GENEL - 16 Aralık 2011 Cuma 15:50

BDP`LİLER KENDİLERİNİ SAVCILIĞA ŞİKAYET ETTİ

A
A
A
BDP`LİLER KENDİLERİNİ SAVCILIĞA ŞİKAYET ETTİ

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ile parti üyeleri, KCK operasyonu ile yargılanan ve cezaevinde bulunan BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ve cezaevinde bulunan diğer partililer için, kendilerinin de aynı suçu işlediğine yönelik ihbar dilekçesini Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim etti.
BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ve parti üyeleri Şanlıurfa Adliye Sarayı’na gelerek, KCK suçlarını kendilerinin de işlediği yönünde doldurdukları imzalı ihbar dilekçelerini savcılığa verdi. Yoğun güvenlik önlemleri altında adliye binasına gelen parti üyeleri, burada basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını yapan BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, "Hepinizin bildiği gibi KCK operasyonları kapsamında başta seçilmiş BDP Şanlıurfa Milletvekilimiz İbrahim Ayhan ve diğer siyasi
tutuklulularının ne yaptıklarına dair, bu suçsa, bu suçu işlemeye bugün de devam edeceğim, yarın da ediyorum öbür gün de edeceğim. Bu kapsamda çıkacağız sayın savcımıza en meşru hakkımız olan dilekçemizi yani kendimizi şikayet ediyoruz. Bunun için isterseniz dilekçenin metnini de sizinle paylaşıyorum. 14 Nisan 2009 tarihinden bu yana partimiz üye ve üye yöneticilerine karşı tutuklama, gözaltı, cezalandırma operasyonları kesintisiz devam etmektedir. KCK adı altında bu operasyonlarda tutuklanan ve yargılanan
başta parti yöneticilerimiz, milletvekilleriyiz, belediye ve meclis üyeleri, başkanları ile kadın gençlik üyeleri olmak üzere , tüm üyelerimiz ve yöneticilerimiz insan hakları savunucularının, sendikacıların, gazetecilerin, akademisyenlerin yürüttükleri faaliyetlere katıldım, katılmaya devam edeceğim. Bunun için bugün hepimiz kendimizi BDP siyasetçileri adına aynı suçu işlemeye devam edeceğimize, tabi bu suçsa eğer, bu suçu işlediğimizi devam ettiğine dair, hiçbir baskı altında kalmadan, hiçbir
arkadaşımızın da, bu dilekçeyi okumadan imzaladığına dair de yarın öbür gün basında çıkabilir. Bunu açık söylüyorum. Herkes kendi hür iradesiyle demokratik bir ülkede, yaşam uğruna, demokratik siyasetin esas olacağı noktada kendimizi ihbar ediyoruz" dedi.
Grup daha sonra içeri girerek ihbar dilekçelerini savcılığa teslim etti. Adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milletvekili Binici, "Sayın Savcımızla görüştük, dilekçelerimizi ibraz ettik. Sohbet ettik. Şuan için sıkıntı yok ama, tabi ileriki süreçte soruşturma başlatılıp başlatılmayacağı veya o konuda hukuki bir şey varsa incelerler, bize dönerler" diye konuştu.
Grup daha sonra sessiz bir şekilde adliye binasından ayrıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Kul: "Amacımız hızla sonuç üretmektir" Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, belediye bünyesinde hizmet veren Çözüm Merkezi’ni ziyaret ederek vatandaşların taleplerini bizzat dinledi. Başkan Kul, "Vatandaşımızın talebi bizim için emirdir, amacımız sadece dinlemek değil, hızla sonuç üretmektir" dedi. Terme Belediyesi, vatandaşla belediye arasındaki iletişimi güçlendirmek ve sorunlara anında müdahale etmek amacıyla kurumsal yapısında önemli bir dönüşüme imza attı. Belediye Başkanı Şenol Kul, Çözüm Merkezi koltuğuna oturarak hem vatandaşlarla samimi bir sohbet gerçekleştirdi hem de gelen taleplerin takip süreçlerini denetledi. Vatandaşla samimi sohbet hızlı çözüm Samimi bir atmosferde geçen görüşmelerde vatandaşların isteklerini not alan Başkan Kul, belediyenin yürüttüğü projeler hakkında da halkı bilgilendirdi.Birimin artık sadece bir "ses kayıt merkezi" olmadığını belirten Kul, "Önceden Çağrı Merkezi adıyla hizmet veren birimimizi artık ’Çözüm Merkezi’ olarak yeniden yapılandırdık. Vatandaşlarımızın tüm taleplerinin en kısa sürede çözüme kavuşturulması amacıyla bu birimi teknolojik ve personel açısından güçlendirdik" açıklamasında bulundu. 7/24 kesintisiz hizmet ve WhatsApp hattı Çözüm Merkezi’nin işleyişi hakkında detaylı bilgi veren Başkan Şenol Kul, "Çözüm Merkezimiz, 444 82 55 numarasıyla haftanın 7 günü, 24 saat kesintisiz hizmet veriyor. Vatandaşlarımız sadece telefonla değil, aynı numara üzerinden WhatsApp hattımız aracılığıyla da bizlere kolaylıkla ulaşabiliyor. Her müdürlüğümüzde Çözüm Merkezimizin bir muhatabı var. Gelen talep anında ilgili birime düşüyor ve personelimiz süreci birebir takip ediyor. Eğer bir sorun hemen çözülebiliyorsa sonuçlandırıyor, farklı bir süreç gerekiyorsa da vatandaşa anlık olarak geri bildirim sağlıyoruz" diye konuştu. "Amacımız şikayeti azaltmak, memnuniyeti çoğaltmak" Terme’de yaşayan her bireyin huzur ve mutluluğuna büyük önem verdiklerini belirten Başkan Kul, "Çözüm Merkezi bizim vitrinimizdir. Vatandaşlarımızın Terme’de daha mutlu ve huzurlu yaşamaları için büyük bir titizlikle çalışıyoruz. Burada verdiğimiz hizmetin kalitesini en üst seviyeye taşımak temel gayemiz. Vatandaşlarımızın şikâyetlerini en aza indirmek ve memnuniyetlerini mümkün olduğunca çoğaltmak için bütün ekip arkadaşlarımızla sahadayız. Biz artık sadece çağrıları karşılamıyoruz, biz sorunları çözüyoruz" şeklinde konuştu.
Trabzon Ziraat Türkiye Kupası: Trabzonspor: 0 - Alanyaspor: 1 (İlk yarı) Ziraat Türkiye Kupası A Grubu ilk maçında Trabzonspor, sahasında Corendon Alanyaspor ile karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı konuk ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. Maçtan Dakikalar (İlk yarı) 17. dakikada Efecan Karaca’nın sağ taraftan ortasında ceza sahası içinde Güven Yalçın’ın kafa vuruşunda top kaleci Onuralp Çevikkan’ın solundan ağlarla buluştu. 0-1 42. dakikada Sikan’ın ceza sahası içinde indirdiği topa gelişine vuran Auguston’nun şutunda meşin yuvarlak kaleci Viktor’da kaldı. 44. dakikada sağ taraftan ceza sahası içine giren Ogundu’nun vuruşunda kaleci Onaralp Çevikkan topu çeldi. Hakemler: Mehmet Türkmen, Serkan Çimen, Suat Güz Trabzonspor: Onuralp Çevikkan, Pina, Serdar Saatçi, Batagov, Arif Boşluk, Ozan Tufan, Bouchouari, Cihan Çanak, Olaigbe, Augusto, Sikan Yedekler: Ahmet Doğan Yıldırım, Ernest Muçi, Stefan Savic, Onuralp Çakıroğlu, Turan Deniz Tuncer, Oleksandr Zubkov, Yakuphan Sarıalioğlu, Taha Emre İnce Teknik Direktör: Fatih Tekke Alanyaspor: Victor, Nuno Lima, Fidan Aliti, Fatih Aksoy, Hadergjonaj, Baran Moğultay, İbrahim Kaya, Makouta, Efecan Karaca, Ogundu, Güven Yalçın Yedekler: Mert Furkan Bayram, Batuhan Yavuz, Pereira Duarte, Hagi, Mehmet Öz, Hwang Ui-jo, Nicolas Janvier, Yusuf Can Karademir, Ümit Akdağ, Semih Doğanay Teknik Direktör: Joao Pereira Gol: Güven Yalçın (dk. 17) (Alanyaspor) Sarı kart: Nuno Lima (Alanyaspor)