GENEL - 23 Temmuz 2018 Pazartesi 08:38

Erzincan 13 Şubat Şehir Stadı yıkılıyor

A
A
A
Erzincan 13 Şubat Şehir Stadı yıkılıyor

Erzincan 13 Şubat Şehir Stadı yıkılıyor.

Erzincan 13 Şubat Şehir Stadı yıkılıyor. Yıkımın ardından yeni ve modern 12 bin seyirci kapasiteli şehir stadı yapımına başlanacak. Erzincan 13 Şubat Şehir Stadının yerine 12 bin kişilik yeni stad yapılıyor. İçinde yaşam alanları, antrenman sahaları, spor mağazaları, geniş oto parkı ile kendi enerjisini üreten ve birçok bölümden oluşacak stat için düğmeye basıldı.


Yeni şehir stadı şu an 13 Şubat Şehir Stadının olduğu yere yapılacak. Yaşayan stat olarak yapılacak. Statta kapalı 650 araçlık otopark olacak. Stadın üst kısmında enerji üretimi açısından yaklaşık 1 megavatlık bir güneş enerji paneli olacak ve kendi enerjisini üretecek. Stad yerden ısıtmalı olacak ve kar yağdığında da hiçbir temizliğe gerek kalmadan stadın da karı temizlemiş olacak. Stadın Ali Kemal Caddesi’ne bakan kısımları 4 adet biner metrekarelik Cafe ve dükkan olarak tasarlandı. Bunun yanında Erzincan Spor’un ve diğer spor mağazalarının malzemelerini satılacağı dükkanlar olacak. Bunun haricinde 12 tane antrenman salonu olacak. Bu antrenman salonlarından bir tanesi Erzincan’da hiç olmayan körling sporları için buz pisti olacak. Fitness salonları olacak.Bunun haricinde minder sporları, halter, ring sporları, tatemi sporları,okçuluk, atıcılık sporları olmak üzere çeşitli antrenmanlara kavuşarak yaşayan stat haline gelmiş olacak.


İhalesi yapılan ve ardından da işi alan firmaya yer teslimi yapılan 13 Şubat Şehir Stadının yerine yapılacak olan 12 bin seyirci kapasiteli yeni stadın yapım süresi ise süresi 760 gün olarak belirlendi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da asayiş uygulaması: Aranan şahıslar yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı asayiş uygulamalarında aranan şahıslar yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi, çok sayıda araç ve iş yeri denetlendi. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde 12 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında 291 araç sorgulandı. Uygulamada 504 şahıs sorgulanmış olup, yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 aranan şahıs yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet birimlerinin katılımıyla 24 farklı noktada sabit, hareketli yol ve umuma açık iş yeri uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan yol uygulamalarında 2 bin 741 şahıs sorgulanırken 4 aranan şahıs yakalandı. Denetimler sırasında 1 şahıstan 0,41 gram kokain, 1 şahıstan ise 2,94 gram bonzai ele geçirilerek şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca 1 şahıstan havalı tabanca ele geçirilirken, şahıs hakkında idari işlem uygulandı. Uygulamalar kapsamında bin 230 araç sorgulandı, 1 araç trafikten men edilirken 17 araca toplam 115 bin 800 TL idari para cezası kesildi. Umuma açık iş yerlerine yönelik denetimlerde ise 12 iş yeri kontrol edildi, 129 şahıs sorgulandı ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Denetimler sonucunda 1 iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilirken, 5 iş yerine idari para cezası uygulandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve uygulamalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.