YEREL HABERLER - 16 Aralık 2011 Cuma 09:55

DENİZ VE MİDYE KABUKLARINI TOPLAYIP TAKI YAPIYOR

A
A
A
DENİZ VE MİDYE KABUKLARINI TOPLAYIP TAKI YAPIYOR

Mersin’de yaşayan ve kızını ziyaret için Erzincan’a gelen 58 yaşında ki Zeynep Bolat, deniz ve midye kabukları ile ilginç takılar yapıyor.
Erzincan’da Nerim Tombul Caddesi üzerinde kurduğu tezgahta yaptığı süs eşyalarını satan Bolat’ın ürünleri vatandaşların dikkatini çekiyor. Yaklaşık 10 yıldır tamamen kendi tasarımı olan takı, süs eşyası, anahtarlık ve kalemleri satarak geçimini sağladığını söyleyen Zeynep Bolat ilginç figüranları da yaptığını açıkladı. Bolat "Benim hanımlara tavsiyem boş zamanlarını televizyon başında geçirmemeleri. Kadınlara takı işleri gibi uğraşlar ile zamanlarını değerlendirmelerini, kitap ve gazete okumalarını ve
farklı uğraşlara yönelmelerini tavsiye ediyorum. Bu şekilde dinç olacaklarına eminim ve ileriki yaşlarda alzheimer gibi hastalıklara yakalanma olasılığı azalıyor. Ben 58 yaşındayım ve hemen her gün yürüyüş yaparak ve bu tür işlerle uğraşarak dinç kalıyorum. Erzincan’a torunumu görmek için geldim ve bu süre zaafında da para kazanmak için Mersin’den getirdiğim deniz ve midye kabuğundan oluşan süs eşyaları ve takıları satıyorum." dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir