YEREL HABERLER - 07 Ocak 2012 Cumartesi 15:31

SİVASLI’DA ‘ANA KIZ OKULDAYIZ’ KAMPANYSI İLE İKİ BİN 269 KİŞİ OKUMA YAZMA ÖĞRENDİ

A
A
A
SİVASLI’DA ‘ANA KIZ OKULDAYIZ’ KAMPANYSI İLE İKİ BİN 269 KİŞİ OKUMA YAZMA ÖĞRENDİ

Uşak’ın Sivaslı ilçesinde ‘Ana Kız Okuldayız’ kampanyası kapsamında açılan kurslar sonunda iki bin 269 kişi okuma yazma öğrenerek sertifika aldı.
İlçe Kaymakamı Mehmet Levent Kepçeli, eğitime büyük önem verdiklerini belirterek Halk Eğitim bünyesinde yürütülen projeler hakkında bilgi verdi. İlçede oluşturdukları proje hazırlama ekibi sayesinde 2011 yılında önemli projelere imza attıklarını söyleyen Mehmet Levent Kepçeli, gazetecilere yeni Halk Eğitim Merkezi binasını gezdirdi. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde ‘Ana Kız Okuldayız’ kampanyası kapsamında açılan kurslar sonunda 2 bin 269 kişiye okuma yazma öğretip sertifika verdiklerini bildiren Kaymakam Kepçeli, “Kampanyada şuan itibariyle ilimiz Türkiye birincisi, ilçemiz ise Uşak birincisidir. Kampanya başladığından beri ilçe genelinde yürüttüğümüz çalışmalar sonucu okuma yazma oranımız yüzde 97’ye yükseldi. İlçemiz genelinde şuanda yatalak hasta, engelli ve çok yaşlı insanlarımız dışında okuma yazma bilmeyen hiç kimse kalmadı. Sayın Valimizin destekleri sayesinde kampanyada arzu ettiğimiz başarıyı yakaladık. Kampanyayı yüzde yüz başarıya ulaşıncaya kadar aynı ciddiyetle sürdüreceğiz” dedi.
Yaklaşık 15 yıldır Uşak Üniversitesi’ne bağlı Sivaslı Meslek Yüksek Okulu binası olarak kullanılan atıl durumdaki binayı Halk Eğitim Merkezi olarak kullanıma açtıklarını da kaydeden Mehmet Levent Kepçeli, “ Meslek Yüksek Okulu yeni binasına taşındıktan sonra burası atıl duruma düştü. Valiliğimizin ve hayırseverlerin desteği ile bu binada tadilat yaptık. Yaklaşık 70 bin TL harcayarak burayı Halk Eğitim Merkezi’ne dönüştürdük. Eski Halk Eğitim Merkezi’mizin fiziki sorunları vardı. Hayırsever vatandaşlarımız ciddi destek sağladı. Yeni Halk Eğitim Merkezi binamızda toplantı salonu, bilgisayar odası, sergi alanları, çeşitli kursların açılabileceği bölümler var. Halk Eğitim Merkezi’nde şuanda okuma yazma, el işi sanatları ve bilgisayar kurslarımız devam ediyor. Bu kurslara yaklaşık 200 kursiyerimiz devam ediyor. Önümüzdeki haftadan itibaren açacağımız yeni kurslarla kursiyer sayımız daha da artacak. Ayrıca İŞKUR ile koordineli istihdama yönelik hasta ve yaşlı bakım ile bilgisayar işletmenliği kursları açtık” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Başkan Koca, 10 yaşına gelen “Hoş geldin bebekleri” ile buluştu Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, 2013 yılında başkan olduğu dönemde başlattığı “Hoş geldin bebek” projesi çerçevesinde evlerine ”Hayırlı olsun” ziyaretine gittiği çocuklarla 10 yıl sonra bir araya geldi. “Hoş geldin bebek” projesinin ilk başladığı yıllarda evlerinde ziyaret edilen çocuklardan 20 çocuk aileleri ile Başkan Koca’yı makamında ziyaret ederek “Hayırlı olsun” dileklerini ilettiler. Doğumlarında evlerinde bebek iken ziyaret edilen 10 -11 yaşlarındaki 20 çocukla 10 yıl sonra makamında buluşmasında duygulu anlar yaşayan Başkan Koca, “İnşallah evlatlarımızın mürüvvetlerini de görürüz” dedi. “Doğumlarında ilk hediyelerini verdikleri çocuklarla yıllar sonra bir araya geldi” Doğumlarında ilk hediyelerini verdikleri çocuklarla yıllar sonra bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Koca “ Çocuklarımız inşallah sağlıklı ve sıhhatli nice yıllara ulaşır. Rabbim çocuklarımızın acılarını göstermesin. Kendilerine hayırlı sağlıklı uzunu ömürler diliyorum. Yıllar önce çocuklarınızın sevinçlerini sizlerle paylaşırken bugün burada sizleri görmek çok güzel. İnşallah çocuklarımızın mürüvvetlerini de hep beraber görürüz. Onlar bizim yarınlarımızın güvenceleri. Yarınımızın büyükleri çocuklarımızla geleceğimiz daha güzel olacak. Bizlerde yarının teminat gençlerimize güzel bir gelecek bırakmak için ne yapılması gerekiyorsa yapacak, durmadan çalışacağız. Rabbim evlatlarımızı vatanına milletine hayırlı evlatlar olarak yetişmelerini nasip etsin” diye konuştu. Çocuklar ve aileleriyle tek tek ilgilenen Başkan Koca, çocuklara çeşitli hediyeler vererek birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. “Hoş geldin bebek projesi” Emet Belediyesinin Mustafa Koca’nın başkanlığı döneminde hayata geçirdiği “Hoş geldin bebek” isimli sosyal projesi çerçevesinde dünyaya gelen bütün çocukların aileleri ziyaret edilerek ilk bebek seti hediyeleri veriliyordu. 31 Mart seçimlerinden belediye başkanlığını kazanan başkan Mustafa Koca, sosyal projeler çerçevesinde, “Hoş geldin bebek” projesini tekrar aynı isimle hayata geçirirken, kurulan ekipler, yeni doğan bebek ve ailelerini ziyaretlere devam ediyor.