GENEL - 28 Ekim 2017 Cumartesi 14:06

Başsoy’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

A
A
A
Başsoy’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Başsoy mesajında "Milletçe duygu birliğimizin büyük bir coşkuyla tezahür ettiği bugün, Cumhuriyetimiz için ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Bugün, bizi biz yapan yüksek değerlerimizi daha gür sesle yüceltecek, geçmişte olduğu gibi tek yürek olarak haykıracak, el ele, gönül gönüle, geleceğe daha bir güvenle bakacağız.


Son derece anlamlı duruşumuzla, kardeş kavgası çıkarmak için beyhude bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına da bir kere daha en güzel cevabı verdik.


Bizler, Selçukludan, Osmanlıya büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçılarıyız. Bu sebepten dolayı sadece sınırlarımız içinde değil, sınırlarımız dışında da bulunan mazlumların umuduyuz. Bizden yardım bekleyen tarihi bağlarımızın bulunduğu kardeşlerimize de yardım etmek mecburiyetindeyiz.


Cumhuriyetimiz, 4000 yıllık devlet geleneğimiz ile zor şartlarda elde edilmiş bir kazanımdır. Cumhuriyetimizi, bütün değer ve kurumlarıyla benimseyen aziz milletimiz, birlik ve beraberlik içerisinde, Türkiye’yi muasır medeniyetler arasında hak ettiği saygın konuma yükseltmek için gerekli olan iradeyi her zaman ortaya koymuştur.


Bizi aydınlık geleceğimize taşıyan bu inançla, Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum.


Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, tüm vatandaşlarımı sevgiyle selamlıyorum." dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; hava sıcaklıklarının Marmara ve Kuzey Ege’de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise önceleri güneyli, öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerden başlamak üzere zamanla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu ile Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney, güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 25 İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 İzmir: Parçalı bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu 25 Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 25 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 Diyarbakır: Az bulutlu 30