YEREL HABERLER - 24 Temmuz 2017 Pazartesi 10:41

Pahnik çayı üzerine yapılacak baraj ile 29 bin dönüm arazi sulanacak

A
A
A
Pahnik çayı üzerine yapılacak baraj ile 29 bin dönüm arazi sulanacak

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan’ın Üzümlü İlçesindeki köy muhtarları ile biraraya gelerek, istek ve taleplerini dinledi.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan’ın Üzümlü İlçesindeki köy muhtarları ile biraraya gelerek, istek ve taleplerini dinledi.


Bayırbağ Köyü’ndeki mesire alanında köy muhtarları ve köy sakinleri ile buluşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş’a, Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar, Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, Bayırbağ Köyü Muhtarı Yaşar Eser ve kamu kurum müdürleri eşlik etti.


Programda konuşan Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından Pahnik çayı üzerine 15 milyon metreküplük ve 29 bin alanı sulayacak aynı zamanda bölge halkına gerektiğinde içme suyu imkânı sağlayacak bir barajın yapılmasına yönelik ön inceleme raporunun hazırlanmış olduğunu belirterek, sondajlama çalışmalarının en kısa sürede başlayacağını kaydetti.


Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar, konuşmasının devamında vatandaşların daha huzurlu ve daha kaliteli yaşayabilmesi, sosyal ve ekonomik kalkınma hedeflerine ulaşabilmesi için sadece Bayırbağ köyünde değil bütün köylerde bütçe imkânları, nüfus yoğunlukları ve ihtiyaçlar gözetilerek, çalışmaların devam edeceğini söyledi.


Erzincan Valisi Ali Arslantaş programda, "Kışın karlar üstünde buraya gelmiştik. O zaman kaymakamımız ile bir plan yapmıştık. Buranın tamamı bir iki sene içinde baraj suyunun altında kalacak. Bu sayede inşallah yaklaşık 29 bin dönüm arazimiz sulanacak. Bu kadar yoğun nüfusun yaşadığı bölgelerde ötelenmiş, yetersiz kaynak ve imkânlardan dolayı bugüne kadar yapılamamış, ihmal edilmiş, yaklaşık 20-25 yıldır ötelenmiş işlerimize süratla başladık. Bu yıl alt yapı ihtiyaçları tamamen giderilmiş olacak. Akabinde 1 yıl kadar faaliyetlerimizi gerçekleştireceğimiz yerde kazılan toprağın oturmasını bekleyeceğiz. Bu süre içerisinde de köylerimize ulaşan yolların sıcak asfaltı 2 yıl içerisinde bitmiş olacak. Şuanda Kemah tarafında çalışıyor arkadaşlarımız. Daha önce Üzümlü’nün diğer girişindeki 9 metre genişliğinde ve istersek küçük motorlu uçakları indirebileceğimiz bir yol yaptık. Önümüzdeki bir yıl içerisinde alt yapısı tamamlanmış 531 köyümüze 1 milyon metrekarelik kilit parke döşeyeceğiz.


Köylerimizi insan onuruna yakışır, hayat şartlarının olduğu bir hale getirme çabası içerisindeyiz. Bunların tamamı kaynakla oluyor. Kaynak bulmakta zorluk çekmiyoruz. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın emir ve talimatları ile ulaşamadığımız hiçbir kaynak yok. Bugüne kadar köy konağından su deposuna kadar makul olan hiçbir talebe yok demedik.


Bütün ilçelerimizle Erzincan bir şantiye halinde. Cazibe merkezleri kapsamında Organize Sanayi Bölgesine yapılacak yatırımlardan oranın yollarına kadar en ücra köylerimizdeki camilerimizden, cemevlerimizdeki içme suyuna ve depolarına, yollarına kadar hiçbir konu eksik bırakılmadan ortak akılla devam etmeye çalıştığımız projelerimiz devam ediyor.


Geçtiğimiz gün Avcılar Köyünün altında menfur bir saldırı oldu. Saldırının planlayıcılarından 4 tanesini yakaladık ve hepsi tutuklandı, içeriye girdiler. Devletimizin kabiliyeti; terörle mücadeleden vatandaşına hizmet etme noktasına kadar vatandaş odaklı anlayışımıza süratle devam ediyoruz. Erzincan sınırları içerisinde bir yılda toplam 22 tane teröristi etkisiz hale getirdik. Bunlarla mücadelede için kahramanlarımız dağlarda 24 saat yatıp kalkıyorlar. Teknik imkânlarımız çok fazla. Bunu sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a ayrı ayrı şükranlarımızı sunuyoruz. 125 koruyucu aldık. Şimdi 200 tane daha alıyoruz. Refahiye de bir komando taburu kuruyoruz. Buradan artık Karadeniz bölgesine hiçbir hain geçmeyi aklından bile geçiremeyeceği bir ortam oluşuyor inşallah. Organize Sanayi Bölgemizde gelecek ay 12 tane işletmemizin temeli atılıyor. Yaklaşık 3 bin kişilik istihdam sağlanacak. Bir yıl içerisinde 3 bin işsizimiz Organize Sanayi Bölgesi içerisinde iş bulmuş olacak. 2 Organize İhtisas Sanayi Bölgesi çalışmalarımız var." diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Sağlıkçılar bu kez eğlendirdi Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları tarafından oluşturulan müzik grubu “Sağlığın Ritmi” konser verdi. Tamamı sağlık çalışanlarından oluşturulan müzik grubunun bu yıl 2.’sini gerçekleştirdikleri konser Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Konsere katılan Niğde Valisi Cahit Çelik, emeği geçenlere teşekkür ederek, sağlık çalışanlarının görevlerini büyük özveri ve fedakarlıkla yaptıklarını, ertelenemeyecek tek görevin sağlık olduğunu vurguladı. Vali Çelik, "Sağlık çalışanlarımızın müzikle ilgilenmesi bizleri memnun etmiştir. Devletimiz vatandaşlarımıza birçok alanda kamu hizmeti sunuyor. Güvenlik, eğitim, sağlık hizmeti sunuyor. Baktığımız zaman gerçekten sağlık hizmetinin bu hizmetler içerisinde çok farklı bir yeri olduğunu biliyoruz. Sağlık hizmetleri diğer hizmetlerden farklı olarak ertelenebilir, ötelenebilir bir hizmet değildir. Bu anlamda da ilimizde sağlık hizmeti sunmaya çalışan 4 bin 750’den fazla var. Ben hepsine Teşekkür ediyorum" dedi. Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Doğan’a devredecek olan Dr. Öğretim Üyesi Yakup Çekinkaya ise konserde duygusal bir veda konuşması yaptı. Başhekim Çetinkaya katılan davetlilere teşekkür ettiği konuşmasında, "Tamamı sağlıkçılardan oluşan müzik grubumuzun içinde sağlık çalışanlarımız var. Belki detone olacaklar, belki yanlış notaya basacaklar ama eğlenecekler, eğlendirmeye çalışacaklar. Buna ihtiyacımız var çünkü bizler 24 saat çalışan insanlarız, dolayısıyla sağlık çalışanlarının eğlenmek de hakkı diye düşünüyorum. Bugün benim başhekimliğimin son günü. Tüm sorumlularıma, çalışma personellerime çok teşekkür ediyorum. Kırdıklarım olabilir. Özür diliyorum, bana hakkınızı helal edin. Benim size hakkım helal olsun. Böyle muhteşem bir ekibin önünde yapabilecek şey sadece saygıyla eğilmek olur" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından solist, koro üyeleri ve orkestranın sağlık çalışanlarından oluştuğu müzik grubu katılımcılara konser verdi. Sağlıkçıların sahnede gösterdikleri performans katılımcılar tarafından büyük büyük beğeni topladı.