YEREL HABERLER - 05 Nisan 2012 Perşembe 11:50

ANKET ÇALIŞMASI TAMAM

A
A
A
ANKET ÇALIŞMASI TAMAM

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nca, tarım arazilerinin bölünmesini önlemek maksadıyla hazırlanan kanun taslağının son şeklini belirlemek için Türkiye genelinde başlatılan anket çalışmaları kapsamında, Samsun`da yapılan anket çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Samsun İl Müdürlüğü`nce Samsun`a bağlı 17 ilçede köy muhtarları, çiftçi örgütleri, sivil toplum kuruluşları, önder çiftçiler ve diğer paydaşlardan oluşan bin 288 kişiyle yüz yüze görüşülerek konu hakkında bir dizi anket yapıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Samsun İl Müdürü Kadir Güven konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ``Bildiğimiz gibi son dönemde hükümet politikaları ``˜yaptım oldu` zihniyetiyle değil, konu muhatapları ve kanaat önderlerinin hassasiyetlerinin de önemsendiği daha katılımcı bir yaklaşımla ele alınmaktadır. Bu yaklaşımdan hareketle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız da ülke genelindeki tarım arazilerinin bölünmesini önlemek üzere hazırladığı yasa taslağına son şeklini vermek üzere köy muhtarları, çiftçiler ve diğer paydaşlardan oluşan 50 bin kişiyle bir dizi anket çalışması gerçekleştirdi. Bu bağlamda 34 bin köy muhtarı, 3 bin 500 önder çiftçi, 12 bin 500 kooperatif, birlik, vakıf, dernek, oda ve borsa temsilcileriyle yüz yüze görüşülerek yapılan anket içerikleri konu uzmanları tarafından hazırlandı ve her bir anket içeriğinde ihtiyacı belirlemeye yönelik 25`er adet soru yer aldı. Çalışmanın ilimiz ayağı, Samsunlu bin 288 katılımcıyla tamamlanarak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nca Samsun ili için belirlenen bin 285 katılımcı hedefine ulaşıldı`` dedi.
Kadir Güven, tarım arazilerinin bölünmesinin önüne geçmek için yapılan çalışmalardan çiftçilerin de oldukça memnun olduğunu, yeni yasayla tarım arazilerinin parçalanmasının önlenmesi, işletme büyüklüklerinin muhafaza edilmesi ve daha verimli kullanılabilmesinin amaçlandığını, Türkiye genelinde yapılan anket çalışmalarından elde edilen bu sonuçlarla, ilgili yasa taslağına son şeklinin verilebileceğini vurguladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir