YEREL HABERLER - 04 Nisan 2012 Çarşamba 16:40

BOLU`DA MİLLİ EОİTİM MÜDÜRÜ`NÜN UYGULAMAYA KOYDUОU SİGARA YASAОI GENİŞLETİLDİ

A
A
A
BOLU`DA MİLLİ EОİTİM MÜDÜRÜ`NÜN UYGULAMAYA KOYDUОU SİGARA YASAОI GENİŞLETİLDİ

Bolu`da İl Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan tarafından memurların sigara içmek için görev yerlerini terk etmeleri üzerine başlatılan sigara yasağı genişletildi. Okullar ve müdürlük binasının bulunduğu alana sigara yasağı levhaları asıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan, geçtiğimiz ay Milli Eğitim Müdürlüğü`nde görevli memurların sigara içmek için görev yerlerini terk etmelerini gerekçe göstererek, İl Müdürlüğü binası ve çevresinde sigara içilmesini yasaklamıştı. Bunun üzerine memurlar bina dışında dahi sigara içemez oldu. Yasak geçtiğimiz günlerde iyice genişledi. Lise, ilkokul, kreş ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün bulunduğu sokağa sigara yasağı tabelaları asıldı. ``Eğitim alanıdır. Bu bölgede sigara içmek yasaktır`` yazılı tabelalar elektrik direklerine asıldı. Artık eğitim alanlarının bulunduğu bölgede sigara tüketimi tamamen yasaklanmış oldu
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kilis Kilis’te Filistinlilere yönelik idam kararına tepki Kilis’te bir sivil toplum kuruluşu tarafından yapılan açıklamada, Filistinli esirlere yönelik idam kararına tepki gösterilerek uluslararası toplumun acil ve etkili adımlar atması çağrısında bulunuldu. Kilis Cumhuriyet Meydanı’nda bir sivil toplum kuruluşu adına açıklamalarda bulunan Rıdvan Özcan, Filistin’de yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özcan, 1967 yılından bu yana 1 milyondan fazla Filistinlinin İsrail hapishanelerinde tutulduğunu ve ağır işkencelere maruz kaldığını ifade etti. İsrail’in Filistinli esirlere yönelik idam kararını eleştiren Özcan, bu kararın "gayrimeşru" olduğunu belirterek uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Kudüs ve Mescid-i Aksa’da yaşananlara da değinen Özcan, 28 Şubat 2026’dan itibaren Müslümanların Mescid-i Aksa’da ibadet etmesinin engellendiğini, Ramazan ayı boyunca kısıtlamaların sürdüğünü dile getirdi. Özcan, bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı. Uluslararası kurumlara çağrıda bulunan Özcan, Filistinli esirlere yönelik uygulamalara karşı caydırıcı yaptırımların hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında aldığı kararların uygulanması gerektiğini belirten Özcan, sorumluların cezalandırılması gerektiğini söyledi. Özcan ayrıca, Gazze’de suç işlediği iddia edilen çifte vatandaşlara yönelik yasal düzenlemelerin Türkiye’de bir an önce yürürlüğe girmesi gerektiğini ifade etti.