GENEL - 15 Aralık 2011 Perşembe 17:06

LİBYA`DA YARALANAN 34 KİŞİ İSKENDERUN`DA

A
A
A
LİBYA`DA YARALANAN 34 KİŞİ İSKENDERUN`DA

Hatay’ın sağlık turizmi açısından Ortadoğu’ya açılmasının ilk adımı gerçekleşti. Libya’daki iç savaşta yaralanan 34 kişi tedavi edilmeleri için diplomatik yollardan Hatay’ın İskenderun ilçesine geldi.
Hatay Havaalanı’nda Özel Gelişim Hastanesi sağlık ekibi tarafından karşılanan Libyalı yaralılar, uçaktan inerken oldukça mutlu bir şekilde zafer işareti yaptılar ve Türkiye için de "Dost ve kardeş ülke" sloganı atarak sevinçlerini gösterdiler.
Hatay Havaalanı yetkililerinin de hazır bulunduğu karşılamada, iki buket çiçek Libyalı yaralılara verilerek "Hoş geldiniz" dendi.
Pasaport işlemleri de kısa sürede tamamlanan 34 Libyalı, 2 otobüs ve 2 ambulansla hastaneye getirildi.
Başhekim Ender Çolakoğlu yaptığı açıklamada, Libya Ulusal Geçiş Konseyi’nin Tunus’ta bulunan yaralı transfer merkezinin yönetiminde bulunan hekimlerle, Libya Sağlık Bakanlığı aracılığıyla kurulan protokolle yaralıların İskenderun Gelişim Hastanesi’ne getirildiğini belirterek şöyle konuştu:
"Bugün hastanemize Libya’da yaralanan Libyalı vatandaşlardan toplam 34 tane hasta müracaat etti. Biz hastaların başından sonuna kadar sağlıklarına kavuşabilmeleri için bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz. Bu hastaların buraya ulaşması sırasından Libya Ulusal Geçiş Konseyi’nin Tunus’ta bulunan yaralı transfer merkezinin yönetiminde bulunan hekimlerle, Libya Sağlık Bakanlığı aracılığıyla kurduğu bir protokolle hastaların transferi sağlandı. Hastaların büyük bir kısmının problemleri hakkında oradaki
hekimlerle karşılıklı görüşüldü. Büyük bir kısmı savaş sonrası yaralanmalara bağlı rehabilitasyon ihtiyacı olan hastalar. Önemli bir kısmı da, yaklaşık 12-13 tanesi de belki muayeneden sonra cerrahi tedavi gereksinimi duyulabilecek hastalar. İlk planda bu hastaların tıbbi değerlendirmeleri genel olarak yapılacak, hangi tedavilere gereksinim olduğu tespit edilecek ve ilgili branşlara dağıtımları yapılacak. Hastaların tedavileri de kısa sürede programlanacaktır" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hidayet Türkoğlu, FIBA Hall of Fame 2026 listesinde onurlandırıldı FIBA, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu’nu, Hall of Fame’in 2026 yılı listesinde onurlandırdı. FIBA Hall of Fame; basketbola uzun yıllar boyunca sahada, özellikle milli takım düzeyinde sunduğu katkılarla iz bırakan, sporcu kimliğiyle uluslararası basketbol kültürüne değer katan isimleri onurlandıran prestijli bir yapı olarak kabul ediliyor. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu da Hall of Fame’in 2026 yılı listesinde onurlandırdı. Türkoğlu, bu onura ilk kez bir Türk sporcunun, sporculuk kariyeri ve milli takım kimliği temel alınarak layık görülmesiyle Türk basketbol tarihinde önemli bir ilke imza attı. Türkiye’yi uluslararası basketbol sahnesine taşıyan öncü yöneticilerden Turgut Atakol, Türk basketbol tarihinde FIBA Hall of Fame onuruna, yöneticilik ve basketbolun kurumsal gelişimine sunduğu katkılarla 2007 yılında layık görülmüştü. Hidayet Türkoğlu’nun basketbolculuk kariyeriyle bu listeye dahil edilmesi ise, Ay-Yıldızlı formayla sergilediği istikrarlı performansın, liderliğinin ve Türk basketboluna kazandırdığı mirasın FIBA tarafından tescillenmesi anlamına geliyor. Listenin duyurulmasının ardından Hidayet Türkoğlu, "Dünya basketboluna iz bırakmış, farklı ülkelerden ve jenerasyonlardan değerli isimlerle birlikte FIBA Hall of Fame listesinde yer almak, benim için büyük bir gurur ve onurdur. Ay-Yıldızlı formayla çıktığım her maçta, bu ülkeyi en iyi şekilde temsil etme sorumluluğuyla sahadaydım. Bu yolculuk; sahada birlikte ter döktüğüm takım arkadaşlarımın, beni her zaman ayakta tutan ailemin ve desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Türk milletinin ortak emeğinin bir sonucudur. Basketbolu evrensel bir değer olarak büyüten, bu mirası gelecek nesillere taşıyan FIBA’ya, dünya basketboluna verdikleri katkılar için teşekkür ediyorum. Ay-Yıldızlı bayrağımızı böylesine seçkin bir platformda temsil etmek, tarif edilemez bir gururdur" değerlendirmesinde bulundu. Milli Takım formasıyla 1994-2014 yılları arasında 309 kez sahaya çıkan ve 3 bin 475 sayı kaydeden Hidayet Türkoğlu, uzun yıllar A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın kaptanlığını üstlenerek Türk basketbolunun en önemli lider figürlerinden biri oldu. Türkoğlu; 2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası ve 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan tarihi kadroların da parçası olarak önemli başarılara imza attı. NBA’de ilk 5’de maça çıkan ilk, 10 bin sayı barajını geçen tek Türk oyuncu olan Türkoğlu, 997 maçla "NBA’de en fazla maç oynayan Türk basketbolcu" ünvanını da elinde tutuyor. NBA’de Orlando Magic formasıyla 2008’de en iyi gelişme gösteren oyuncu (MIP) seçilen, 2009 NBA finali oynayan Türkoğlu, Magic’te yakaladığı istatistiklerle de kulüp tarihinde unutulmaz bir miras bıraktı. Hidayet Türkoğlu, 21 Nisan 2026 tarihinde gerçekleştirilecek resmi organizasyonla beraber Hall of Fame üyesi olarak Berlin’de onurlandırılacak.
Adıyaman Eşini, kızının yanında öldürüp kayıplara karıştı Adıyaman’ın Kahta ilçesinde önceki gün bir şahıs, boşanma aşamasındaki eşini, kızının yanında bıçakladığı anlar kameralara yansıdı. Şahsın, elini kolunu sallayarak olay yerinden uzaklaşarak gitmesi dikkatlerden kaçmadı. Olay önceki gün Kahta ilçesi Recep Tayyip Erdoğan Caddesi üzerinde yaşanmıştı. Edinilen bilgilere göre, M.A., boşanma aşamasında olduğu 45 yaşındaki eşi Emine Aluç’u sokak ortasında yakalayarak göğsünden ve boğazından bıçaklamıştı. Olay sırasında çiftin yanlarında bulunan ismi öğrenilemeyen kız çocukları da saldırgan tarafından elinden yaralanmış ve küçük kız annesini kanlar içerisinde görerek sinir krizleri geçirmişti. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekipleri ile birlikte çok sayıda polis ekibi sevk edilmiş Emine Aluç, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kahta Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Emine Aluç, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Yaşanılan vahşet anlar ise bir vatandaşın cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı. Yaşanan vahşet anlarda eşini çocuğunun yanında bıçaklayarak öldüren M.A’nın elini kolunu sallayarak soğuk kanlı tavırlarla olay yerinden uzaklaştığı görüntülere yansıdı. M.A.’nın olay yerinden kaçtığı, şahsın yakalanması için polis ekipleri tarafından geniş çaplı arama çalışması başlatıldığı bildirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.