YEREL HABERLER - 07 Nisan 2012 Cumartesi 13:36

ÇEŞME, KRUVAZİYER TURİZMİ SEVİNCİ YAŞIYOR

A
A
A
ÇEŞME, KRUVAZİYER TURİZMİ SEVİNCİ YAŞIYOR

Uzun yıllardır kruvaziyer turizme evsahipliği yapmak isteyen İzmir`in Çeşme İlçesi, bugün gelen Seabourn Legend gemisi ile kruvaziyer turizmle tanıştı.
2012 yılında Çeşme`ye gelen ilk kruvaziyer gemisi olan Holland America Line`ın alt şirketi Seabourn Cruise Line`ın Seabourn Legend`ın gemisi için, Çeşme Limanı`nda bir karşılama töreni düzenlendi. Saat 08.00`de limana yanaşan gemiden inen turistler, zeybek gösterisi ve çiçeklerle karşılandı. Gemi kaptanı Eric Von Andersen ile eşine de çiçek verildi. Limanda römorkörler gemiyi su sıkarak karşılarken, gemi de Ege`nin şirin ilçesini sirenlerini çalarak selamladı. 211 yolcunun yer aldığı gemide, 31 ülkeden 171 personel bulunuyor.
Karşılama töreninde konuşan Ulusoy Çeşme Limanı Genel Müdürü Mesut Cesur, uzun zamandır kruvaziyer turizm için çalıştıklarını belirterek, limanın durumu hakkında bilgi verdi. Cesur, ``Ben efsanelere güvenirim. Çeşme`ye gelen ilk geminin adının da Legend (Efsane) olması da bu açıdan çok anlamlı. Çeşme`nin kruvaziyer turizmde bir efsane yaratmasını diliyoruz`` dedi.
Cesur, bu seferlerin başlamasında büyük katkısı olan İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş ve oda yönetim kuruluna teşekkür etti.
Kaymakam İnci Sezer Becel, Çeşme olarak uzun zamandır kruvaziyer turizmi beklediklerini belirterek, ``Çeşme deniziyle, kumuyla, doğal güzellikleriyle ve zenginlikleriyle bilinen harika bir yer. Tek eksiğimiz kruvaziyer turizmi idi. Bugün onu da tamamlıyoruz`` diye konuştu.
Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu da, Çeşme`nin anlatılarak değil, görülerek yaşanacak bir yer olduğunu belirterek, ``İnanıyorum ki bugün gelen yolcular da Çeşme`yi görünce çok daha fazla sevecekler`` ifadelerini kullandı.
"ÇEŞME`YE MİKANOS`TAN FAZLA GEMİ VE TURİST GELEBİLİR"
İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise, Çeşme`nin çok güzel bir sahil beldesi olmasına karşın büyük oranda İzmirliler tarafından kullanıldığını belirterek, şunları söyledi: ``Çeşme 50 bin yataklı butik turizmin yapılabileceği bir yer bunun için biraz daha elini yüzünü düzeltmemiz lazım. Bunun için Çeşme Belediyesi ile Limandan plaja kadar bölgenin düzenlenmesi için başlattığımız çalışma devam ediyor. Bu iyileşme ve güzelleşmeden sonra yıl 12 ay turizm yapılabilir bunun için kruvaziyer turizmde çok önemli. Yıllardır Çeşme`de kruvaziyer turizmin yapılması için çalışmalar yapıyoruz.``
Demirtaş, en son geçtiğimiz ay Miami`de düzenlenen Kruvaziyer Fuarı`nda Çeşme`nin tanıtımını da İzmir standında birlikte yaptıklarını hatırlatarak şöyle konuştu: ``Miami`de de hem İzmir`e hem Çeşme`ye büyük ilgi var. Bugün yapılan ilk sefer son olmayacak. Sene sonuna kadar Çeşme`ye yapılacak 33 sefer ile 30 bin turist bekliyoruz. Bugün gelen geminin yolcu sayısı belki fazla değil gibi gözükebilir ama kabin fiyatı 7 bin dolar. Yani gelir düzeyi yüksek turist geliyor. Bizim de istediğimiz zaten bu şekilde gelir düzeyi yüksek turistin geldiği butik turizm. Mikanos`a, Santorini`ye gittiğinizde bir sürü kruvaziyer gemi görürsünüz. Mikanos sahilden güzel gözükür ama 3 sokaktan sonra hiçbir şey göremezsiniz. Çeşme çok daha güzel bir yer. İyileştirmelerden ve liman yatırımından sonra Çeşme`ye Mikanos`tan kat kat fazla turist ve gemi gelebilir. Doğal güzellikleri, Erytrai, Alaçatı ile bu potansiyel Çeşme`de var.``
Karşılama ve gördükleri misavirperverlikten dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen Seabourn Legend`ın Kaptanı Eric Von Andersen de, kendisinin Norveçli olduğunu hatırlatarak, ``Zamanında Vikingler olarak İstanbul`a kadar gelerek fethettik ama, bugün fetih değil güzel bir ziyaret için geldik. İlk defa Çeşme`ye gelmeme rağmen ilk izlenimlerim çok güzel. Biz yolcularımıza misafir deriz. Misafirlerimizin izlenimlerini de öğleden sonra alacağım. ABD`nin Seattle Kenti`ndeki merkezimize daha fazla geminin gelmesi için güzel bir rapor göndereceğimi düşünüyorum`` dedi.
Daha sonra Çeşme Kaymakamı Becel, Kaptan Andersen`e günün anısına bir plaket verirken, Andersen de Kaymakam Becel`e geminin plakasını hediye etti.
İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise, Kaptan Andersen`e İzmir`i anlatan bir kitap, incir ve bir Osmanlı Kadırgası motifinin ipek üzerine işlendiği tablo hediye etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir