YEREL HABERLER - 06 Nisan 2012 Cuma 16:26

ÜNİVERSİTELER ARASINDAKİ KAMPUS ALANI TARTIŞMASI

A
A
A
ÜNİVERSİTELER ARASINDAKİ KAMPUS ALANI TARTIŞMASI

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, üniversitelerine tahsis edilen alanda yapılmak istenen sondaj çalışması sırasında, Çukurova Üniversitesi yönetimi, öğretim elemanları ve sahaya zorla getirilen öğrenciler tarafından yapılan engelleme girişimine polisin müdahalesiyle yaşananlardan üzüntü duyduklarını ve yaşananlara Çukurova Üniversitesi yönetiminin uzlaşmacı tutuma yanaşmamasının neden olduğunu söyledi.
Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy, yaptığı açıklamada, Adana`ya kurulacak olan yeni devlet üniversitesine tahsis edilen arazide yapılacak sondaj çalışması öncesi, devletin resmi dili olan yazışma ve diyalog yöntemiyle Çukurova Üniversitesi yönetimine yapılan hiçbir girişimden sonuç alamadıklarını belirtti. Rektör Prof. Dr. Ersoy, "Yaşananlar üzüntü verici. Biz Adana`ya kurulacak olan yeni üniversiteyi 2013 yılı yatırım planı içerisine aldırmak için çaba sarf ederken, başka bir taraf uzlaşmacı mantıktan uzak davranıyor" dedi.
2013 Yılın yatırım planına yetiştirilmek üzere yapılacak olan bir dizi çalışmanın içerisinde olan zemin etüdü çalışmaları için ÇÜ yönetimi ile işbirliği yaparak, ağaçlara ve çalışmalara zarar vermeden süreci tamamlamak istediklerinin altını çizen Prof. Dr. Adem Ersoy, "Ağaçlara bir zarar verilmeyeceğini ve bu konuda gerekirse protokol yapmaya hazır olduğumuzu söylememize rağmen, portakal bahçesini sökmeye gidiyormuşuz gibi kamuoyu oluşturarak süreç maalesef bu noktaya taşınmıştır. Diyalog çabamıza yanıt verilmemiştir" ifadelerini kullandı.
PORTAKAL AОAÇLARI OLDUОU ALANA YAPILAŞMA YOK
Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, kendilerine tahsis edilen alanın en fazla yüzde 10 oranında ağaçlardan oluştuğunu ve bu alanın korunacağını, botanik bahçesi olarak bırakılacağını ve geliştirileceğini, Çukurova Üniversitesi`nin bu alanda araştırmalarını sürdürebileceğini söyledi. Rektör Prof. Dr. Ersoy, "Hala aynı noktadayız. Zemin etüdü yapmak yasal zorunluluk olan bir iş, ağaçları sökmek ise başka bir iş. Biz protokol yapmaya hazırız. Ancak amacımız dışında bir maksatla bizi kamuoyuna lanse etme girişimlerini doğru bulmuyoruz. Üniversitemize tahsis edilen arazinin en fazla yüzde 10`u portakal ağaçlarından oluşuyor. Portakal ağaçlarının olduğu alanda yapılaşma yok" şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Adem Ersoy, bir arazinin üniversiteye tahsis edilmesi ve yatırım planına alınabilmesi için iki önemli şart arandığını, bunlarının birisinin arazinin Hazine`ye ait olması ve diğerinin de altyapısının uygun olması ölçüleri olduğunu kaydetti. Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu`nun bu konuda kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini söyleyen Rektör Ersoy, "Adana`da tahsise ve yatırım almaya uygun başka bir Hazine arazisi bulunamamıştır. Sayın Akınoğlu`nun başka alanlar gösterildiği ancak bizim kabul etmediğimiz yönündeki açıklamaları gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.