ASAYİŞ - 15 Aralık 2011 Perşembe 17:10

İPOHONE DOLANDIRICILARI YAKALANDI

A
A
A
İPOHONE DOLANDIRICILARI YAKALANDI

Mersin’de başkaları adına 24 ay taahhütlü olarak aldıkları İpohone-4 marka cep telefonlarını satarak dolandırıcılık yaptıkları belirlenen 2 kişi yakalandı.
Mersin Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, kimsesiz vatandaşlar adına cep telefonları bayilerinden 24 ay taahhütlü kampanya dahilinde, GSM hattı ile verilen ’İpohone-4’ marka cep telefonlarını sözleşme karşılığı aldırıp, bu kişilere bir miktar para vermek suretiyle kandırarak elde ettikleri bu telefonları başka kişilere sattıkları belirlenen N.B. ve M.T. adlı kişiler, Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince yakalanarak gözaltına alındı.
Yakalanan şüphelilerin bu yöntemle Mersin’de 2, Tarsus ilçesinde 1 ve Nevşehir’de 1 adet olmak üzere toplam 4 adet ’İpohone-4’ marka cep telefonu aldırdıkları ve bu telefonları başkalarına satarak haksız kazanç sağladıkları tespit edildiği belirtildi.
Açıklamada, vatandaşların bu tür yöntemleri kullanan kişilere karşı duyarlı olmaları, böyle durumlarla karşılaştıklarında ise bu kişilere fırsat vermeyerek emniyet birimlerine haber vermeleri istendi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da asayiş uygulaması: Aranan şahıslar yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı asayiş uygulamalarında aranan şahıslar yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi, çok sayıda araç ve iş yeri denetlendi. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde 12 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında 291 araç sorgulandı. Uygulamada 504 şahıs sorgulanmış olup, yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 aranan şahıs yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet birimlerinin katılımıyla 24 farklı noktada sabit, hareketli yol ve umuma açık iş yeri uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan yol uygulamalarında 2 bin 741 şahıs sorgulanırken 4 aranan şahıs yakalandı. Denetimler sırasında 1 şahıstan 0,41 gram kokain, 1 şahıstan ise 2,94 gram bonzai ele geçirilerek şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca 1 şahıstan havalı tabanca ele geçirilirken, şahıs hakkında idari işlem uygulandı. Uygulamalar kapsamında bin 230 araç sorgulandı, 1 araç trafikten men edilirken 17 araca toplam 115 bin 800 TL idari para cezası kesildi. Umuma açık iş yerlerine yönelik denetimlerde ise 12 iş yeri kontrol edildi, 129 şahıs sorgulandı ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Denetimler sonucunda 1 iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilirken, 5 iş yerine idari para cezası uygulandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve uygulamalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.