- 01 Kasım 2017 Çarşamba 12:36

LPG tanklarından soba imal ediyor

A
A
A
LPG tanklarından soba imal ediyor

Erzincanlı soba ustası, kullanım süresi dolan LPG tanklarını kullanarak daha dayanıklı soba imal ediyor.

Erzincanlı soba ustası, kullanım süresi dolan LPG tanklarını kullanarak daha dayanıklı soba imal ediyor.


Erzincan’da 23 yıllık soba ustası Cemal Er, kullanım süresi dolan LPG tanklarını kullanarak basınca çok daha dayanıklı sobalar üretiyor. Sobaların Erzincanlılar tarafından büyük ilgi gördüğünü dile getiren Cemal Er, LPG tankından imal ettiği sobaların diğer sobalara göre 10 kat daha dayanıklı olduğunu söyledi.


Cemal Er, "Sobacılık işini 1994 yılından beri Erzincan’da yapmaktayım. Soba ile mangal işleri yapıyoruz. Bizim burada LPG’de arkadaşlarımız var. LPG tanklarının on yılı doldurduktan sonra hurdaya atıldığını duydum. Ben kendilerinden üç beş tane aldım, LPG tüplerinin boşlarını. Kapak yerlerini açıp üstlerini açıp soba olarak ızgaralarını koyup kullanmaya başladım. İş yerinde olsun, evde olsun, bayağı rağbet gördü ve satışını yapıyoruz. Bu arada şunu da söyleyeyim, bu LPG tüplerini alıp bizzat soba yaparız diyen arkadaşlar var ise en azından bir üç aylık dört aylık tüpleri yapmaları lazım. Çünkü bunun içine LPG sızdığı zaman sıkıntı olabiliyor" dedi.


LPG tankından yapılan sobaların avantajlarına değinen Er, "Avantaj olarak hazır altı üstü bükülmüş soba. Ayrıca bu normal saclardan daha dayanıklı. Çünkü çelik olduğu için basınca daha dayanıklı. Memleketimizin soğuk olmasında dolayı bu sobalara talep oldukça yoğun" ifadelerini kaydetti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir