ASAYİŞ - 15 Aralık 2011 Perşembe 17:10

İPOHONE DOLANDIRICILARI YAKALANDI

A
A
A
İPOHONE DOLANDIRICILARI YAKALANDI

Mersin’de başkaları adına 24 ay taahhütlü olarak aldıkları İpohone-4 marka cep telefonlarını satarak dolandırıcılık yaptıkları belirlenen 2 kişi yakalandı.
Mersin Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, kimsesiz vatandaşlar adına cep telefonları bayilerinden 24 ay taahhütlü kampanya dahilinde, GSM hattı ile verilen ’İpohone-4’ marka cep telefonlarını sözleşme karşılığı aldırıp, bu kişilere bir miktar para vermek suretiyle kandırarak elde ettikleri bu telefonları başka kişilere sattıkları belirlenen N.B. ve M.T. adlı kişiler, Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince yakalanarak gözaltına alındı.
Yakalanan şüphelilerin bu yöntemle Mersin’de 2, Tarsus ilçesinde 1 ve Nevşehir’de 1 adet olmak üzere toplam 4 adet ’İpohone-4’ marka cep telefonu aldırdıkları ve bu telefonları başkalarına satarak haksız kazanç sağladıkları tespit edildiği belirtildi.
Açıklamada, vatandaşların bu tür yöntemleri kullanan kişilere karşı duyarlı olmaları, böyle durumlarla karşılaştıklarında ise bu kişilere fırsat vermeyerek emniyet birimlerine haber vermeleri istendi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir