GENEL - 15 Aralık 2011 Perşembe 17:06

LİBYA`DA YARALANAN 34 KİŞİ İSKENDERUN`DA

A
A
A
LİBYA`DA YARALANAN 34 KİŞİ İSKENDERUN`DA

Hatay’ın sağlık turizmi açısından Ortadoğu’ya açılmasının ilk adımı gerçekleşti. Libya’daki iç savaşta yaralanan 34 kişi tedavi edilmeleri için diplomatik yollardan Hatay’ın İskenderun ilçesine geldi.
Hatay Havaalanı’nda Özel Gelişim Hastanesi sağlık ekibi tarafından karşılanan Libyalı yaralılar, uçaktan inerken oldukça mutlu bir şekilde zafer işareti yaptılar ve Türkiye için de "Dost ve kardeş ülke" sloganı atarak sevinçlerini gösterdiler.
Hatay Havaalanı yetkililerinin de hazır bulunduğu karşılamada, iki buket çiçek Libyalı yaralılara verilerek "Hoş geldiniz" dendi.
Pasaport işlemleri de kısa sürede tamamlanan 34 Libyalı, 2 otobüs ve 2 ambulansla hastaneye getirildi.
Başhekim Ender Çolakoğlu yaptığı açıklamada, Libya Ulusal Geçiş Konseyi’nin Tunus’ta bulunan yaralı transfer merkezinin yönetiminde bulunan hekimlerle, Libya Sağlık Bakanlığı aracılığıyla kurulan protokolle yaralıların İskenderun Gelişim Hastanesi’ne getirildiğini belirterek şöyle konuştu:
"Bugün hastanemize Libya’da yaralanan Libyalı vatandaşlardan toplam 34 tane hasta müracaat etti. Biz hastaların başından sonuna kadar sağlıklarına kavuşabilmeleri için bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz. Bu hastaların buraya ulaşması sırasından Libya Ulusal Geçiş Konseyi’nin Tunus’ta bulunan yaralı transfer merkezinin yönetiminde bulunan hekimlerle, Libya Sağlık Bakanlığı aracılığıyla kurduğu bir protokolle hastaların transferi sağlandı. Hastaların büyük bir kısmının problemleri hakkında oradaki
hekimlerle karşılıklı görüşüldü. Büyük bir kısmı savaş sonrası yaralanmalara bağlı rehabilitasyon ihtiyacı olan hastalar. Önemli bir kısmı da, yaklaşık 12-13 tanesi de belki muayeneden sonra cerrahi tedavi gereksinimi duyulabilecek hastalar. İlk planda bu hastaların tıbbi değerlendirmeleri genel olarak yapılacak, hangi tedavilere gereksinim olduğu tespit edilecek ve ilgili branşlara dağıtımları yapılacak. Hastaların tedavileri de kısa sürede programlanacaktır" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişi Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım durdu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde, Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım bir süre durdu. Karayolları ekiplerinin ters yönden ulaşarak yaptığı müdahale ile trafik akışı kısmen sağlanırken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. TEM Otoyolu’nun ve D-100 karayolunun Bolu geçişinde yoğun kar yağışı devam ediyor. Kış lastiği veya zincir takmadan yola çıkan araçlar ulaşımın aksamasına neden oldu. TEM otoyolunun Ankara istikametinde Çaydurt bölgesinde 3 şeridi, 3 tırın tedbirsizliği sonucu kapandı. Tırların yolu kapatmasıyla birlikte Ankara istikametinde ulaşım tamamen kesildi ve bölgede kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Ekipler ters şeritten müdahale etti Konuyla ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, "Anadolu Otoyolu’nun Ankara yönünde, Çaydurt Otoyol Dinlenme Tesisi’nin yaklaşık 1 kilometre gerisinde saat 23.15’te, 3 şeridin tamamında, 3 adet tırın tedbirsizliği sonucu yolu kapatması nedeniyle ulaşım geçici olarak kesintiye uğramıştır. Karayolları ekiplerince ters yönden müdahale edilerek otoyolda trafik akışı kısmen sağlanmış olup, ulaşımın normale dönmesi için çalışmalara devam edilmektedir" denildi. Bolu geçişinde zor anlar Otoyolun Bolu geçişinde yoğunluk ve kış şartları nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Güzergah üzerinde yolda kalan tırlar ve otomobiller nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, sürücüler zor anlar yaşadı. Öte yandan D-100 karayolunda da ulaşımda güçlükler yaşandı. Yolda kalan bir tır, Karayolları ekiplerine ait greyderin halatla çekmesi sonucu bulunduğu yerden kurtarıldı. Ekiplerin, TEM Otoyolu’nda ulaşımı normale döndürmek ve yolda kalan araçları kurtarmak için başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor.