ASAYİŞ - 07 Nisan 2012 Cumartesi 16:26

MUSALLA TAŞINDA İNTİHAR

A
A
A
MUSALLA TAŞINDA İNTİHAR

Malatya`da, 25 yaşındaki bir genç gittiği mezarlıktaki musalla taşının üzerinde av tüfeği ile intihar etti.
Olay, Yeşilyurt ilçesine bağlı Yakınca kasabasındaki mezarlıkta meydana geldi. Mezarlıktan silah sesi gelmesi üzerine olay yerine giden vatandaşlar bir kişiyi kanlar içinde bulunca, durumu polise ve 112 acil servise bildirdiler. Olay yerine gelen ekiplerin yaptığı inceleme sonucunda 25 yaşındaki O.D. adlı şahısın ölmüş olduğu belirlendi. Şahısın av tüfeği ile mezarlık içindeki musalla taşının üzerinde intihar ettiği belirtilirken, yanına getirdiği köpeğini de mezarlıkta bağladığı belirtildi.
Olayı duyan şahısın yakınları mezarlığa gelerek gözyaşları döküp, fenalık geçirirken, cenaze otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu`na kaldırıldı.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Geçirgen: “Bakanımıza çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum” Hakkari’nin Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, Dilimli Barajı suyunun tarımda kullanılması kararı için Orman ve Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı’ya teşekkür etti. Yüksekova ilçesinde 14 bin dekarlık tarım arazisini suya kavuşturacak Dilimli Barajı sulamasının 1’inci kısım yapım işinin sözleşmesi imzalandı. 535 milyon TL tutarındaki projenin 2028 yılının ilk çeyreğinde hizmete sunulması öngörülürken, ilk etabın hizmete girmesiyle işlenecek 14 bin dekarlık tarım arazisinden yıllık 110 milyon liralık gelir elde edilmesi ve bin 300 kişiye istihdam sağlanması bekleniyor. Yüksekova’nın tarım arazilerinde kullanıma girecek büyük hizmet olan Dilimli Barajı, çiftçiler tarafından memnuniyetle karşılandı. “Bakanımızın bu değerli hizmeti için çiftçilerimizin adına teşekkür ediyorum” Konuyla ilgili açıklama yapan Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirken, proje için Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya teşekkür etti. Uzun zamandır çiftçilerin bu müjdeyi beklediğini kaydeden Geçirgen, “Dün itibarıyla bu güzel müjdeyi Sayın Bakanımız Orman ve Tarım Bakanımız İbrahim Yumaklı açıkladı. Dilimli Barajı’nın 1’inci kısmının sözleşmesi yapıldı. Bu da bin 395 hektarlık alana ulaşacağı anlamına geliyor. İnşallah yakın zamanda diğer kısmalarda tamamlanır. Yüksekovalı çiftçilerimiz uzun zamandır bu mağduriyeti yaşıyordu. Tarım alanlarına ekim yapamıyorlardı. Dolayısıyla da araziler boş kalıyordu. Artık Dilimli Barajı ile topraklarımız üretime kavuşacak” dedi. “Yüksekova kendi kendine yetebilecek” Yüksekova’nın tarım ile anılacağını belirten Geçirgen, “Yüksekova’da tarım seviyesi yükseldikçe insanımızın, çiftçilerimizin refah seviyesi de artacaktır. Bu konuda katkı ve destek sunan Vali Ali Çelik, kaymakam ve belediye başkanlarımıza teşekkür ederim. Ayrıca çiftçilerimiz adına Sayın Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya teşekkür ederiz. Şimdiye kadar Yüksekova tarımda hep dışa bağlıydı. Bundan sonra Yüksekova kendi kendine yetebilecek bir seviyeye gelecek. Hatta komşu şehirlere yetebilecek kadar tarım ürünlerini üretebilecek bir ovamızın olduğunu söyleyebiliriz. Ziraat Odası olarak çiftçilerimize daha fazla katkı sunmaya çalışacağımız sözünü veriyoruz” şeklinde konuştu.
Hakkari Başkan Geçirgen: “Bakanımıza Çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum” Hakkari’nin Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, Orman ve Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı’ya Dilimli Barajı’nın suyunun tarımda kullanılmasının kararı için çiftçiler adına teşekkür etti. Yüksekova ilçesinde 14 bin dekarlık tarım arazisini suya kavuşturacak Dilimli Baraj Sulamasının 1’inci kısım yapım işinin sözleşmesi imzalandı. 535 milyon TL tutarındaki projenin 2028 yılının ilk çeyreğinde hizmete sunulması öngörülürken, İlk etabın hizmete girmesiyle işlenecek 14 bin dekarlık tarım arazilerinden yıllık 110 milyon liralık gelir elde edilmesi ve bin 300 kişiye istihdam sağlanması bekleniyor. Yüksekova’nın Tarım arazilerinde kullanıma girecek büyük hizmet olan Dilimli Barajı, çiftçiler tarafından memnuniyetle karşılandı. “Bakanımızın bu değerli hizmeti için Çiftçilerimizin adına teşekkür ediyorum” Konuyla ilgili Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirken proje için Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya teşekkür etti. Uzun zamandır çiftçilerin bu müjdeyi beklediğini kaydeden Geçirgen, ““Dün itibariyle bu güzel müjdeyi sayın bakanımız Orman ve Tarım Bakanımız İbrahim Yumaklı açıkladı. Dilimli barajının 1’kısmının sözleşmesi yapıldı. Buda bin 395 hektarlık alana ulaşacağı anlamına geliyor. İnşallah yakın zamanda diğer kısmalarda tamamlanır. Yüksekovalı çiftçilerimiz uzun zamandır bu mağduriyeti yaşıyordu. Tarım alanlarına ekim yapamıyorlardı. Dolayısıyla da toprak arazileri boş kalıyordu. Artık Dilimli barajı ile topraklarımız üretime kavuşacak” dedi. “Yüksekova kendi kendine yetebilecek” Yüksekova’nın tarım ile anılacağını belirten Geçirgen, “Yüksekova’da tarım seviyesi yükseldikçe insanımızın, çiftçilerimizin refah seviyesi de artacaktır. Bu konuda katkı ve destek sunan Vali Ali Çelik, kaymakam ve belediye başkanlarımıza teşekkür ederim. Ayrıca çiftçilerimiz adına sayın Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya teşekkür ederiz. Şimdiye kadar Yüksekova tarımda hep dışa bağlıydı. Bundan sonra Yüksekova kendi kendine yetebilecek bir seviyeye gelecek. Hatta komşu şehirlere yetebilecek kadar tarım ürünlerini üretebilecek bir ovamızın olduğunu söyleyebiliriz. Ziraat Odası olarak çiftçilerimize daha fazla katkı sunmaya çalışacağımız sözünü veriyoruz” şeklinde konuştu.