YEREL HABERLER - 06 Nisan 2012 Cuma 16:03

"DUYGU ENGELLİ OLMAYALIM"

A
A
A
"DUYGU ENGELLİ OLMAYALIM"

AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Eşref Kasapoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Engelliler ve Engelli Aileleri Dayanışma Başkanı Hüseyin Uçar`ı ziyaret etti.
Ziyarette ilçede ikamet eden engelli ve engelli ailelerinin sorunları ele alınırken, Kasapoğlu, "Engelli olmak bir eksiklik değildir. Yeter ki sevgi ve duygu engelli olmayalım" dedi.
İmkan sağlanması halinde engellilerin normal insanlar gibi üretim yapabileceğine dikkati çeken Kasapoğlu, "İşverenler bunun için gerekenin ne olduğunu çok fazla bilmediği için genellikle verim alınamıyor. Vasıflı arkadaşlarımız hizmetli kadrolarında istihdam ediliyor. Bu sebeple beklenen verim elde edilmiyor. Bu olumsuzluklar giderildiğinde engelli üretkenliği herkesi memnun edecek hale gelecektir" diye konuştu.
Birçok kamu kuruluşunda engellilere yönelik birimlerin bulunduğunu anlatan Kasapoğlu, bu konuda belediye ve diğer kurumların eksiklerini gidermesi gerektiğini, gerekli çalışmaları yapmayan mahalli idarelerin Temmuz 2012`den sonra engellilerle hukuken olarak karşı karşı geleceğini söyledi. Engellilerin toplumun bir parçası olduğunu dile getiren Kasapoğlu, "Ülkede 8,5 milyon engelli yaşamaktadır. Engellilerin meseleleri hepimizi ilgilendiriyor. Engelli olmak bir eksiklik değildir" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da ’mali müşavir’ operasyonu: 21 tutuklama İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, mali müşavirlerden oluşan şüphelilerin kurdukları şirketler üzerinden gerçekte var olmayan bir ticari ilişkiye dayanarak 2020-2021 yıllarında 6 milyar 971 milyon 991 bin 447 TL değerinde sahte fatura düzenlediği tespit edilen ve gözaltına alınan 37 kişiden 21’i tutuklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, mali müşavirlerden oluşan şüphelilerin kurdukları şirketler üzerinden gerçekte var olmayan bir ticari ilişkiye dayanarak 2020-2021 yıllarında 6 milyar 971 milyon 991 bin 447 TL değerinde sahte fatura düzenlediği tespit edilmişti. Soruşturma kapsamında komisyon karşılığında mali müşavirler veya şirket yöneticileri aracılığıyla bağlantı sağlanan şirketlere sahte fatura temin edildiği ve bu sahte faturaların şirketler tarafından kullanılarak yasal defterlerine kaydetmek yoluyla kurumlar vergisi beyanlarında gider gösterildiği de belirlendi. Şüphelilerin haksız şekilde KDV iadesi alarak devleti 2020-2021 yılı arasında yaklaşık 69 milyon 552 bin 840 TL zarara uğrattıkları belirlenmişti. Örgütsel faaliyet çerçevesinde hareket ettiği tespit edilen 1 yeminli mali müşavir, 25 mali müşavir, 6 örgüt yöneticisi ve suça konu sahte faturaları kullanarak kamu zararına sebep oldukları tespit edilen Demir Grup Şirketleri, Cavıtech Denizcilik A.Ş ve Ses Taahhüt İnşaat A.Ş’nin yönetici ve ortakları olan 11 şüphelinin dahil olduğu toplamda 43 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş ve 37 şüpheli gözaltına alınmıştı. 6 kişinin yakalama çalışması ise sürüyor. Emniyette işlemleri tamamlanan 37 şahıs, adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen 21 şüpheli tutuklandı, 16 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Ankara TŞOF Genel Başkanı Yiğiner, yenilenen Kırıkkale tesisinin açılışını gerçekleştirdi Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Başkanı Mehmet Yiğiner, restorasyonu tamamlanan Kırıkkale Akaryakıt ve Dinlenme Tesisleri’nin açılışını; TŞOF Yönetim ve Denerim Kurulu üyeleri, ESOB başkanları, Ankara, Aksaray, Çorum, Kırıkkale, Nevşehir, Niğde ve Yozgat il ve ilçe şoförler odası başkanları ve yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirdi. Açılış kapsamında Genel Başkan Yiğiner, yürütülen tadilat çalışmaları hakkında katılımcılara detaylı bilgi verdi. Restoran, tuvaletler, yerden ısıtma sistemi, iç ve dış cephe düzenlemeleri ile ibadet ve dinlenme alanlarında tamamlanan çalışmaların, tesisin konfor ve işlevselliğini önemli ölçüde artırdığı vurgulandı. Kurdele kesiminin ardından yenilenen tüm alanları başkanlar ve yöneticilerle birlikte gezen Genel Başkan Yiğiner, tesisin ulaşım teşkilatına ve vatandaşlara daha nitelikli hizmet sunacağını ifade etti. Açılış sonrası gerçekleştirilen istişare toplantısında ise esnafı yakından ilgilendiren korsan taşımacılıkla mücadele, basit usulden gerçek usule geçişi öngören düzenleme, ticari araçlarda mülkiyet hakkı konusu ile odaların teknik donanım ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik bilgisayar, yazıcı ve barkod okuyucu temini başta olmak üzere birçok başlık ele alındı. Yapılan ve planlanan çalışmalar, birlik ve oda başkanlarıyla paylaşıldı. Konforlu ve işlevsel bir mola noktası olarak hizmet verecek Kırıkkale Akaryakıt ve Dinlenme Tesislerinin; ulaşım teşkilatına ve tüm vatandaşlara hayırlı olması temenni edilirken, açılış ve istişare toplantısına katılım ve katkı sunan tüm başkanlar ile yöneticilere teşekkür edildi.