YEREL HABERLER - 06 Nisan 2012 Cuma 15:10

DİDİM UŞAK`TA LİGİN SON MAÇINA ÇIKIYOR

A
A
A
DİDİM UŞAK`TA LİGİN SON MAÇINA ÇIKIYOR

IHAAW150932-YRL/06-04-2012


- HEDEF KADINLAR

(FOTOОRAFLI)

TEZCAN SOLMAZ
DÜZCE (İHA) - Düzce İl Sağlık Müdürlüğü 1-7 Nisan Kanser Haftası nedeni ile Avni Akyol parkı girişinde kanserle mücadele standı açtı. Stantta Düzcelilere KETEM hakkında bilgiler verilerek, kanserde erken teşhisin önemi anlatıldı. Sağlık Bakanlığı`nın bu yılki hedefi ise kadınlarda görülen kanser vakalarının önüne geçmek.
Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkanlığı bu yıl 1-7 Nisan Kanser Haftası nedeni ile yaptığı çalışmalarda kadınlarda görülen kanser hastalıklarının önün geçmeyi hedefliyor. Düzce İl Sağlık Müdürlüğü`de Avni Akyol Parkı girişinde açtığı stantla Düzceli vatandaşlara Kanser Erken Teşhis Merkezi hakkında bilgiler veriyor.

Kanserde erken teşhisin önemli olduğu vurgulanarak, 50-69 yaş arası kadınlarda meme kanseri, 30-65 yaş arası kadınlarda serviks kanseri, 50-0 yaş arası kadın ve erkeklerde bağırsak kanseri, 50-70 yaş arası erkeklerde prostat kanseri taramalarının KETEM`de ücretsiz olarak yapıldığı bildirildi.

Muncurlu`da bulunan Atatürk Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren KETEM, 2009 yılında bu yana 2 bin 700 kişiye hizmet verdi. KETEM`e başvuru yapmak için 549 76 66 veya 529 13 00 numaralı telefonlardan randevu alınabiliniyor.
(TS-AY)

06.04.2012 15:09:32 TSI
NNNN
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 77 ilde "SİBERGÖZ-37" operasyonu: Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında 156 şüpheli yakalandı Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında 77 ilde düzenlenen "SİBERGÖZ-37" operasyonlarında 156 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 77 ilde Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında düzenlenen "SİBERGÖZ-37" operasyonlarında 156 şüphelinin yakalandığını kaydetti. "En hassas olduğumuz konuların başında çocuklarımızı korumak geliyor. Kara Vatan’da olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında" diyen Bakan Yerlikaya, operasyonla ilgili şu ayrıntıları paylaştı: "Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlükleri Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince; Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak ve Bayburt olmak üzere toplam 77 ilde düzenlenen ’SİBERGÖZ-37’ operasyonlarında şüphelilerin; CPS (Çocuk Koruma Sistemi) ve NCMEC (Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi) isimli uluslararası kuruluşlarla yapılan çalışmalar sonucu; çocuklara ait cinsel içerikli fotoğrafları ve videoları bilgisayar ortamında indirdikleri tespit edildi. Operasyonlar sonucu çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."