GENEL - 15 Aralık 2011 Perşembe 22:11

BAKAN ŞAHİN: "İSTİHDAMLA İLGİLİ 2012 EYLEM PLANIMIZI HAZIRLADIK"

A
A
A
BAKAN ŞAHİN: "İSTİHDAMLA İLGİLİ 2012 EYLEM PLANIMIZI HAZIRLADIK"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Mart ayında yapılacak sınav sonucunda 20 bin engelliye kadro vereceklerini söyledi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ’’Özür Bedendedir, Engel Mekanda Programı"na katıldı. Şahin, Mart ayında yapılacak sınav sonucunda 20 bin engelliye kadro vereceklerini söyledi. Burada bir konuşma yapan Şahin, insan odaklı bir politika üretmek için yola çıktıklarını ifade ederek, ’’Bu yüzden insanı merkeze aldık. Ekonomimiz insan için, sosyal politikalarımız insan için, devlet kurumlarımız insan için, her şey insan için. Yola çıktığımız
gün itibariyle, insanımızın yaşam kalitesini yükseltmek için büyük bir vizyon koyduk, büyük bir hedef koyduk. Azim ve kararlılıkla sorunlarımızı arkada bırakacak şekilde yolumuza devam ettik. Önce demokrasimizdeki engelleri, ekonomideki engelleri, yapısal dönüşümdeki engelleri, şehirleşmedeki engelleri yani engelsizlerin önündeki engeli kaldırma iradesi beyan ettik. Ve bugün hamdolsun bu ülke her yerde her zaman söylediğimiz artık yaptığı çalışmalarıyla insan merkezli politikanın ne demek olduğunu ve
engelleri kaldırabilmenin ne demek olduğunu özüyle sözüyle yaşamış, çok net bir başarı hikayesi bırakmıştır’’ diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İl Başkanı Aziz Babuşcu’nun buradaki duruşu, vizyonu ve cesaretinin kendileri için güç kaynağı olduğunu belirten Şahin, ’’Onun liderliğindeki AK Parti hükümeti her alanda olduğu gibi engellilerle ilgili alanda da büyük bir başarı hikayesi yazmıştır’’ dedi.
1990’lı yıllarda Türkiye’ye gelen yabancıların, ’Ne kadar şanslısınız hiç engellinizi göremiyoruz’ dediğini ifade eden Şahin, ’’Böyle bir 90’lı yıllar geçirdik. Bu yıllarda dünya engellilerle ilgili bir çok sorunu masaya yatırmıştı ama biz hala onları yok sayıyorduk. Adı da yoktu, yasası da yoktu. AK Parti iktidarıyla 2005’te devrim niteliğinde başlayan ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa çıkan engelliler yasası bu işin en önemli miladı olmuştur. O yasaya imza atan bir milletvekili olarak bugün bu
alanın bakanı olarak ne kadar önemli bir başlangıç yaptığımızın ve sayın başbakanımızın o gün verdiği talimatın ne kadar önemli bir talimat olduğunu görüyoruz’’ diye konuştu.
Sosyal politikalar ayırdıkları bütçenin 1.2 milyar TL’den, 12 milyar TL’ye çıktığını belirten Şahin, ’’Toplamda büyüttüğümüz pastanın içerisinde engellilerimizin engelini kaldırmak için ayırdığımız bütçeyi de ülkemizin toplam büyümesinden en az 3 kat fazla olacak şekilde pozitif ayrımcılığa devam ettik’’ dedi.
İstihdam sıkıntısına da değinen Bakan Şahin, bu konuyla ilgili yönetmelikleri ve mevzuatları değiştirdiklerini söyledi. Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
’’Memur ve işçi kardeşlerimizin 3 kat ve 4 kat istihdama kavuştuğu bir yıl olmuştur. Söylediğimiz 2 şey çok önemlidir; istihdam ve ulaşılabilirlik. İstihdamla ilgili 2012 eylem planımızı hazırladık. Engellileri kendi içinde kategorilere ayıracağımız, işitme engellinin kendi içinde yarışacağı, görme engellinin kendi içinde yarışacağı, bedensel, zihinsel engelinin kendi içinde yarışacağı yeni bir sınav sistemin başlangıcının talimatını verdim. Yönetmeliğimizi değiştirdik. Mart ayında bu yeni sınav
sistemine göre, herkesin kendi içinde yarışacağı bir sınavı başaracağız. Çıkan sonuca göre de hızlı bir şekilde, şu anda tahmini olarak belirlediğimiz 20 bin kadromuzu hızlı bir şekilde iş sahibi edeceğiz. Bu hedefi koyduk, Allah’ın izniyle bunu birlikte başaracağız.’’
Bakan Şahin, konuşmasının ardından programa katılan engellilerle ve aileleriyle bir süre sohbet etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Joao Pereira: "Çok önemli bir galibiyet aldık" Antalyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, Trabzonspor maçının ardından yaptığı açıklamada, alınan galibiyetin kendileri adına son derece değerli olduğunu söyledi. Ziraat Türkiye Kupası A Grubu ilk maçında Corendon Alanyaspor, deplasmanda Trabzonspor’u 1-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, açıklamalarda bulundu. Pereira, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada çok zorlu bir maç oynadıklarını belirterek, "Maça iyi başladık. İyi pozisyonlar bulduk ve bunların sonucunda golü attık. Bu maçta gol bulmak bizim için çok önemliydi çünkü son haftalarda gol atmakta sıkıntı yaşıyorduk. İlk yarıda oyunu iyi kontrol ettik" dedi. "Gol yemeden tamamladığımız üçüncü maç oldu" İkinci yarıda Trabzonspor’un baskıyı artırdığını ifade eden Pereira, "Rakibimiz gol bulmak için önde baskı yaptı, hücum hattına daha fazla oyuncu aldı. Bu nedenle çıkmakta zorlandık ve bazı pozisyonlar verdik. Trabzonspor kaliteli bir takım. Buna rağmen gol yemeden tamamladığımız üçüncü maç oldu. Bu da defansif organizasyonumuz adına bizim için çok önemli" diye konuştu. Karşılaşmanın son bölümünde zor anlar yaşadıklarını kaydeden Pereira, "Son 15-20 dakikada oldukça zorlandık ancak iyi bir sonuç aldık. Gol attığınızda maçı kazanmaya her zaman daha yakın olursunuz" ifadelerini kullandı. "Gösterdikleri fedakârlıktan dolayı hepsini tebrik ediyorum" Oyuncularının performansını da değerlendiren Portekizli teknik adam, "Bireysel isimlerden çok bahsetmem ama bugün iyi oynayan oyuncularım vardı. Ligde az süre alan oyuncularım sahaya çıktı. Efecan, bacağındaki ağrıya rağmen iyi bir performans sergiledi. Güven Yalçın hem iyi oynadı hem de golünü attı. İbrahim Kaya ise kendi pozisyonunda olmamasına rağmen iyi mücadele etti. Gösterdikleri fedakârlıktan dolayı hepsini tebrik ediyorum" dedi. Her oyuncunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördüklerini vurgulayan Pereira, "Bugün iyi bir galibiyet aldık ancak hafta sonu bizim için çok önemli bir maç daha var. Şimdi tamamen ona odaklanmamız gerekiyor. Bu maçı da kazanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.