YEREL HABERLER - 22 Aralık 2011 Perşembe 17:17

DOKA ORGANİK TARIMI GÜMÜŞHANE’DE MASAYA YATIRDI

A
A
A
DOKA ORGANİK TARIMI GÜMÜŞHANE’DE MASAYA YATIRDI

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Gümüşhane merkezli bir organik tarım bölgesi oluşturmak istediklerini söyledi.
Gümüşhane’de Valilik toplantı salonunda düzenlenen değerlendirme toplantısında katılan Kaldırım, burada gazetecilere yaptığı açıklamada Ajans olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına AB Hibe fonları için 2 adet 10’ar milyon avroluk proje sunduklarını belirtti. Bu projelerden birisinin Doğu Karadeniz’in Gümüşhane merkezli olarak organik tarım merkezi olması olduğunu kaydeden Kaldırım, bununla ilgili Hollanda’da uygulanan “Gıda Vadisi” modelini örnek gösterdi. Gıda Vadisi uygulamasının tüm dünyada örnek alınan bir uygulama ve model olduğunu dile getiren Kaldırım, bu model üzerinde bir beyin fırtınası yaparak konuyu enine boyuna tartıştıklarını dile getirdi.
Gümüşhane merkezinde Türkiye’de bir organik tarım ve hayvancılık vadisi oluşumu başlatmak istediklerini dile getiren Kaldırım, “Amacımız bu. Bunun Trabzon’a, Rize’ye, Bayburt’a ve diğer bölge illerine de yansıması olacak. Ama merkez olarak düşündüğümüz Gümüşhane” dedi.
Bir diğer projenin de İŞGEM modeli ile pestil, köme ve organik tarım işletmelerinin bir araya geldiği tesis olduğunu kaydeden Kaldırım, bu projenin Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Harmancık köyü yakınlarında ki arsada yapmayı planladığı ve “İpek Yolu Cazibe Merkezi” projesini destekleyeceğini de söyledi.
Kaldırım, Gümüşhane Üniversitesi tarafından yürütülen ve DOKA tarafından desteklenen “Doğu Karadeniz Organik Tarım Master Planı” projesini de çok önemsediklerini ve Türkiye’nin 2023 planları ile örtüştüğünü belirterek, projenin tamamlanması ile çok önemli bir belgenin elde edileceğini, bir master plan oluşacağını ifade etti.
Toplantıda daha sonra DOKA’nın Gümüşhane’de ki Yatırım Destek Ofisi ve yürütülen diğer projelerle ilgili katılımcılara bilgi verildi.
Toplantıya Vali Yardımcısı Armağan Önal, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, İl Genel Meclis Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı İsmail Akçay ve kurum müdürleri katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 0 - Alanyaspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında Samsunspor evinde Alanyaspor ile mücadele ediyor. Müsabakanın ilk yarısı konuk ekibin 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 14. dakikada sol kanattan Augusto’nun ortasında topu alan Oğuz’un ceza sahası çizgisi üzerinden sert vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Okan’ın sağından filelerle buluştu. 0-1 20. dakikada Emre’nin pasında topla buluşan Holse’nin vuruşunda meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarıya gitti. 31. dakikada Balkovec’in sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta kaleci Okan meşin yuvarlağı çeldi. 37. dakikada Emre’nin kullandığı köşe vuruşunda kale önünde Drongelen’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarıya çıktı. Hakemler: Mert Güzenge, Bahtiyar Birinci, Murat Altan Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Yunus Emre Çift, Van Drongelen, Soner Gönül, Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Carlo Holse, Oliver Ntcham, Emre Kılınç, Marius Moundilmadji Yedekler: Szumski, Fofana, Tait, Dimata, Bola, Schindler, Benito, Haluk, Osman, Muja Teknik Direktör: Markus Gisdol Alanyaspor: Ertuğrul Taşkıran, Miguel Lima, Fidan Aliti, Jure Balkovec, Florent Hadergjonaj, Antonio Augusto, Richard Candido, Leroy Fer, Efecan Karaca, Oğuz Aydın, Ahmed Hassan Yedekler: Yusuf Karagöz, Furkan, Fatih, Novais, Janvier, Sisto, Eduardo, Yusuf Özdemir, Hwang, Anderson Teknik Direktör: Fatih Tekke Goller: Oğuz (dk. 14) (Alanyaspor)