YEREL HABERLER - 12 Aralık 2011 Pazartesi 10:59

ADÜ HASTANESİNDE ÜÇ YENİ BÖLÜM HİZMETE AÇILDI

A
A
A
ADÜ HASTANESİNDE ÜÇ YENİ BÖLÜM HİZMETE AÇILDI

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi yeni açılan Meme Hastalıkları Polikliniği, Uyku Tıbbi Merkezi, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği ile Aydın ve Ege Bölgesi’ndeki iddialı konumunu koruyor.
Meme kanseri kadınlarda oldukça sık görülen bir hastalık olmakla birlikte ortalama 10 kadından biri hayatının bir döneminde meme kanserine yakalanıyor. Meme kaybına gerek kalmadan hastanın yaşam kalitesini koruyabilen ADÜ Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalının Meme Görüntüleme Ünitesinde 2010 yılında tüm cihaz parkı yenilendi. Son teknoloji, tomosentez yapabilen Mamografi cihazı, ölüm oranlarının azaldığı kanıtlanmış tek görüntüleme yöntemi olarak biliniyor. Türkiye’de henüz yaygın olmayan Manyetik Rezonans eşliğinde biyopsi, işaretleme ve vakum destekli biyopsi işlemleri başarıyla uygulanıyor. Tüm vücut difüzyon, prostat ve meme spektroskopisi, beyin haritalama, tüm vücut perfüzyon gibi ileri araştırma ve uygulama alanları ile sadece Aydın halkına değil, Ege Bölgesi başta olmak üzere bütün bölgelerden ADÜ’ye gönderilen hastalara hizmet veriliyor. Türkiye’de sadece birkaç Üniversite Hastanesinde mevcut olan bu sistemle dünya standartlarında hizmet sunuluyor.
Radyoloji Anabilim Dalı Meme Görüntüleme Ünitesi sekreterliğine başvuran hastalara, Pazartesi-Perşembe günleri sabah 09:30-12:00 ile Pazartesi-Cuma günleri öğleden sonra 14:00-15:00 saatleri arasında hizmet veriliyor.
(ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde, yeni açılan diğer bölümler olan Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği ile Uyku Tıbbı Merkezi’nde de hastalara en iyi şekilde sağlık hizmeti sunulmaya çalışılıyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Iğdır Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından Trendyol 1. Lig’in 18. haftasında oynanan Iğdır FK-Sivasspor maçının ardından teknik direktörler açıklamalarda bulundu. Trendyol 1. Lig’in 18. haftasında Iğdır FK, sahasında karşılaştığı Sivasspor ile 1-1 berabere kaldı. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Iğdır FK Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, "İstatistiklere baktığınız zaman 24, 25’e yakın gol pozisyonumuz var. 10, 12’ye yakın attığımız korner, rakibin korneri yok. Bu kadar baskı, bu kadar emek, bu kadar çaba, girdiğimiz pozisyonları değerlendirme konusunda sıkıntı yaşadığımız bir maç. Hafta içerisinde yaptığımız çalışmalarda kanat organizasyonlarında, kanat varyasyonlarında çok iyi olmamız gerektiğini söylemiştik oyuncularımıza. Bugün çok basit bir gol yedik, oyunun başlangıcında bu kadar basit gol yediğiniz zaman rakibin de direnci biraz daha artıyor. O yediğimiz golden sonraki oyuncularımın saha içerisinde verdikleri emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Gelişmeye devam edeceğiz. Daha kendimizi yukarıya çekmek için devam edeceğiz, çalışmaya devam edeceğiz. Eksiklerimiz var. Devre arası geldi, devre arasında da bu eksiklerimizi en iyi şekilde gidermemiz gerekiyor ki biraz bizim de rakiplerle ikinci yarıda o çetin mücadelenin içerisinde olabilmek için, ikinci yarıda yapacağımız takviyelerle beraber bu camiayı sonuna kadar bu yarışın içerisinde tutmak istiyorum" diye konuştu. "Bizim için her puan çok önemli" Sivasspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak ise, "Belki de ligin en zor deplasmanından biriydi. Alınan bir puan kağıt üzerinde tabi çok iyi ama maçın geneline baktığımızda biz rakibimizin nasıl oynayacağını, neler yapacağını iyi biliyorduk. Özellikle tamamen sol taraftan oynanan veya defansın arkasına atılan toplarla geldiklerini, özellikle maçın ilk yarısında bunu çok iyi uyguladık, öne geçtik. Öne geçtikten sonra yüzde 100 bir pozisyonumuz vardı, maçı 2-0’a getirmiş olsaydık çok daha farklı dönebilirdik ama rakipte özellikle topa sahip olduktan sonra çok kaliteli, çok iyi oyuncular var. Çok da iyi oynadılar. Bizi açmak adına her şeyi denediler. Bizim tek üzüldüğümüz taraf yediğimiz goldü. Maç 1-1 bitti. Rakibimiz özellikle maçın ikinci yarısında çok daha fazla üzerimize geldi. Mağlup olmanın da etkisiyle golü bulduktan sonra daha fazla geldiler. İşte o aradaki o açıklardan belki biz yararlanabilirdik ama bir puan aldık. Bizim için her puan çok önemli. Artık ligin ilk yarısının son maçını oynayacağız, ondan sonra devre arası girecek. Sonrasına bakacağız ama buradan alınan bir puandan dolayı oyuncularımı kutluyorum" açıklamasında bulundu.
Bursa Teknolojinin kalbi Bursa’da attı Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Google Developers Group (GDG) Bursa Topluluğu tarafından düzenlenen ‘DevFest’25 Bursa Teknoloji Festivali’, her yaştan teknoloji meraklısını bir araya getirdi. Yazılım ve yapay zekâ başta olmak üzere dijital üretim alanlarının konuşulduğu ve teknoloji dünyasının nabzının tutulduğu DevFest’25 Bursa Teknoloji Festivali, Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Birçok etkinliğin ve atölye çalışmasının yapıldığı festivalde, uzman isimler tarafından mobil ve web teknolojileri, bulut sistemleri, girişimcilik ve dijital üretim başlıklarında ilham verici konuşmalar yapıldı. 40’tan fazla konuşmacının katıldığı ve 15’ten fazla atölye çalışmasının yapıldığı festival, 20’yi aşkın partner ve 3 bin 500’ün üzerinde sektör temsilcisini buluşturdu. "Çağın gerisinde kalmamak hayati önem taşıyor" Bursa’nın en büyük teknoloji festivali ‘DevFest’25 Bursa Teknoloji Festivali’ne katılarak teknoloji tutkunlarıyla bir araya gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, her geçen gün daha fazla dijitalleşen dünyada yeni fikirlerin, girişimlerin ve icatların yaşamın doğal bir parçası haline geldiğini ifade etti. Teknoloji dünyasının, girişimcilerin, yazılımcıların ve gençlerin katkısıyla her geçen gün daha da geliştiğini vurgulayan Başkan Mustafa Bozbey, "Yapay zekanın hayatın her alanında konuşulduğu bir ortamda gelişmeleri takip etmek, yeni teknolojileri ve yazılım dillerini yakalamak, çağın gerisinde kalmamak hayati önem taşıyor. İşte bu yüzden DevFest 2025, dijital aklın ortaya koyduğu yenilikleri keşfettiğimiz, güncel gelişmeleri doğrudan deneyimlediğimiz ve geleceği birlikte tartıştığımız çok değerli bir platformdur" dedi. "Yenilikçi kamu hizmetleri konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" Üreten, geliştiren ve yön veren bir kent yapısını Bursa’da kalıcı hâle getirmek istediklerini söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, "Teknoloji artık kentlerin yönetiminde de belirleyici bir role sahiptir. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak akıllı şehir uygulamaları, dijital belediyecilik, veriye dayalı karar alma süreçleri ve yenilikçi kamu hizmetleri konusunda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Gençleri teknolojiyle buluşturan GDG Bursa gibi toplulukları önemsiyoruz. Bu tür girişimlere destek vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.