GENEL - 27 Aralık 2011 Salı 10:26

DEPREMZEDELER KONTEYNIR KENTLERE YERLEŞTİRİLİYOR

A
A
A
DEPREMZEDELER KONTEYNIR KENTLERE YERLEŞTİRİLİYOR

Van’da meydana gelen depremlerin ardından evleri hasar gören vatandaşlar, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından kurulan konteynır kentlere yerleştirilirken, Kızılay görevlileri de depremzedelere temel ihtiyaç malzemesi dağıtıyor.
Meydana gelen 7,2 ve 5,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından il merkezinde kurulacak 19 konteynır kentin altyapıları hızla tamamlanıyor. Van-Erciş karayolu üzerindeki sanayi sitesi yakınlarına kurulan 2 bin 500 konteynırdan oluşan kent tamamlandı. Altyapısı ve diğer ihtiyaçları tamamlanan evlerinin anahtarlarını teslim alan vatandaşlar, konteynır kente yerleştirildiklerini için mutlu olduklarını belirtirken, Kızılay tarafından dağıtılan temel
ihtiyaç malzemelerinden dolayı da yetkililere teşekkür etti.
İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Türk Kızılayı Van Depremi Alan Koordinatörü Seher Kuş ise, AFAD tarafından bugün itibarıyla teslimine başlanan konteynır kentte temel ihtiyaç malzemelerini karşıladıklarını söyledi. Kuş, "Depremzedelerin yatak, battaniye, gıda ve mutfak setinden oluşan temel ihtiyaç malzemelerini karşılıyoruz. Vatandaşlarımız bir taraftan anahtarlarını alırken, diğer taraftan temel afet malzemelerini de hediye olarak biz teslim ediyoruz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir