GENEL - 16 Aralık 2011 Cuma 10:59

PİYANO FESTİVALİNDE DORANTES VE FLAMENKO GECESİ YAŞANDI

A
A
A
PİYANO FESTİVALİNDE DORANTES VE FLAMENKO GECESİ YAŞANDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 12.Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nde sahne alan Dorantes, izleyicilere unutulmaz bir Flamenko gecesi yaşattı. Dans ve müziğin ateşini aynı sahnede buluşturan İspanyol piyanist David Pena Dorantes ve grubunun etkileyici müziğine, Manuela Rios ve Joaquin Grilo muhteşem Flamenko danslarıyla eşlik etti. Dorantes, kendine özgü tekniği ve yorumuyla beğeni toplarken, konsere izleyicinin ilgisi de yoğun oldu. Konser sonrasında Antalya
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Gürsel Karabayır, Volkswagen Türkiye Genel Müdürü Vedat Uygun ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Adem Akyürek, sanatçıları tebrik ederek kendilerine Antalya’yı simgeleyen bir plaket verdi.
PİYANO FESTİVALİ BAŞARIYLA DEVAM EDİYOR
Festivalin ana sponsoru olan Volkswagen’in Türkiye Genel Müdürü Vedat Uygun, konserin çok güzel geçtiğini belirterek, "Piyano Festivali çok başarılı bir şekilde devam ediyor. Bu gece güzel bir konser akşamı yaşadık. Volkswagen olarak kalitelisine ve başarısına önem verdiğimiz böyle bir festivalin ana sponsoru olmaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz" dedi.
İZLEYİCİ ÇOK SICAK VE ENERJİ DOLU
Günümüzde en yaratıcı ve yenilikçi Flamenko piyano virtüözlerinden biri olarak kabul edilen Dorantes, konser gecesinde, klasik, caz, Keltik, Küba ve Brezilya müziklerinin bir kombinasyonu olan ve avant gadre stildeki kendi bestelerini de seslendirdi. Piyano festivalinde sahne almaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Dorantes, izleyiciyi çok sıcak ve enerji dolu bulduğunu sözlerine ekledi.
Ünlü piyaniste kontrbasta Yelsy Heredia, kemanda Faikal Kourrich ve vurmalı çalgılarda Nan Pena eşlik etti. Flamenko dansçıları Manuela Rios ve Joaquin Grilo’nun baş döndüren etkileyici dansları izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Dorantes gecede; Piyano Solo, Quajimas, Tangos, Alegrios, Siquriyas, Rumba ve Buleria adlı eserlerden oluşan bir repertuar sundu.
Sanat yönetmenliğini Fazıl Say’ın yaptığı 17 Aralık tarihinde sona erecek festivalin kapanış konseri ise festivalin daimi orkestrası Moskova virtüözleri ile olacak. Şef Vladimir Spivakov ve Spivakov Vakfı’nın genç yeteneklerinin sahne alacağı kapanış konseri 17 Aralık tarihinde Antalya Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Sanat yönetmenliğini Fazıl Say’ın yaptığı ana sponsorluğunu Volkswagen’in yaptığı festival 12’nci yılında dünyaca ünlü sanatçıları ve grupları Antalya’da buluşturarak izleyicilere unutulmaz
bir klasik müzik şöleni yaşattı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir