YEREL HABERLER - 12 Temmuz 2017 Çarşamba 22:47

Temmuz ayında kartopu oynadılar

A
A
A
Temmuz ayında kartopu oynadılar

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Milletvekili Sebahattin Karakelle ve bazı protokol mensupları çeşitli incelemelerde bulunmak üzere gittikleri Erzincan’ın Çayırlı ilçesi Esence Dağı Yedigöller mevkiinde kartopu oynadılar.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Milletvekili Sebahattin Karakelle ve bazı protokol mensupları çeşitli incelemelerde bulunmak üzere gittikleri Erzincan’ın Çayırlı ilçesi Esence Dağı Yedigöller mevkiinde kartopu oynadılar.


Erzincan’ın en yüksek dağı olan 3550 rakımlı Keşiş Dağları Esence mevkiindeki Yedigöller bölgesinde incelemelerde bulunan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ve beraberindeki protokol mensupları, 3010 metrede bulunan Yedigöller mevkiinde dağ yürüyüşü yaparak kartopu oynadılar. Temmuz ayının ortasında karla kaplı Esence Dağı’na tırmanan Vali Arslantaş ve beraberindekiler, hava sıcaklığının yer yer 10 dereceye kadar düştüğü bölgede serin havanın tadını çıkardılar.


Erzincan’ın her türlü doğa sporlarına elverişli yapısı sebebiyle “doğa sporları başkenti” olma yolunda hızla ilerlediğini söyleyen Vali Arslantaş, özellikle Esence Dağı Yedigöller bölgesinin gezip görülebilecek bir alan olduğunu belirtti. Vali Arslantaş,”Şuanda Keşiş Dağları’nın zirvesindeyiz. Burası Esence Uluslararası Dağ Festivali’nin yapıldığı alan. Buraya ulaşmak için Erzincan merkezden yaklaşık 1,5 saatlik mesafeyi katettik. Tektonik hareketler sonucu oluştuğunu değerlendirdiğimiz bu göllerin henüz erimemiş karların, envai çeşit çiçeklerin bizi karşıladığı bir tabiat harikasıyla iç içe kaldık, buradan ayrılmak istemiyoruz. Kar, su, güneş, sis, aklınıza gelebilecek her türlü mevsim şartlarını birkaç saat içinde burada yaşadık. Burası kamp yapmaya, dağ tırmanışına, kaya tırmanışına ve dağ yürüyüşüne uygun bir alan olarak gördük. Herkesi bu doğal güzellikten faydalanmaları için buraya davet ediyoruz” dedi.


Milletvekili Karakelle ise, Keşiş Dağları’nın zirvesinde her an mevsimin sık sık değiştiğini belirterek, kartopunun da oynandığı Yedigöller’e herkesin gelmesi gerektiğine vurgu yaptı. İleriki günlerde 3549 metre yüksekliğiyle Esence Yedigöller’de Uluslararası Esence Yedigöller Dağcılık Festivali’nin yapılacağı müjdesini veren Karakelle, etkinliğe Türkiye’nin birçok bölgesinden çok sayıda dağcı ve doğa tutkununun katılacağını söyledi.


Protokol mensupları doğa yürüyüşü yaptıktan sonra 3000 metre rakımda hazırlanan ikramlardan tattılar.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’ın 59 köyüne gece görüş ve yapay zeka destekli kamera sistemleri kuruldu Erzincan Valiliği himayelerinde başlatılan “Huzur İçin Erzincan” projesi kapsamında Erzincan İl Özel İdaresi tarafından 59 köye gece görüş ve yapay zeka destekli kamera sistemleri kuruldu. Erzincan Valiliği Sosyal Medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda; “ Sizin gözünüz ulağınız olmaya karalıyız. Gece, gündüz, uzak, yakın, yaz, kış demeden. Biz her şeyden önce sizin huzurunuz ve güvenliğiniz için varız. Proje kapsamında Erzincan il merkezine bağlı 59 köyün tamamında gece görüş ve yapay zeka destekli plato okuma yazılımını içeren kamera sistemi kuruldu. İlçelerde de kurulum devam ediyor. Teknolojinin tüm imkânları sizin için görevde. Can Erzincan’da asayiş Berkemal” denildi. Erzincan Merkez Hancı Çiftliği köyü Muhtarı Resul Çetin yaptığı konuşmasında; “Köyümüze Valimiz Hamza Aydoğdu’nun talimatları ile proje kapsamında yıllardır beklediğimiz gece görüş ve yapay zekâ destekli plato okuma yazılımını içeren kamera sistemi kuruldu. Valimize çok teşekkür ederiz. Malumunuz köylerimizde ki en büyük sıkıntı hayvan hırsızlıklarına karşı büyük bir önlem alınmış oldu. Bundan dolayı köylülerimiz çok memnun ve kendilerini daha iyi güvende hissediyorlar.” dedi. Saztepe köyü Muhtarı Talat Doğan ise kameraların takılmasından dolayı memnuniyetlerini belirterek, “Köyümüze giren çıkanı görüyoruz, hırsızlık olayı olduğu zaman onu belirleyebiliyor ve buluyoruz. Yola çıkan hayvanın kime ait olduğunu görüyoruz, çok güzel bir sistem. Allah devletimizden razı olsun” diye konuştu. Uluköy köyü Muhtarı Kenan Okumuş da köye kurulan kamera sistemlerinden dolayı teşekkür ederek, “Köyümüzde ki hayvan hırsızlıklarına karşı alınabilecek tedbirler açısından beklediğimiz bir projeydi. Projeyi tamamladıkları ve köyümüze getirdikleri için Valimiz Hamza Aydoğdu’ya Vali Yardımcımız ve İl Genel Meclisi Genel Sekreteri Mehmet Emre Canpolat’a birlik müdürümüze köyüm ve şahsım adına teşekkürlerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.