezenformasyon kaçınılmaz bir hale gelmiştir. Birçok açıdan sorunlara sebep olan hatta ulusal gücü tehdit edecek güce sahip olan dezenformasyonla mücadelede en etkili çözüm, stratejik bir iletişimden geçmektedir. Bu derece önemli olana dezenformasyon konusunda bilgi ve görüşlerini bizlerle paylaşmak için aramızda bulunan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş’a teşekkür ederiz” dedi. Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi amfi salonunda gerçekleştirilen konferansta, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş da bilgi ve görüşlerini paylaştı.
Erzurum 1. Fen Liseleri Sempozyumu’nun kapanış programı gerçekleştirildi Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 1. Erzurum Fen Liseleri Sempozyumu’nun kapanış programı gerçekleştirildi. ETÜ ile Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle fen liseleri ile fen fakültelerini buluşturarak eğitim ve araştırmayı bir araya getirmek amacıyla düzenlenen sempozyumun kapanış programına ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ceren Sultan Elmalı, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit İncekara, akademisyenler, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programın açılışında konuşan Dekan İncekara sempozyumun fen liseleri ile fen fakültelerini aynı çatı altında bir araya getirmesi bakımından oldukça önemli olduğunu ifade ederek: “Biz ETÜ olarak fen liseleriyle temas halinde olmayı her zaman arzuluyorduk. Bu doğrultuda gerekli temasları sağladık ve bugün bir aradayız. Bu bir başlangıç oldu. Ancak önümüzdeki yıllarda bu sempozyumu daha geniş katılımla bölge genelinde ve ülkemiz genelinde düzenlemek istiyoruz. Sempozyumumuza 400’ün üzerinde katılım oldu ve öğrencilerimiz burada 100’ün üzerinde sunum yaptı. Değerlendirme kurulumuz her birini inceledi ve aralarından bazıları bugün bir adım öne çıktı. İnanıyorum ki bu salondaki arkadaşlarımız gelecekte çok güzel başarı hikayeleri yazacaklar. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan ve üniversitemizin tüm imkanlarını bizlere sunan başta Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Çakmak olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum” diye konuştu. Dekan İncekara’nın ardından kürsüye çıkan Rektör Çakmak ise öğrencilerin bu süreçte edindiği deneyimlerin çok kıymetli olduğunu dile getirerek: “Sizlerin özgüvenle buraya gelmeniz ve burada sorularınızı, düşüncelerinizi, fikirlerinizi çekinmeden paylaşmanız çok kıymetli. Bunun kıymetini belki bugün anlamayacaksınız ama ilerleyen yıllarda üniversiteye başladığınızda ve iş hayatına girdiğinizde göreceksiniz. Her zaman söylüyorum öğrencilerimiz başarılı olmak istiyorsa derslerinin yanı sıra proje çalışmalarına seminerlere, sempozyumlara ve kendilerini ifade edebilecekleri platformlara katılmalıdır. İnanıyorum ki burada sizin gibi gözleri ışıl ışıl parlayan gençlerimiz bu kültürün temelini burada attı ve üniversite hayatına da devam ettirecekler. Bu vesileyle her birinizi katılımlarınızdan ötürü tebrik ediyor ve başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından En İyi Özgün Çalışma, En İyi Sözlü Sunum, En İyi Poster ve En İyi Danışman Öğretmen dallarında ödül almaya hak kazanan öğrencilere ödülleri takdim edildi.
İstanbul Başakşehir Liseler Arası Tiyatro Festivali’nde final heyecanı Başakşehir Tiyatro Akademisi’nin bu yıl 4. kez düzenlediği Liseler Arası Tiyatro Festivali’nde final heyecanı yaşandı. Toplam 28 oyunun oynandığı festivalin finaline katılan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Festivalde oynanan 20 oyunun Başakşehir’deki okullarda sergilenmesiyle 14 bin genci kültür ve sanatla iletişimini sağlayacağız” ifadelerini kullandı. Başakşehir Tiyatro Akademisi tarafından düzenlenen 4. Liseler Arası Tiyatro Festivali’nde final heyecanı yaşandı. Öğrencilerin tiyatroya olan ilgilerini artırmak ve sahne deneyimi kazanmalarına yardımcı olmak için düzenlenen festivalde, bu yıl 28 farklı tiyatro oyunu izleyicilerle buluştu. Festivalin jürisinde tiyatronun usta isimleri Zihni Göktay, Ferdi Akarnur, Nilgün Kasapbaşoğlu, Kubilay Karslıoğlu, Cengiz Küçükayvaz ve Caner Demir yer aldı. Finale kalan oyunlar izleyicilerin büyük beğenisini topladı Birbirinden güzel oyunların sahnelendiği festivalde finale Don Cristobita İle Dona Rosita’nın Acıklı Güldürüsü, Titanik Belgeseli ve Shakespeare Rüyası oyunları kaldı. Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte sahnelenen oyunlar izleyicilerin büyük beğenisini aldı. Oyunlar arasında Başakşehir Tiyatro Akademisi’ne bağlı öğrencilerin dans gösterileri de büyük alkış topladı. Salonun tamamen dolduğu final programına Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan ve Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu katıldı. Başkan Kartoğlu oyunlardan sonra sahneye çıkarak, jüri tarafından belirlenen okullara ve öğrencilere ödüllerini takdim etti. Festivalde en iyi genç kadın oyuncu ödülüne TOKİ Celalettin Ökten Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Güzin Aktar, en iyi erkek oyuncu ödülüne ise Borsa İstanbul Anadolu Lisesi öğrencisi Efe Çolak layık görüldü. “İlçe genelinde 20 lise tiyatrosu kurduk“ Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Başakşehir Tiyatro Akademimiz her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. Bu sene 4. kez düzenleyeceğimiz Liseler Arası Tiyatro Festivali’nde, 28 tiyatro oyununu komşularımızla buluşturuyoruz. Festivalimizde, ilçemizin gençleri sahnede ilk kez heyecan yaşayacaklar ve bu deneyimi birlikte paylaşacağız. Başakşehir Tiyatro Akademisi’nde, akademik tiyatro eğitimine ek olarak, liselerde uygulamalı tiyatro eğitimleri sunarak gençlerimizi sanatla buluşturuyoruz. Bu çerçevede, ilçe genelinde 20 lise tiyatrosunu kurduk ve her yıl yeni okullar ekleyerek eğitimlerimize devam ediyoruz“ diye konuştu. “14 bin gencin tiyatro aracılığıyla kültür ve sanatla iletişimini sağlayacağız” Festival sayesinde toplam 620 öğrencinin ilk kez sahneyle buluştuğunu belirten Başkan Kartoğlu, “ Festivalimizi, ilçe dışından konuk olan 8 oyunla birlikte, ilçemizdeki okullardan 620 gencimizin katılımıyla gerçekleştiriyoruz. Festival sonrasında ise, 20 oyunun kendi liselerinde ve diğer liselerde sahnelenmesiyle, toplamda 14 bin Başakşehirli gencin tiyatro aracılığıyla kültür ve sanat iletişimini sağlayacağız” dedi.