YEREL HABERLER - 06 Nisan 2012 Cuma 12:59

KARS VALİSİ`NDEN KUM OCAKLARI AÇIKLAMASI

A
A
A
KARS VALİSİ`NDEN KUM OCAKLARI AÇIKLAMASI

Kars`ın Susuz İlçesi Çamçavuş Köyü civarında Kars Çayı`nın geçtiği güzergahta kurulan kum ocaklarıyla ilgili validen açıklama geldi.
Çamçavuş Köylülerinin bir çoğunun arazilerini kum ocaklarını verdiği bazı köylülerinde arizilerinin kum ocaklarının iş makineleri tarafından zarar gördüğü gerekçesiyle zaman zaman köylüler tarafından gündeme getirlen ``˜Kum Ocakları` kapatılsın tartışmalarına vali çözüm buldu.
Kars valisi ziyaret ettiği Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü`ne bağlı asfalt şantiyesinde kum ocaklarıyla ilgili tartışmalara son noktayı koydu.
Bir gazetecinin sorusu üzerine ``˜arkadaşlar sanki devletle köylüler arasında bir gerginlik varmış` gibi konuya yaklaşılmasının çok yanlış olduğunu belirten Vali Ahmet Kara; ``Bu ocaklar kurulacak. Bu yolların yapılması için bu ocaklardan yararlanma şarttır. Gerekli malzeme nerede varsa oraya kuruluyor. Ocak yapacağımız yollara yakın yerlere kurulması gerekir. Maliyeti düşünmek gerekir. Bu ocakların işi bittikten sonra tekrar kapatılıyor. Bu ocaklar devletin kuruluşları tarafından müteahhitlere gösteriliyor. Gösterilen yerler mera olmayan ihtilaflı olmayan yerler daha çok kaynaklara yakın yerler tercih ediliyor`` dedi.
ARDAHAN`DAN KUM ÇEKECEK HALİMİZ YOK!
Asfalt çalışmları için Ardahan`dan kum çekecek halimiz yok diyen Kara; ``Şahıs arazisini taş ocağı olarak gösteremiyoruz. Büyük mertebe devletin hüküm ve tasarrufu olan yerlerden gösteriyoruz. Kars`ta yol yapılıyor. Ardahan`dan kum çekecek halimiz yok. Bu çok maliyetli olur. Devlette bu hesapları kitapları yapıyor ve ocakların kuruluşunu belirliyor. Bazen köy yerleşim yerlerinin yakınına bazen de uzakta oluyor. Ama bunları büyük mertebe problemsiz, sorunsuz halletmeye çalışacağız. Topluma zarar vermeyecek, mera alanlarını yok etmeyecek yerlerde açmaya çalışıyoruz. Bu ocaklar ruhsatla çalışıyor. İnsan topluluklarının yaşadığı yerler dışına kurulmasına dikkat ediliyor. Ancak sorunlar çıkabilir köylüler arada şikayetlerini bildirebilir ama elimizden geldiği kadar toplumsal yaşam alanı kısıtlamamaya çalışıyoruz. Büyük bir sorun yok`` diye konuştu.
Öte yandan yapımına geçen yıl başlanan Kars Barajı`nın tamamlanmasıyla su altına kalacak olan Çamçavuş Köyü`ün mezarlık sorununada değinen Kara, ``Bu sorunla yakından ilgiliyiz. Devlet Su İşleri de, Çevre Şehircilik Müdürümüzde bu konuyla yakından ilgileniyor. Belli prosedürler var ve bunlara uygun hareket ediliyor. Bu sorunlar bir günde çözülecek sorunlar değil. Mezarlık konusunda da kesin bir şeyler söyleyemem. İnşallah sorunlar çözülür`` şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir