SPOR - 12 Şubat 2015 Perşembe 10:02

Bursasporlu futbolcular gözünü kupaya dikti

A
A
A
Bursasporlu futbolcular gözünü kupaya dikti

Ziraat Türkiye Kupası'nda İstanbul Başakşehir'i penaltı atışlarıyla geçerek çeyrek final vizesi alan Bursaspor'da gözler kupaya çevrildi.

Bursasporlu futbolcular, Ziraat Türkiye Kupası'nda karşılaştıkları ve penaltı atışları sonucunda çeyrek finale çıktıkları İstanbul Başakşehir maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Karşılaşmanın 80. dakikasında Volkan Şen’in yerine oyuna dahil olan Bekir Yılmaz, "Zor bir mücadeleydi. Sonuçta galip geldik. Çeyrek finaldeyiz. Adım adım kupaya ilerliyoruz. Şimdi başka bir hedefimiz var. Süper Lig’de çok önemli bir maç oynayacağız. Hatasız oynayıp, zirveye bir adım daha yaklaşmak istiyoruz" dedi.

HARUN: "İKİ PENALTI KURTARDIĞIM İÇİN MUTLUYUM"
Seri penaltı atışlarında iki penaltı kurtararak maçın kahramanı olan kaleci Harun Tekin ise, "Turda emeğim geçtiyse ne mutlu bana. Çok zorlu bir mücadeleydi. Çok uzun süreden beri iki gün arayla maç oynuyoruz. Rakibimiz hafta sonu bizden iki gün önce oynamıştı ve bu sahada fark edildi. Biz elimizden gelen tüm mücadeleyi yaptık. Tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bu turda benim de emeğim olduysa mutlu olurum. Bu sene kupayı almak istiyoruz. Penaltı atışları biraz şans biraz da sezgi işidir. İki tane kurtardığım için çok mutluyum" diye konuştu.
Hafta sonunda Beşiktaş ile oynanacak maç hakkında da konuşan Harun, “Beşiktaş maçı bizim için çok önemli. Çok zorlu bir maç olacak. Şimdi o maça odaklanacağız” ifadelerini kullandı.

JOSUE: "ZOR MAÇ OLDU"
Seri penaltı atışlarında kullandığı penaltıyı gole çeviren Portekizli oyuncu Filipe Josue de, karşılaşma hakkında şu açıklamayı yaptı:
"Aslına bakarsanız zor bir maç oldu. Normal süre içerisinde doğru yapabileceğimiz birkaç iş ile maçı daha erken de bitirebilirdik. Karşı takım da çok kaliteli ayaklara sahipti. Onlara saygı duymak lazım. Maçı son ana kadar getirdiler. Ellerinden gelenin en iyisi yaptılar. Şükürler olsun ki çeyrek finale penaltılarla da olsa çıktık." 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Milli Eğitim Bakanı Tekin’den Aydın’da ’Demokrasi ve Însan’ dersi Bir dizi program ve etkinlik için Aydın’a gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’nde düzenlenen özel programda Aydın’daki bir grup öğrenciye ‘Demokrasi ve İnsan’ konulu ders verdi. Yıllar sonra öğrencilerin karşısına geçip ders veren Bakan Tekin, yaklaşık 1 saatlik gecikme ile başladığı programına öğrencilerden helallik isteyerek başladı. Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen programda Adnan Menderes Anadolu İmam Hatip Lisesi, Aydın Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Aydın Fen Lisesi ve Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi’nden seçilen öğrenciler ‘Demokrasi ve İnsan Dersi’ni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in anlatımı ile dinledi. Dersine; yasama, yürütme ve yargı sistemini anlatarak başlayan Bakan Tekin, Türkiye’de demokrasinin 1878’de başladığını ancak Adnan Menderes Dönemi’nde yaşananların demokrasiyle bağdaşmadığını belirterek, "Bizde demokrasi tartışması bize bu konuda akıl verenlerden çok önce 1878 de başlamıştır" dedi. "Nisan ayını Milli Egemenlik ve Demokrasi Ayı ilan ettik" Demokrasi ve milli egemenlik tarihi bakımından Nisan ayını önemsediklerini ve bu nedenle bu ayı ‘Milli Egemenlik ve Demokrasi Ayı’ ilan ettiklerini kaydeden Bakan Tekin, Demokrasi Müzesi’nde verdiği dersinde demokrasi şehidi Aydınlı Başvekil Adnan Menderes’in siyasi hayatı ve o dönemde yaşananlardan bazı kesitlere yer verdi. Adnan Menderes’in içinde siyasete başladığı CHP’nin takip ettiği politikayı, ülke çıkarları adına beğenmeyerek Celal Bayar ile Demokrat Parti’yi kurduğunu belirten Tekin, Türkiye’de birden fazla siyasi partinin katıldığı ilk seçimde açık oy kullanılıp gizli sayım yapılan günleri anlattı. 27 Mayıs 1960’da halkın iradesi yok sayılarak yapılan darbeden de kısaca söz eden Bakan Tekin, millet iradesi ve demokrasinin önemine değindi. Dersin sonunda Bakan Tekin, öğrencilerin sorularını cevapladı. Türkiye’deki eğitim sistemi ülkemizin dünyadaki durumu hakkında da bilgiler veren Tekin, artık beceri odaklı bir eğitime odaklanıldığını kaydetti. "350 bin sınıftan 750 bin sınıfa geldik" Türkiye’nin 2002 yılındaki sınıf sayısının 350 bin civarında, öğretmen sayısının 500 bin civarında olduğunu geride kalan süreçte bu sınıfların yaklaşık 150 binin deprem veya çeşitli nedenlerle yok olduğunu belirten Tekin, "Bugün gelinen noktada 750 bin sınıf 1 milyon 250 bin öğretmen ile eğitim devam ediyor" dedi. Bakan Tekin, "Eskiden bilgiyi erişmek için tek enstrüman okul idi. O zaman bizim sistem bunun üzerine kurulu idi. Artık bilgi vermek değil beceri temelli bilginin hayata dönüştürüldüğü bir sistem önem kazandı. Beceri odaklı eğitim müfredatına geçtik. Türkiye’de 75 bin okulumuz var. Kararları alırken aldığımız kararın yan etkilerini de düşünerek alıyoruz" dedi. Program sonunda Bakan Tekin’e Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi öğretmeni tarafından anlık olarak çizilen bir portre hediye edildi.